Στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στην Πράγα θα βρεθεί ο Συριανός Ρέφερι Στέφανος Κουμπαράκης

Τιμή και… διάκριση

Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας, στην Πράγα από τις 20-29 Μαΐου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων και τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι στραμμένα για τουλάχιστον ένα δεκαήμερο στο σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός.

Τα παιχνίδια θα διευθύνουν διαιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου. Από την Ελλάδα επιλέχτηκαν ο Σταύρος Μάνταλος της ΕΠΣ Καβάλας, διεθνής διαιτητής από το 2016 και ο Στέφανος Κουμπαράκης της ΕΠΣ Θράκης ,διαιτητής football League που ανήκει στη νέα γενιά των ταλαντούχων διαιτητών.

Αναμφισβήτητα η επιλογή του Συριανού διαιτητή αποτελεί μεγάλη διάκριση και τιμή για τον ίδιο, για την ΕΠΣ που εκπροσωπεί αλλά και για τη γενέτειρά του Ερμούπολη.

Η φετινή χρονιά είναι ίσως η καλύτερη για τον συντοπίτη μας που έχει αγωνιστεί σε πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια τόσο της Β’ εθνικής όσο και του κυπέλλου Ελλάδας, με αποκορύφωμα το παρθενικό του παιχνίδι στη Super League μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Κέρκυρας.

Μπορεί οι καιροί γενικότερα να είναι δύσκολοι αλλά το ήθος και το ανάστημα κρατούν όρθιο τον 29χρονο καθηγητή σωματικής αγωγής.

Το πρωτάθλημα Ελλάδας κατέκτησε τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια το Αριστοτέλειο κολέγιο Θεσσαλονίκης. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι τα κορίτσια κατακτούν τον τίτλο στη χώρα μας για τέταρτη χρονιά.

Στα αγόρια θα υπάρχουν έξι όμιλοι των έξι ομάδων ενώ για τα κορίτσια θα είναι δύο όμιλοι των έξι ομάδων.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν είναι η Ελλάδα, Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Αγγλία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία , Γουατεμάλα, Ουγγαρία, Χιλή, Κίνα, Ταϊπέι, Λουξεμβούργο, Ινδία, Ν. Ζηλανδία, Κατάρ, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ελληνική ομάδα των αγοριών θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, το Κατάρ, τη Σλοβενία, τη Φιλανδία και το Βέλγιο για τον Δ΄ όμιλο.

Ενώ τα κορίτσια θα αντιμετωπίσουν στον Α’ όμιλο τη Γαλλία, την Τσεχία, τη Φιλανδία, την Τουρκία και την Χιλή.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στην ελληνική ομάδα έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα ποσοστό 20% για την είσοδό τους στα ΤΕΦΑΑ και ένα 10% για οποιαδήποτε άλλη σχολή επιθυμούν να φοιτήσουν. Στη περίπτωση που θα καταφέρουν να πάρουν μέχρι την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα εισαχθούν χωρίς εξετάσεις στις σχολές των ΤΕΦΑΑ της χώρας μας.