Ο Αίαντας Σύρου επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Τήνου σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι

Ο Κουκούλης το γκολ… ο Καρποδίνης τις εντυπώσεις

  • Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2017 - 09:36
  • /   Eνημέρωση: 11 Δεκ. 2017 - 10:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Αίαντας Σύρου επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Τήνου στο ματς που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής για τον πρώτο όμιλο στο πρωτάθλημα των ανδρών. Οι Συριανοί κατάφεραν να σκοράρουν πριν ακόμη συμπληρωθούν δέκα (10) λεπτά αγώνα και να κρατήσουν το γκολ αυτό μέχρι το τέλος και να πάρουν το δεύτερο ουσιαστικό τρίποντό τους τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου έφτασε τους… τέσσερις (4) βαθμούς, ενώ θα μπορούσε να είχε επτά (7), αν δεν είχε μηδενιστεί λόγω της μη κάθοδό της στο ματς του κυπέλλου. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Τήνου αν και έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή για περίπου πενήντα (50) λεπτά. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο Αίαντας έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 42’ έπειτα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Λαζαρίνου. Ο παίκτης στην προσπάθειά του να κόψει τη μπάλα για να μην φύγει στην κόντρα παίκτης της Τήνου, τη σταμάτησε με το χέρι και ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη κάρτα, η οποία ήταν η δεύτερη για τον ίδιο.

Καλύτερος ο Αίαντας

Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου πήρε δίκαια το τρίποντο της νίκης, καθώς σημείωσε το μοναδικό τέρμα στο εννέα (9) και κατάφερε στη συνέχεια να «κλειδώσει» όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν προς την περιοχή του Αίαντα. Οι δύο πολύ καλές στιγμές που είχε στο ματς η Τήνος ήταν από πολύ μακρινή απόσταση, καθώς οι Συριανοί έπαιξαν άμυνα για… σεμινάριο. Ενώ ταυτόχρονα είχε και… Άγιο, αφού δύο φορές που χρειάστηκε ο Καρποδίνης, ο γκολκίπερ του Αίαντα έδειξε απίστευτα… ρεφλέξ. Τόσο στη φάση του Δενεκαριά στο 61’ όσο και στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Μανουδάκη στο 77’ ο γκολκίπερ του Αίαντα είχε… όχι.

Από εκεί και πέρα κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα του νησιού ήταν καλύτερη, έχασε πολλές ευκαιρίες ακόμη και με παίκτη λιγότερο και θα μπορούσε μάλιστα να είχε «κλειδώσει» τη νίκη πολύ νωρίτερα με τις χαμένες ευκαιρίες τόσο του Λιέα όσο και του Μπάιλα.

 

Το φιλμ του αγώνα

9’ ο Κουκούλης με κεφαλιά από την μικρή περιοχή νίκησε τον Καμολίνο και άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της Συριανής ομάδας 1-0.

11’ μεγάλη ευκαιρία με τον Λούσσα για τον Αίαντα, ο μεσοεπιθετικός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα δίπλα ακριβώς από το δεξί κάθετο δοκάρι.

20’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Κουκούλη, έπειτα τη σέντρα του Σαγκινέτου.

23’ ο Ζανάκης με σουτ από τα 25 περίπου μέτρα έστειλε τη μπάλα αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Καρποδίνη. Αυτή ήταν η πρώτη επιθετική προσπάθεια της ομάδας της Τήνου.

28’ ο Κουκούλης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και η μπάλα πέρασε εκτός τελικής γραμμής, χάνοντας μία ακόμη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

35’ ο Καμπάνης βρέθηκε μόνος και ξεχασμένος από τους αμυντικούς της Τήνου μέσα στην μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά που πήρε ήταν εντελώς άστοχη.

39’ ο Νάζος με σουτ από αρκετά μέσα έξω από την μεγάλη περιοχή, λίγο ήθελε να στείλει τη μπάλα στο τέρμα του Αίαντα, καθώς λόγω και του δυνατού ανέμου πήρε μία πολύ περίεργη τροχιά, όμως τελικά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρποδίνη.

42’ ο Λαζαρίνος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζαράνη και πήρε πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Ο παίκτης του Αίαντα σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και ο «άρχοντας του αγώνα» σωστά του έδειξε την κίτρινη κάρτα η οποία ήταν η δεύτερη για τον παίκτη.

Στη φάση αυτή υπήρχαν κάποιες χλιαρές διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων, όχι ως προς τη δεύτερη κάρτα, αλλά για την πρώτη που είχε αντικρίσει ο παίκτης. Οι παίκτες της Τήνου στη συνέχεια έπαιξαν με τη μπάλα χωρίς ακόμη ο Λαζαρίνος να έχει φύγει από τον αγωνιστικό χώρος.

45’ Τεράστια ευκαιρία για τον Αίαντα Σύρου με την κεφαλιά του Συριανού. Η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καμολίνου.

56’ άουτ πέρασε το σουτ που επιχείρησε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής του Αίαντα ο Μανουδάκης.

61’ ο Καρποδίνης με εντυπωσιακό τρόπο έστειλε τη μπάλα σε κορνερ, έπειτα το σουτ του Δενεκαριά από τα 20 περίπου μέτρα. Ο γκολκίπερ της Συριανής ομάδας χρειάστηκε να τεντώσει το κορμί του ώστε να διώξει τη μπάλα, μιας και η Τήνος είχε στο δεύτερο μέρος τον αέρα με το μέρος της.

64’ ο Αίαντας βγήκε στην κόντρα επίθεση με τον Μπάιλα, όμως το σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.

75’ Ο Λιέας έφυγε μόνος στην κόντρα και θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» τη νίκη στη φάση αυτή, όμως το σουτ του νεαρού του Αίαντα ήταν άστοχο.

77’ Ο Μανουδάκης από τα 25 περίπου μέτρα προσπάθησε να βάλει το γκολ της… αγωνιστικής, με ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως ο Καρποδίνης κράτησε το μηδέν για την αστεία του, αλλάζοντας αρχικά την πορεία της μπάλας με τα ακροδάχτυλά του, καθώς στη συνέχεια αυτή σταμάτησε στη δεξιά συμβολή των δοκαριών. Αυτήν ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, αλλά και του αγώνα.

93’ στα χέρια του Καρποδίνη η μπάλα έπειτα την κεφαλιά του Αργυρόπουλου.

96’ σε κόρνερ έδιωξε ο Καμολίνος το πολύ καλό σουτ του Χαλκιά.  

Αίαντας Σύρου (Ρούσσος): Καρποδίνης, Καμπάνης, Λαζαρίνος, Συριανός, Αργυρός, Χαλκιάς, Σαγκινέτος (91’ Βαμβακούσης), Λούσσας (78’ Σκορδίλης), Κουκούλης (70’ Λιέας), Μπάιλας (91’ Βουτσίνος), Καπλάνης.

ΠΑΣ Τήνου (Σουράνης): Καμολίνος, Δενεκαριάς (73’ Λειβαδάρης), Ζαλώνης, Νάζος, Κρίτης, Βελαλόπουλος, Φώσκολος Γ., Ζανάκης (90’ Λειβαδάρης Γ.), Βιδάλης Δ. (62’ Αργυρόπουλος), Μανουδάκης, Μεμάι (77’ λ. τρ. Δελώτης).