Ο Α.Ο. Πάρου έστειλε τις δικές του προτάσεις στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων

Πρόταση για δύο κατηγορίες κατέθεσε η ομάδα της Πάρου

Οι μέρες περνούν και πλέον πλησιάζουμε την ημέρα διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων. Μία Γενική Συνέλευση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και οι ομάδες θα πρέπει να αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως αν δεν αλλάξει κάτι ή αν δεν παρθεί ομόφωνη απόφαση οι δύο κατηγορίες θα ενοποιηθούν και τότε θα μιλάμε για ένα μικρό και υποβαθμισμένο πρωτάθλημα. Αυτό γιατί θα επιστρέψουμε στο προ διετίας τρόπο διεξαγωγής, εκεί όπου όλα τελείωναν νωρίς, αλλά και δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον. Οι ομάδες που θέλουν και έχουν αποφασίσει να κάνουν πρωταθλητισμό θα πρέπει να είναι σε μία ενιαία κατηγορία και οι υπόλοιπες που δεν έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν - δεν είναι κατακριτέο αυτό - θα μπορούν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας Κυκλάδων. Όπως δηλαδή πραγματοποιήθηκαν τα δύο πρωταθλήματα τη σεζόν 2016-17. Ήταν άκρως ανταγωνιστικές και οι δύο κατηγορίες, ο κόσμος έδειξε να επιστρέφει στις εξέδρες αφού υπήρχαν δυνατά και αμφίρροπα παιχνίδια, αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές απολάμβαναν την κάθε αγωνιστική. Είναι άλλο να γνωρίζεις πως στο παιχνίδι του Σαββάτου ή της Κυριακής θα χάσεις γιατί ο αντίπαλό σου είναι δυνατότερος κι άλλο πως υπάρχουν μεγάλες ελπίδες να νικήσεις και όλα θα εξαρτηθούν από τη δική σου απόδοση. Το πρωτάθλημα των Κυκλάδων αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα που διεξάγονται υπάρχουν οι ισχυροί και οι αδύναμοι. Θα πρέπει μνα υπάρχει ένας διαχωρισμός, ώστε οι ομάδες θα πρέπει να αγωνίζονται σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, στο ανάλογο όμιλο ή κατηγορία. Ο Α.Ο. Πάρου έστειλε τις προτάσεις τους στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων και ζητά να συνεχιστεί ο ίδιος τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Δηλαδή, να μην αλλάξει κάτι και να παραμείνουν οι δύο κατηγορίες, ώστε να μην επιστρέψουμε σε ένα μικρό αγωνιστικά πρωτάθλημα .

 

 

Ο ΑΟ Πάρου μετά από συνεδρίαση του ΔΣ, έστειλε τη δική του πρόταση που έχει ως εξής

«Προτείνουμε το Πρωτάθλημα Ανδρών Α’ Κατηγορίας περιόδου 2017-2018 να διεξαχθεί σε δύο κατηγορίες  (Α’ & Β’) διότι θεωρούμε ότι α) είναι άδικο να κάνουμε τόσα έξοδα για ένα πρωτάθλημα που θα τελειώνει τον Ιανουάριο και β) είναι υποβιβασμός για όλες τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας που έχουν δαπανήσει περισσότερο χρήμα και κόπο να βρεθούν, χωρίς παρεξήγηση, με ομάδες που δεν έχουν τους ίδιους στόχους και επέλεξαν τη Β’ Κατηγορία πράττοντας ορθά κατά τη γνώμη μας εφόσον είχαν αυτήν τη δυνατότητα.

Παρ’ όλα αυτά σε περίπτωση που τελικά το Πρωτάθλημα Ανδρών διεξαχθεί σε μια ενιαία κατηγορία, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που επικαλούνται κάποια σωματεία,  ο Α.Ο. Πάρου εφόσον συμμετάσχει θα θέλαμε να είναι στον όμιλο Παροναξίας ώστε να περιοριστούν και εμάς τα έξοδα μας».         

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του Α.Ο. Πάρου.