Ο Μάκης Βαρθαλίτης μιλά για την επιστροφή του στον Α.Ο. Σύρου και την επιστροφή της ιστορικής ομάδας στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων

«Θέλουμε μία ανταγωνιστική ομάδα»

  • Παρασκευή, 17 Αυγούστου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 17 Αυγ. 2018 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Για την επιστροφή του στον Α.Ο. Σύρου μίλησε αρχικά ο Μάκης Βαρθαλίτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κοινή Γνώμη». Να θυμίσουμε πως ο τεχνικός της ομάδα της Σύρου είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από το ιστορικό σωματείο πάλι μέσα από δηλώσεις στην στήλη των αθλητικών. Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε ο Α.Ο. Σύρου να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ο συνεργάτης τότε του κ. Ρούσσου είχε τονίσει πως αποχωρεί από τον Α.Ο. Σύρου λόγω πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μετά από έναν χρόνο απουσίας από τους πάγκους και μακριά από το ποδόσφαιρο, ο Μάκης Βαρθαλίτης επιστρέφει με… γεμάτες μπαταρίες και πολύ όρεξη για δουλειά.

Αρχικά ο κ. Βαρθαλίτης είπε:  «Όπως είχα πει και σε παλαιότερες δηλώσεις, είχα τονίσει πως χρειάζομαι έναν χρόνο να μείνω μακριά από όλα, αρχικά λόγω αναλυμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και για να ξεκουραστώ. Ταυτόχρονα είχα θέσει ως στόχο να πάρω και το δίπλωμα του προπονητή και να παρακολουθήσω τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν στην ΕΠΣ Κυκλάδων. Έπειτα τα μαθήματα και τις απαραίτητες εξετάσεις απέκτησα το δίπλα κι έτσι από εκεί και πέρα ήμουν ανοικτός στην οποιαδήποτε πρόταση. Ο Α.Ο. Σύρου μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση με πλησίασε με πολύ όμορφο τρόπο και καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Φώσκολο και τον Ζάβρια. Αρχικά είχα ζητήσει από τους ανθρώπους της ομάδας να μου δώσουν ένα μικρό περιθώριο να το σκεφτώ και στη συνέχεια να τους απαντούσα. Στο μεσοδιάστημα έκανα τις δικές μου σκέψεις κι αποφάσισα να απαντήσω θετικά και να ξεκινήσει μία καινούργια συνεργασία. Γνωρίζω πως είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα, όμως θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό σύνολο. Θέλουμε να επιστρέψουμε δυναμικά στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων, καθώς όπως είναι γνωστό η ομάδα δεν αγωνίσθηκε την περσινή σεζόν».

Πράγματι ο Α.Ο. Σύρου έμεινε έναν χρόνο μακριά από την αγωνιστική δράση. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για εσάς που κακά τα ψέματα ο Α.Ο. Σύρου είναι μία ομάδα που πάντα πρέπει να πρωταγωνιστεί.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και ίσως για τους περισσότερους να φαντάζει ακατόρθωτο μία ομάδα η οποία είναι ανενεργή για έναν χρόνο, να επιστρέψει, ταυτόχρονα να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δελτία και την ίδια στιγμή να πρωταγωνιστεί. Μην ξεχνάμε πως ο Α.Ο. Σύρου ξεκίνησε χωρίς κανέναν παίκτη στη διάθεσή του. Η διοίκηση κατάβαλε μία τεράστια προσπάθεια να φέρει στην ότι καλύτερο υπάρχει πάνω στο νησί. Θέλουμε ένα ρόστερ περίπου 25 με 26 ποδοσφαιριστές, ώστε να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα και να αγωνισθούμε στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Τώρα όσον αφορά τους στόχους, αυτοί θα επιτευχθούν μέσα από τους συνεχής αγώνες που θα δώσει η ομάδα. Μέσα από τα αποτελέσματα θα θέσουμε και πάλι τους στόχους μας, καθώς από τώρα είναι δύσκολο να πω κάτι συγκεκριμένο».

