Η ομάδα της Σαντορίνης επικράτησε της Σπάρτης με 1-0 και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Η Θύελλα μαζί με τους… μεγάλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου

  • Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 18 Σεπ. 2018 - 18:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η Θύελλα Καμαρίου επικράτησε της Α.Ε. Σπάρτης στο πλαίσιο της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στους ομίλους. Η Σαντορίνη αλλά και το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο ζουν μεγάλες στιγμές χάρη στην ομάδα… κόσμημα. Οι διοικούντες με συντονισμένες ενέργειες όχι μόνο φαίνεται να έχουν δημιουργήσει μία πάρα πολύ κι ανταγωνιστική ομάδα, αλλά με το… ονειρικό ξεκίνημα τα πάντα πιο… απλά. Οι Νταμπλούχοι Κυκλάδων με τη νίκης αυτή θα μπουν μαζί με τις 31 ακόμη ομάδες στην κληρωτίδα, ώστε να βγουν οι όμιλοι της επόμενης φάσης. Το σημαντικό σ’ αυτό το σημείο είναι πως τη Σαντορίνη θα την επισκεφτούν ομάδες από την Super League, αφού μαζί με την Θύελλα θα μπουν και όλοι οι… μεγάλοι.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους καθώς πριν ακόμη συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα άνοιξαν το σκορ με το τέρμα που σημείωσε ο Αργυρίου. Ο ποδοσφαιριστής των Καμαριανών εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το… δώρο της άμυνας της Σπάρτης και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0. Ένα σκορ που μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης δεν άλλαξε, αν και υπήρχαν εκατέρωθεν ευκαιρία για κάποιο τέρμα.

 

 

Το φιλμ του αγώνα

9' το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Σαντορίνης καθώς πριν από συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα ο Αργυρίου εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων και με σουτ άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της Θύελλας Καμαρίου (1-0). 

12' Ο Μαυρομάτης είδε δίπλα του τον Φίλων, με τον δεύτερο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, καθώς ο Βλάχος με το κεφάλι έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος του Πάντου.  

15 χωρίς πρόβλημα ο Ανδριόλας αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του έπειτα το σουτ του Ντο Ρέις.

31' Ο Βλαχομήτρος έπειτα τη σέντρα από τα δεξιά του Οικονομόπουλου προσπάθησε να νικήσει τον Ανδριόλα όμως ο γκολκίπερ της Θύελλας ήταν σε ετοιμότητα και χωρίς πρόβλημα απέκρουσε.

67’ λίγο έλειψε η μπάλα να βρει… στόχο  στη σέντρα του Σπανού καθώς η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

68’ ο Μαυρομάτης με ατομική ενέργεια – πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του – βρέθηκε απέναντι στον Πάντο, ο οποίος κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι έπειτα την εξαιρετική επέμβαση.

75’ ο Ανδριόλας έδειξε για ακόμη μία φορά τα πάρα πολύ καλά αντανακλαστικά του, διώχνοντας τη μπάλα μακριά στο φάουλ του Στογιάνοβιτς.

77’ ο Αργυρίου μετά το λάθος της αντίπαλης άμυνα βρέθηκε απέναντι από τον Πάντο όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Σπάρτης που έδιωξε τη μπάλα μακριά. 

83' ο Ζανελάρι με κεφαλιά έπειτα το φάουλ του Ερρίκου έστειλε τη μπάλα δίπλα από τα δοκάρια του Πάντου.

89’ χωρίς πρόβλημα ο Ανδριόλας στο σουτ του Βλαχομήτρου.

92' ο Αργυρίου έχασε μοναδική ευκαιρία για να πετύχει ακόμη ένα γκολ και να… κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του, καθώς βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Πάντο, ο οποίος με ψυχραιμία απέκρουσε τη μπάλα.

 

Θύελλα Καμαρίου (Κώστας Μιχάλης): Ανδριόλας, Σπανός, Γελαδάρης, Μαντούσης, Ρέτζο, Σιμιτσής, Φίλων, Φύτρος Μ. (84' Αρβανίτης), Αργυρίου, Ερρίκος (90' Γατσέλος), Μαυρομάτης (74' Ζανελάρι).

