Το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται πιο ανταγωνιστικό μετά και τις τελευταίες αλλαγές που ψηφίστηκαν στην τελευταία ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων

Όμιλος… φωτιά ο πρώτος

Οι διοικήσεις κάνουν τον σχεδιασμό τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ταυτόχρονα προχωρούν στις μεταγραφικές ενισχύσεις των ρόστερ τους. Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων θα είναι και πάλι σε μεταβατικό στάδιο, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις από την Ετήσια Γενική Συνέλευση, οι ομάδες φέτος θα παίξουν για το πρωτάθλημα, αλλά και για την παραμονή τους στην κατηγορία. Αυτό σημαίνει πως από την αρχή μέχρι το τέλος κανένα σωματείο δεν θα είναι αδιάφορο, αφού οι περισσότεροι τουλάχιστον θα παίξουν για να παραμείνουν στην Α’ κατηγορία.

Ιδιαίτερα οι ομάδες του Α’ ομίλου θα επιδιώξουν να σώσουν την… παρτίδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2019-20) να αγωνισθούν στην Α’ κατηγορία. Μετά την επιστροφή του Α.Ο. Σύρου, στια αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Α’ όμιλος αυτομάτως γίνεται ισχυρός, αφού το συγκρότημα του Μάκη Βαρθαλίτη αναμένεται να είναι άκρως ανταγωνιστικό.

Στον Α’ όμιλο θα υπάρχουν οι ομάδες από την Σύρο, την Τήνο, την Μύκονο και ίσως από την Άνδρο καθώς όλο και εντείνονται οι προσπάθειες του Ανδριακού για κάθοδο στον πρωτάθλημα. Η ομάδα της Σύρου, αλλά και γενικά από το νησί, έχουν λείψει από το πρωτάθλημα, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια καμία ομάδα δεν έχει δηλώσει συμμετοχή.

Τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες

Ο πρώτος όμιλος όπως αναφέρουμε και παραπάνω θα είναι ισχυρός και ίσως και ο πιο δυνατός από τους υπολοίπους. Αυτό γιατί τα δύο ισχυρά σωματεία της Σαντορίνης θα απουσιάζουν, μιας και Πανθηραϊκός και Θύελλα Καμαρίου θα εκπροσωπήσουν τον Νομό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Α.Ο. Μυκόνου, Άνω Μερά και Α.Ο. Σύρου είναι μία δυνατή τριάδα, που αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα. Μπορεί ο Α.Ο. Σύρου να… απουσίασε μία χρονιά, να έφερε τεράστια αναστάτωση τουλάχιστον στα ποδοσφαιρικά της Σύρου, όμως δείχνει να επανέρχεται δυναμικά και να αποκτά παίκτες που θα μπορούν να τον βοηθήσουν στο φετινό πρωτάθλημα. Βέβαια θα πρέπει να δούμε την αντίδραση της ομάδας και των παικτών του Α.Ο. Σύρου, μετά από κάποιο στραβό αποτέλεσμα καθώς κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως πριν από ένα χρόνο η Σύρος είχε την «χρυσή» ευκαιρία να παίξει στην Γ’ Εθνική. Ο Μάκης Βαθραλίτης θα πρέπει να δουλέψει πολύ πάνω στο κομμάτι των στόχων που θα τεθούν, αλλά και να κρατήσει όλες τις ισορροπίες, ώστε ο Α.Ο. Σύρου να εμφανιστεί δυνατός και ανταγωνιστικός.

Ο Α.Ο. Μυκόνου του Θεόφιλου Παχατουρίδη πέρσι έφτασε μέχρι το τελικό του πρωταθλήματος, όμως εκεί έπεσε πάνω στην ισχυρή Θύελλα Καμαρίου, με την ομάδα της Σαντορίνης να επικρατεί και να παίρνει ταυτόχρονα και το εισιτήριο της ανόδου. Ξεκάθαρος στόχος της Μυκόνου θα είναι το πρωτάθλημα. Αυτό άλλωστε το είχε δηλώσει και ο ίδιος ο τεχνικός της ομάδας, πως μετά την επισκευή του γηπέδου στον Κόρφο, η Μύκονος θα προσπαθήσει να επανέλθει στις Εθνικές κατηγορίες. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να περιμένουν να δούμε και τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν από το σωματείο της Μυκόνου.

Η Άνω Μερά από την πλευρά της μετά και την συγκρότηση σε σώμα του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αναμένεται να ενισχυθεί, ώστε να παρουσιάσει κι αυτή ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

 

Έκλεισε ο Κάρολος Ρούσσος

Κάρολος Ρούσσος και Α.Ο. Σύρου έδωσαν τα χέρια και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός θα αγωνισθεί στο ιστορικό σωματείο. Η διοίκηση του Α.Ο. Σύρου έχει κάνει μεγάλο αγώνα ώστε να χτίσει την ομάδα από το… μηδέν και ταυτόχρονα να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Ο Κάρολος Ρούσσος μετά την κατάκτηση του νταμπλ με τον Α.Ο. Σύρου και την ταυτόχρονη αποχώρηση τόσο από το τοπικό πρωτάθλημα, όσο κι από την Γ’ Εθνική, μετακινήθηκε στον Πάγο.