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα, ο Α.Ο. Σύρου θα είναι ίσως στον πιο ισχυρό όμιλο των Κυκλάδων, αφού μέσα θα υπάρχει η Μύκονος, η Άνω Μερά και ο Πάγος. Το ρωτάω αυτό καθώς το φετινό πρωτάθλημα θα έχει αρκετές ιδιομορφίες αφού εκτός από τις ομάδες που θα πάνε για τον τίτλο θα πρέπει να αποφύγουν και κάποιες τον υποβιβασμό.  

«Από την πλευρά μας αυτήν την στιγμή δεν έχουν ως προτεραιότητά μας τον τίτλο, καθώς στόχος μας είναι να κάνουμε μία καλή ομάδα σε βάθος δύο ή τριών χρόνων. Από ότι γνωρίζω υπάρχουν ήδη ομάδες που έχουν θέσει ως στόχο το νταμπλ ή την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Μία απ’ αυτές τις ομάδες είναι η Άνω Μερά, ενώ ο Α.Ο. Μυκόνου είναι μία παραδοσιακή δύναμη των Κυκλάδων. Η ομάδα του κ. Παχατουρίδη είναι δεδομένο πως θα πάει για το πρωτάθλημα, όπως πιστεύω πως το ίδιο θα κάνει και ο Πανναξιακός. Επίσης, στις δυνατές ομάδες μπορούμε να βάλουμε και τον Πάγο που κάθε χρόνο κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Ο Πάγος γνωρίζω πως θέλει να ενισχυθεί όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί ώστε κι αυτός να κάνει ένα καλό πρωτάθλημα».

Είπατε πως ο Α.Ο. Σύρου ξεκίνησε την προσπάθειά του χωρίς να έχει στη διάθεσή του κανέναν δελτίο. Σε τι σημείο βρισκόσαστε και αν το ρόστερ που έχετε δημιουργήσει μπορεί να είναι ανταγωνιστικό.

«Κάθε προπονητής είναι υποχρεωμένος να ζητά πάντα να ενισχυθεί περισσότερο και να αποκτηθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές. Όμως η οικονομική κατάσταση της Σύρου δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποια άλλα νησιά όπως είναι της Μυκόνου, της Νάξου, της Πάρου και της Σαντορίνης. Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν οι δυνατότητες έπειτα από την μεγάλη στήριξη προς την ομάδα μας από τις τοπικές επιχειρήσεις, δεν γνωρίζω αν αποκτηθούν κι άλλοι ποδοσφαιριστές».

Πότε θα πρέπει να περιμένουμε την έναρξη της προετοιμασίας καθώς όπως έχουμε δει το πρωτάθλημα και το κύπελλο θα πάει λίγο πίσω η έναρξή τους.

«Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασία μας, όμως θα ξεκινήσουμε στις 27 Αυγούστου. Αυτό γιατί θέλω να έχω από την αρχή στη διάθεσή μου όλους τους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα δεν έχει γίνει κάποιος προγραμματισμός για τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουμε κι αυτό γιατί πιστεύω πως ακόμη είναι πολύ νωρίς. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 10 ομάδων ή θα χωριστούς στους τρεις».

Αν προχωρήσει και τελικά το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των… δέκα, θα είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο ελκυστικό για τον φίλαθλο;

 «Κατά τη δική μου άποψη πως η ΕΠΣ Κυκλάδων και ο πρόεδρος κ. Φρέρης να πάρουν απόφαση για ένα πρωτάθλημα των δύο ομίλων. Αν συμβεί αυτό τότε το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό, θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον και οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν ωραία παιχνίδια. Τώρα, ο όμιλος που θα συμμετάσχουμε όπως κι αν είναι πιστεύω πως θα είναι πιο ισχυρός και δυνατός κι αυτό γιατί θα υπάρχουν τέσσερις ομάδες – Άνω Μερά, Α.Ο. Μυκόνου, Πάγος και Α.Ο. Σύρου – που θα διεκδικήσουν τις θέσεις που θα προβλεφθούν για την συνέχεια των μπαράζ».