Αναπληρωματικοί: Δαβιλάς, Φύτρος Σ., Τσουκαλάς, Λιγνός

 

Α.Ε. Σπάρτη (Κριστοφ Βαζέχα): Παντος, Οικονομόπουλος, Κοζάκης, Βλάχος (58' Τιεντσέ), Φραγκούλης, Παυλής, Κολτσίδας, Στογιάνοβιτς, Ντο Ρεις (62' Σαραντόπουλος), Μαντζίρης (81' Καινούργιος), Βλαχομήτρος 

Αναπληρωματικοί: Ρασσιάς, Γκιάτας, Μπακοδήμος, Καρβουνίδης

 

 

 

Με ομάδες τις Super League θα κληρωθεί η Θύελλα Καμαρίου

Με δύο ομάδες της Super League θα πέσει σύμφωνα με την προκήρυξη του κυπέλλου Ελλάδας η Θύελλα Καμαρίου. Η ομάδα της Σαντορίνης μετά τη μεγάλη της νίκη με 1-0 επί της Σπάρτης έγραψε μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία της και πλέον προετοιμάζεται για τα μεγάλα… ραντεβού. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

 

Η παράγραφος της προκήρυξης που αφορά την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας  

 

Θα λάβουν μέρος συνολικά τριάντα δύο (32) ομάδες, οι δεκαέξι (16) όπως θα προκύψουν από την 3η Φάση, και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Super League.
Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ (8) Ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από δύο (2) ομάδες της Super League και δύο (2) ομάδες από τις δέκα έξι (16) οι οποίες θα προκριθούν από την 3η Φάση.
Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης Φάσης, διασφαλίζει ρητώς, ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) εντός έδρας, και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο (2) αγώνες εντός έδρας και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:

1η Αγωνιστική: 1Χ2 - 4Χ3
2η Αγωνιστική: 3Χ1 - 2Χ4
3η Αγωνιστική: 3Χ2 - 4Χ1

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών.

Προκρίνονται στην 5η Φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

Β. Διαδικασία Κλήρωσης της 4ης Φάσης

β.1. Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις 1 έως 8 της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 1η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

β.2. Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 2η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

β.3.
α. Στην τρίτη κληρωτίδα από τις δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση, θα τοποθετηθούν οι οχτώ (8) πρώτες βαθμολογικά ομάδες της Football League όπως κατατάχθηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 3η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται. Σε περίπτωση που ο αριθμός των Ομάδων της Football League είναι μικρότερος από οκτώ (8) ομάδες τότε δικαίωμα να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις αποκτούν οι Ομάδες Κυπελλούχοι/Φιναλίστ των Ε.ΠΣ. ως εξής:
 Ι) η ομάδα που θα έχει αγωνιστεί και στις δύο προηγούμενες Φάσεις,
ΙΙ) ανάλογα με την Κατηγορία (ανώτερη) που αγωνίζονταν κατά την περίοδο 2017-2018 και
ΙΙΙ) την βαθμολογική τους κατάταξη την εν λόγω περίοδο. Εδώ θα ισχύσουν τα βαθμολογικά κριτήρια ισοβαθμιών σε περισσότερους του ενός Ομίλου εάν ανήκουν στην ίδια Κατηγορία.

β. Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 4η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

β.4.Η συγκρότηση των ομίλων θα ξεκινήσει από την 4η θέση και θα ολοκληρωθεί με την 1η θέση.

γ. Ισοβαθμίες

Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας των ομάδων για την τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 5 έως 12 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.

 

Οι ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδας

Οι Κυκλάδες μέσα από την τεράστια επιτυχία της Θύελλας Καμαρίου ζουν σημαντικές στιγμές, καθώς ομάδα από τον Νομό θα κληθεί να αντιμετωπίσει – ανάλογα την κλήρωση – ομάδες από την… Super League. Οι Καμαριανοί που συνεχίζουν να ζουν σε… όνειρο προχωρούν από επιτυχία σε επιτυχία. Η ομάδα της Σαντορίνης μετά την κατάκτηση του Νταμπλ στις Κυκλάδες συνεχίζουν ακάθεκτοι στο κύπελλο Ελλάδος, θα βρουν μπροστά τους μετά τις προκρίσεις που σημείωσαν, σωματεία από την μεγάλη κατηγορία και το νησί θα ζήσει ιστορικές στιγμές.

 

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

H κλήρωση για τους αγώνες της 4ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος περιόδου 2018-2019, θα διεξαχθεί την Τρίτη 18.09.2018 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή.

Οι αγωνιστικές της 4ης Φάσης θα διεξαχθούν ως ακολούθως :

1η Αγωνιστική 25-26-27/ 9 /2018

2η Αγωνιστική 30-31/10 /2018 και 01/11/2018

3η Αγωνιστική 4-5-6 /12/2018

 

 

Οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα:

 

Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός

ΑΕΚ

ΠΑΟΚ

Άρης

ΟΦΗ

ΑΕΛ

Παναιτωλικός

Πανιώνιος

Απόλλωνας Σμύρνης

Ατρόμητος

Λαμία

Αστέρας Τρίπολης

Ξάνθη

ΠΑΣ Γιάννινα

Λεβαδειακός

Ηρόδοτος

Βόλος

ΟΦΙ

Θύελλα Καμαρίου

Τρίκαλα

Απόλλων Πόντου

Ηρακλής

Κασσιόπη

Εργοτέλης

Χανια/Κισσαμικός

Απόλλωνας Λάρισας

Παναχαϊκής

Αήττητος Σπάτων

Απόλλων Παραλιμνίου

Νίκη Βόλου

Άρης Αβάτου