Στον Α.Ο. Σύρου και ο Ραμπαβίλας

Από εκεί και πέρα ο Μάκης Βαρθαλίτης βλέπει το ένα μετά το άλλο κομμάτι του… παζλ να τοποθετείτε και να ολοκληρώνονται σιγά – σιγά οι μεταγραφικές κινήσεις. Ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας ένας ακόμη παίκτης που έχει φορέσει την φανέλα του Α.Ο. Σύρου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του νταμπλ δείχνει να έχει συμφωνήσει με την επιστροφή του και να αναμένεται μόνο η επίσημη ανακοίνωσή του.  

 

Ερωτηματικό ο αριθμός των ομίλων

Το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξουν τρεις όμιλοι  στο νέο πρωτάθλημα, όμως ο σχηματισμός τους δεν είναι ακόμη σίγουρος. Οι πρώτες σκέψεις είναι να δημιουργηθούν τρεις  (3) όμιλοι όπως και πέρυσι με την διαφορά ότι οι ομάδες της Πάρου θα συμμετάσχουν στον 3ο όμιλο μαζί με αυτές από τη Σαντορίνη, την Ίο και τη Νάξο.

Για να αποφευχθούν τα προβλήματα με αυτά τις περσινής χρονιάς που αφορούσαν τα δρομολόγια των  πλοίων.  Στις σκέψεις της ΕΠΣ Κυκλάδων υπάρχει ο σχηματισμός ομίλου με ομάδες από τις Δυτικές Κυκλάδες. Οι ομάδες αυτές είναι η Μύλος, η Σίφνος, η Σέριφος και η Κύθνος. Αυτό βέβαια έχει φέρει αρκετές αντιδράσεις από τα ίδια τα σωματεία καθώς δεν θέλουν να παίξουν μόνες τους σε έναν όμιλο. Οι περισσότεροι θέλουν τον ίδιο με τον περσινό τρόπο διεξαγωγής και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία να βγουν οι ομάδες που θα παραμείνουν την Α’ κατηγορία και αυτές που θα υποβιβασθούν. ''Εμένα προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο να διαμορφωθεί ο όμιλος των δυτικών Κυκλάδων με αυτό το τρόπο. Δηλαδή να παίξουμε έξι παιχνίδια; Για πολλούς και διάφορους και λόγους δεν είναι θεμιτό αυτό. Τα έξι ματς είναι λίγα ώστε η ομάδα να αποκτήσει φόρμα και να αποδείξει τις δυνατότητες που έχει στο γήπεδο'' είπε ο αρχικά ο τεχνικός του Α. Ο. Σερίφου Γιάννης Ράμπιας για να συνεχίσει: "Εγώ θα προτιμούσα έναν όμιλο σαν τον περσινό. Να υπάρχουν 7-8 ομάδες ώστε να γίνονται αρκετά ματς και να καταφέρει η ομάδα να αποδείξει ότι απέδειξε πέρυσι. Γιατί οι δικές μας ομάδες θέλουν χρόνο για να βγάλουν αποτέλεσμα και θέλουν αρκετό χρονικό διάστημα για να ρολάρουν''.

 

 

Επιστρέφει ο… Ανδριακός

Η ομάδα της Άνδρου μετά από τη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου ο Ανδριακός δείχνει να βρίσκετε σε μία περίοδος σχεδιασμού σχετικά με τη νέα χρονιά. Το συγκρότημα από την Άνδρο , εκτός από τα τμήματα υποδομών, μετά από δύο χρόνια αδράνειας, θέλει να επιστρέψει και στο Ανδρικό πρωτάθλημα. Η νέα διοίκηση κάνει προσπάθειες να ενισχύσει το ρόστερ τόσο με αθλητές από την Άνδρο, όσο και μα αθλητές που είναι σε άλλα σωματεία εκτός νησιού, όμως κατάγονται από το νησί. Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους ποδοσφαιριστές εκτός Άνδρου και η επιστροφή του Ανδριακού είναι πιο κοντά.

Συγκεκριμένα υπάρχουν ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν αναδειχθεί μέσα από την Κ18 του συλλόγου, ενώ παράλληλα υπάρχει και ο βασικός κορμός της ομάδας που συμμετείχε στο τελευταίο πρωτάθλημα (2015-2016).

 

Το νέο Δ.Σ. του Ανδριακού

Πρόεδρος: Παπαδάκης Γιώργος

Γενικός Γραμματέας: Κατερίνα Μαρίνη

Αντιπρόεδρος – Έφορος Ακαδημιών: Γιάννης Μήλας

Υπεύθυνος Επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων – Γενικός Αρχηγός: Καλογεράς Νικόλαος

Έφορος Στίβου: Σακελλάρης Κωνσταντίνος

Ταμίας: Άρης Διαπούλης

Έφορος Υλικού και Γηπεδικών Εγκαταστάσεων: Αρμάντο Μπάκο

Υπεύθυνος Εκδηλώσεων και Συνδρομών: Νίκος Γαλανός

Μέλος: Γιώργος Γαρύφαλλος