 

Θα υπάρχει κάποια έκπληξη όσον αφορά το κομμάτι των μεταγραφών ή το ρόστερ έχει κλειδώσει;

 «Ήδη έχουμε συμφωνήσει με κάποιους ποδοσφαιριστές κι αυτό είναι γνωστό. Τώρα, δεν μπορώ να πω αν γίνουν κάποιες κινήσεις ακόμη. Αυτό δεν το γνωρίζω».  

Ο Α.Ο. Σύρου μετά την κατάκτηση του νταμπλ έκανε τα αδύνατα – δυνατά ώστε να αντιστρέψει το κλίμα και από τη χαρά να… σπείρει πίκρα στους φιλάθλους του. Πιστεύετε ότι μπορείτε να αντιστρέψετε το κλίμα και οι φίλαθλοι να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή;

«Η αγάπη που δείχνει ο φίλαθλος κόσμος για τον Α.Ο. Σύρου δεν είναι τωρινός, αλλά αυτό κρατά εδώ και πολλές δεκαετίες. Πράγματι είναι πολλοί που έχουν στεναχωρηθεί μετά από όλα όσα έχουν συμβεί. Ο κόσμος μετά την προσπάθεια που έγινε πριν από δύο χρόνια αγκάλιασε την ομάδα, ήταν στο γήπεδο και στήριζε την προσπάθεια των παιδιών. Η μη κάθοδο τόσο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όσο και στο τοπικό έφερε μεγάλη πίκρα στον κόσμο μας. Αυτό είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε και πάλι την συμπάθειά του, να τον κάνουμε μέσα από τα παιχνίδια μας να επιστρέψει και να μας χαρίσει και πάλι το χειροκρότημά του. Θέλει υπομονή και μεγάλη προσπάθεια για να έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Λέτε πως αυτό θα συμβεί μέσα από την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα σας μέσα στο γήπεδο. Θα μπορέσετε όμως να κερδίσετε και πάλι στην συμπάθειά του κόσμου;

 «Ο Α.Ο. Σύρου είναι η ιστορικότερη ομάδα των Κυκλάδων, έχει χαρίσει τις περισσότερες χαρές στον Συριανό φίλαθλο κόσμο. Αυτό θα συμβεί μέσα από την παρουσία της ομάδας και της διοίκησης τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Μόνο μέσα από τους αγώνες και τα αποτελέσματα που θα φέρουμε θα κερδίσουμε την συμπάθια και πάλι του κόσμου».

Κλείνοντας κ. Βαθραλίτης θα ήθελα να μου πείτε για την επιστροφή Ραμπαβίλα στον Α.Ο. Σύρου.

«Πράγματι ο Παναγιώτης επέστρεψε στην ομάδα μας μετά τις απαραίτητες συζητήσεις που είχε με τη διοίκηση. Είναι ένα παίκτης που διαθέτει την ποιότητα να μας βοηθήσει στην εκπλήρωση των στόχων που θα θέσουμε. Είναι ένας αθλητής που όσο αγωνίστηκε στον Α.Ο. Σύρου έδειξε κι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, αγαπά την ομάδα και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει. Θα ήταν άδικο τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα να ασκήσω κάποιο βέτο. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο καθώς όλοι θα δουλέψουμε για το καλό της ομάδας. Θέλουμε αθλητές που αγαπούν την ομάδα και θα παίξουν γι’ αυτήν. Ο Ραμπαβίλας θα έρθει και πάλι στη Σύρο και μαζί με όλα τα άλλα παιδιά θα δουλέψουν σκληρά για να δημιουργήσουμε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα».