Οι αθλητές του Α.Ο. Σύρου πάτησαν χορτάρι και άνοιξε και επίσημα η χρονιά για το ιστορικό σωματείο

Ξεκίνημα με όνειρα και φιλοδοξίες

Μετά από έναν χρόνο απουσίας από τα γήπεδα ο Α.Ο. Σύρου επέστρεψε και την Δευτέρα το μεσημέρι άρχισε τις προπονήσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Μάκης Βαρθαλίτης με το… άγχος της πρώτης ημέρας είδες τους ποδοσφαιριστές τους να έχουν διάθεση για δουλειά και να είναι έτοιμοι για τις… προκλήσεις της νέας σεζόν.

 

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Οι στόχοι όταν μιλάμε για τον Α.Ο. Σύρου, να οριοθετούνται από την αρχή στον μέγιστο βαθμό, αφού ο πρόεδρος του σωματείου παρουσία και των υπολοίπων μελλών τους Διοικητικού Συμβουλίου μίλησε για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. «Έγιναν λάθη και τα οποία καλούμαστε να τα διορθώσουμε και να αποδείξουμε πως ο Α.Ο. Σύρου είναι μεγάλος» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου για να συνεχίσει. «Θέλουμε να κατακτήσουμε τόσο το κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα ώστε να πάρουμε την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Εκεί που έπρεπε να είμαστε και πριν από έναν χρόνο, όμως τα σοβαρά λάθη που έγιναν μας στέρησαν αυτήν την δυνατότητα».

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος του συλλόγου ευχήθηκε στους αθλητές καλή ποδοσφαιρική σεζόν, μακριά από τραυματισμούς, αλλά και να δουλέψουν σκληρά ώστε να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι. Στη συνέχεια παρουσίασε στους αθλητές έναν – έναν τα νέα και παλαιά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο τεχνικός της ομάδας Μάκης Βαρθαλίτης ο οποίος ευχήθηκε στους αθλητές του κουράγιο, να είναι αφοσιωμένοι στις προπονήσεις και πως μέσα από την… σκληρή δουλειά θα υπάρξουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Οι αθλητές μετά τις απαραίτητες και καθιερωμένες συστάσεις – ευχές ξεκίνησαν την προπόνησή τους υπό την καθοδήγηση του Μάκη Βαρθαλίτη.

«Πρώτα να αποκτήσουμε καλή φυσική κατάσταση»

Λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας ο προπονητής της ομάδας της Σύρου Μάκης Βαρθαλίτης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την επιστροφή στα γήπεδα μετά από έναν χρόνο… αποχής, αλλά και τι περιλαμβάνει αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Αρχικά ο κ. Βαρθαλίτης μίλησε για την έναρξη της προετοιμασίας «Ξεκινάμε τις προπονήσεις και από τόσο νωρίς δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Είμαστε ουσιαστικά μία καινούργια ομάδα, που θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας. Ο ισχυρός και δυνατός γνωρίζει πως πρέπει να δουλέψει σκληρά ώστε να είναι έτοιμος την κατάλληλη στιγμή. Πιστεύω πως θα υπάρχει άριστη συνεργασία με όλα τα παιδιά, αλλά και με την διοίκηση του συλλόγου και θα πάμε βήμα – βήμα ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν ο τεχνικός του Α.Ο. Σύρου είπε: «Δεν μπορώ να πω πως δεν είμαι ευχαριστημένος με τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν γίνει και κάποιες άλλες, όμως έχουμε τον χρόνο να δούμε αυτά που θέλουμε κι αν χρειαστεί να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο».

Υπάρχουν περιθώρια στη συνέχεια να γίνουν και κάποιες άλλες κινήσεις;

«Αρχικά θα δουλέψουμε και ανάλογα με αυτά που θα διαπιστώσουμε θα πράξουμε. Το προπονητικό τιμ θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί και με τη συνεργασία των ποδοσφαιριστών θα δούμε στο μέλλον αν θα γίνει κάτι παραπάνω».

Τέλος, ο κ. Βαρθαλίτης μίλησε για το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας. «Σε πρώτο πλάνο θα δούμε και θα δουλέψουμε πάνω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι τόσο σε φυσική κατάσταση όσο και τακτικά την κατάλληλη στιγμή όταν δηλαδή ξεκινήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο Κυκλάδων».