Η ομάδα της Νάξου μέσα στο τριήμερο κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα της Κ-14 όσο και στη Κ-16

Κυρίαρχος στις μικρές ηλικίες ο ΠΑΣ Νάξου

Ο ΠΑΣ Νάξου μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό επικράτησε του Α.Ο. Πάρου με 2-1 και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ-16. Οι μικροί του Πέτρου Μαράκη επιβεβαίωσαν τον τίτλο του… φαβορί, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα κατακτά για 3η συνεχή χρονιά το πρωτάθλημα Κυκλάδων.

Από την άλλη πλευρά ο Α.Ο. Πάρου, άξιος αντίπαλος, αφού κοίταξε στα μάτια τους Πρωταθλητές, αντιστάθηκε και σκόρπησε χαρά στους 500 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Παροικιάς για να παρακολουθήσουν από κοντά τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι ναξιώτες μετά το 0-1 ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, παίζοντας ταυτόχρονα στρωτά και αναπτύσσονταν κυρίως από τα πλάγια.

8΄ο τερματοφύλακα του ΠΑΣ Νάξου είχε δύο φορές… όχι σε προσπάθεια του Χύσκα, με το 0-0 να παραμένει.

29’ ο Βασίλης Γρυλλάκης με ωραίο πλασέ έπειτα την σέντρα του Γκούφα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να ανοίξει το σκορ γράφοντας το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως η μπάλα στο φάουλ του Χύσκα πέρασε άουτ.

40΄οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στην σύγκρουση του Σέργη με τον Γιάννη Σαρρή, όμως ο «άρχοντας» του αγώνα που έλεγχε τη φάση διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

43’ ο Καραπάτης με ωραίο σουτ έπειτα την ασίστ του Μαργαρίτη έκανε το 0-2 και έβαλε ταυτόχρονα της βάσεις για τη νίκη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν, να μειώσουν αρχικά και στη συνέχεια να διεκδικούσαν την ισοφάριση.

Η πίεσε σε πρώτη φάση απέφερε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σερμάδι στο 44’ με τους Ναξιώτες να μένουν με παίκτη λιγότερο, για το υπόλοιπο του αγώνα.

54’ ο Τάσσος Σαρρής με ωραίο δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέργη μειώνοντας σε 1-2, με τον Α.Ο. Πάρου να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι.

55’ τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ Νάξου με τον Λέκκα, όπως ο παίκτης του ΠΑΣ στάθηκε άτυχος καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Α.Ο. Πάρου.  

 

 

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Δημήτρης Τριανταφυλλάκος) Χανιωτης, Σγουράτι, Χερουβείμ, Τσαντάνης, Μπέτσα, Χίσκα, Λουκής, Σαρρής Α., Σκιαδάς, Σαρρής Ι.. Αγωνίστηκαν ακόμη Σκανδάλης, Φλέσσας, Σαρρής Γ., Πανταζής, Σάμος, Διακογιάννης, Αλεξόπουλος.

ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ (Πέτρος Μαράκης) Σέργης, Μανδηλαράς, Βαλερής, Σερμάντι, Κόρρα, Μαργαρίτης, Καραπάτης, Γρυλλάκης, Γκούφας, Λέκκας, Παντελαίος. Αγωνίστηκαν ακόμη οι Αντωνόπουλος, Βουδιάς, Μερεπέζα, Βαλέττας, Μελισσουργός.

 

3ο στην Κ-16 ο Αίαντας Σύρου

 

Ο Αίαντας Σύρου μετά την ήττα – αποκλεισμό από τον τελικό, επικράτησε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με 3-5 της Μυκόνου και κατέκτησε την Τρίτη θέση στην κατηγορία Κ-16. Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Αίαντα κυρίως με τις αποκρούσεις του ήταν ο Νίκος Βαμβακούσης ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι και έδωσε την 3η θέση στην ομάδα του. Αίαντας Σύρου και Α.Ο. Μυκόνου έπαιξαν στον ημιτελικό σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, είχαν ευκαιρίες για γκολ, όμως το 0-0 της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ανάγκασε τις δύο ομάδες να… λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί όπως αναφέρουμε παραπάνω μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Βαμβακούσης που με τις αποκρούσεις του έδωσε την 3η θέση στον Αίαντα.

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

7’ ο Λιέας με φάουλ έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως δεν βρέθηκε κανείς να την σπρώξει στα δίχτυα.

13’ ο Ξαγοράρης έπειτα από εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Λιέα μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του αρχηγού του Αίαντα σταμάτησε σε σώματα αμυντικών.

18’ ο Καραβέλας μετά από ατομική ενέργεια βρέθηκε φάτσα με τον Μπουτνένη, όμως ο γκολκίπερ της Μυκόνου με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

24’ ο Φρατζεσκάκης του Α.Ο. Μυκόνου είχε μία καλή στιγμή για την ομάδα του, καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

34’ ο Σκόρδος έκλεψε τη μπάλα στην μεσαία γραμμή και αμέσως μεταβίβασε τη μπάλα στον Παράβαλο. Το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή του παίκτη του Αίαντα δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς και πάλι ο Μπουρνένης ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε τη μπάλα.

46’ ο Καραβέλας με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μιχίλι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αίαντα, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 1-0.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε η μεγάλη φάση, αφού η κούραση ήταν εμφανής και στις δύο ομάδες, οι οποίες εκτός από το ταξίδι, αγωνίστηκαν και στον ημιτελικό.

Η διαδικασία των πέναλτι

Καλογεράς (ΑΟ Μυκόνου) 1-0

Σκόρδος (Αίαντας Σύρου) απόκρουση Μπουρντένη

Μιχίλι (ΑΟ Μυκόνου) απόκρουση από Ν. Βαμβακούση

Βαμβακούσης Γιώργος (Αίαντας Σύρου) 1-1

Ζουγανέλης (ΑΟ Μυκόνου) άουτ

Παράβαλος (Αίαντας Σύρου) 1-2

Δαρας (ΑΟ Μυκόνου) απόκρουση

Ξαγοράρης (Αίαντας Σύρου) 1-3

Α.Ο. Μυκόνου (Μάκης Πούλος): Μπουρντένης, Κουσαθανάς, Παπα, Αχμετάι, Δάρας, Ξυδάκης, Ζουγανέλης, Καραγιαννόπουλος, Καλογεράς, Μιχίλι, Φρατζεσκάκης. 

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Καφετζής, Γκελάι, Μπαστουνάς, Ψύλλιας, Κοντιζάς, Χίζα, Μάρκου. 

Αίαντας Σύρου (Γιώργος Ρούσσος): Βαμβακούσης Ν., Βαρθαλίτης, Καραβέλας, Καραμολέγκος, Γαληνός, Ξαγοράρης, Παράβαλος, Σκόρδος, Ζαρμπώνης, Λιέας, Βαμβακούσης Γ..

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Λαζαρίνος, Φρέρης, Ευμορφόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαραγκός, Βάλβης, Ρούμελης. 

 

Ο Αίαντας 1-2 τον ΠΑΣ Τήνου στον μικρό τελικό της Κ-14

 

Στον μικρό τελικό αγωνίσθηκε η ομάδα του Αίαντα Σύρου, ο οποίος μετά την ήττα-αποκλεισμό έπαιξε για την 3η θέση. Η ομάδα του Μιχάλη Βασάλου επικράτησε του ΠΑΣ Τήνου με 2-1 και ολοκλήρωσε την φετινή αγωνιστική περίοδο στην 3η θέση στην κατηγορία Κ-14. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Τήνου προσπάθησε να μείνει μέσα στον παιχνίδι, όμως οι Συριανοί ήταν πιο εύστοχοι, αλλά και καλύτεροι κατά την μεγαλύτεροι διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η ομάδα του Αίαντα Σύρου μπήκαν δυνατά στο ματς, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 2’ με τον Μπλάμο ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο πλασέ έκανε σχετικά εύκολα το 0-0-1.

Στο 11’ ο Φιλιππούσης με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1, καθώς ο παίκτης της Τήνου στάθηκε άτυχος, μιας και η μπάλα στην προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι του Ρουμελιώτη.

12’ νέα τεράστια ευκαιρία έχασαν οι Τηνιακοί, αφού σε διάστημα μόλις ενός λεπτού είδαν τη μπάλα να σταματά για δεύτερη φορά στο δοκάρι του Αίαντα, αυτή τη φορά έπειτα από σουτ του Τζουλιάνο.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ο ΠΑΣ Τήνου με… σύμμαχο τον αέρα πίεσε για την ισοφάριση, όμως ο Αίαντας στο 47’ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Αρχικά στο 42’ ο Τζουλιάνο δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Ρουμελιώτης χωρίς πρόβλημα κράτησε το μηδέν για την εστία του.

44’ ο Περπινιάς με διαγώνιο σουτ είχε τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Αίαντα Σύρου.

47’ ο Ρούσσος μετά την ατομική ενέργεια του Μπλαμο, βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και με ωραίο ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2.

55’ Ο Φιλιππούσης βρέθηκε έπειτα από διαδοχικές κόντρες μπροστά από τον Ρουμελιώτη και με πλασέ μείωσε σε 1-2.

57’ ο άουτ πέρασε η κεφαλιά του Αλβέρτη.

64’ η σέντρα του Βόγλη πήρε μία παράξενη τροχιά και η μπάλα λίγο ήθελε και θα κατάληγε στα δίχτυα.

 

 

ΠΑΣ ΤΗΝΟΥ (Γιάννης Ροκκας) Γιαννόπουλος Φ., Βλαχάκης, Πλυτάς, Βόγλης, Κελαδίτης, Βιδάλης, Ταράσης (67’ λ.τρ. Πέπα), Περπινιάς, Φιλιππούσης, Τζανουλίνος, Βασιλάκης (53’ Αλβέρτης).

ΑΙΑΝΤΑΣ ΣΥΡΟΥ (Μιχάλης Βασάλος) Ρουμελιώτης, Δερεμπούκας, Μωραϊτης, Ντεσιμόνε (51’ Γκοτσόπουλος), Βαρθαλίτης, Κουντούρης, Μακρυωνίτης (30’ Ρούσσος), Βακώνδιος, Μπλάμο, Κάτρης, Καφούρος (72’ Σκευοφύλαξ).

 

 

 

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
(33η φάση)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

1.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΜΥΚΟΝΟΥ - ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ

         

5-3

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Κ-16
(1η φάση)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

2.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ (Β ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)

         

4-0

3.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ (Α ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)

         

1-5

4.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ (ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ)

         

0-0 (πεν: 1-3)

5.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

         

1-2

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Κ-14
(1η φάση)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

6.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ (Β ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)

         

3-0

7.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Α ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)

         

0-3

8.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ (ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ)

         

1-2

9.

Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

         

3-5