Περσέας Σύρου και Άνω Μερά ρίχνονται στην… μάχη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής γυναικών

Οι «αμαζόνες» του Περσέα έτοιμες για την πρώτη δοκιμασία

  • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 16 Νοε. 2018 - 20:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στην τελική ευθείας έχει μπει η πρώτη επίσημη παρουσία του Περσέα Σύρου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, καθώς μετά από έναν χρόνο σκληρής δουλειάς τα κορίτσια της ομάδας ετοιμάζονται πλέον για την πρώτης του… δοκιμασία. Η Σύρος που δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί στους άνδρες στην Γ’ Εθνική, θα συμμετάσχει με την γυναικεία ομάδα του Περσέα και θα πάρει φέτος το… βάπτισμα του πυρός. Τα πάντα είναι έτοιμα και ο Περσέας μετρά τον χρόνο αντίστροφα για το ματς της Κυριακής. Η ομάδα της Σύρου θα αγωνισθεί εκτός έδρας καθώς θα φιλοξενηθεί στο δημοτικό γήπεδο Παιανίας από τον Α.Ο. Παμπαιανικό.

Η πρόεδρος του Περσέα Σύρου, Κωνσταντίνα Κοσμά μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την προσπάθεια της ομάδας στο πρωτάθλημα γυναικών της Γ’ Εθνικής, αλλά και μας έκανε μία μικρή αναδρομή για το πώς φτάσαμε έως εδώ.

«Σε κάθε αναφορά στον Περσέα αναφέρομαι πάντα στο πως φτάσαμε έως εδώ. Ξεκινήσαμε ως γονείς παιδιών που ήταν γραμμένα σε ακαδημία ποδοσφαίρου και σιγά – σιγά κάναμε τους μπαμπάδες να κατέβουν στο γήπεδο και στη συνέχεια τις μαμάδες. Με την κίνηση αυτή θέλαμε να βιώσουν όλα αυτά που νιώθουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Οι μαμάδες ανταποκρίθηκαν και έτσι δημιουργήθηκαν αρχικά οι… σειρήνες, οι οποίες είχαν ζωή τέσσαρα χρόνια. Με τα χρόνια κάποιες μαμάδες άρχισαν να αποσύρονται καθώς οι αυξανόμενες υποχρεώσεις τους δεν τους επέτρεπαν να ακολουθούν το πρόγραμμα που είχε βγει. Στη συνέχεια είδαμε πως κοντά μας έρχονταν όλο και πιο νέα σε ηλικία κορίτσια καθώς ήθελαν να δοκιμάσουν και να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτό μας έκανε να πάρουμε την απόφαση να δημιουργήσουμε ένα σωματείο που θα ασχολείται με το ποδόσφαιρο κι έτσι δημιουργήθηκε ο Περσέας. Οι σκέψεις έγιναν… πράξεις πριν από ένα χρόνο και ο Περσέας πήρε… σάρκα και οστά πριν από περίπου ένα χρόνο. Η συμμετοχή από την αρχή ήταν αρκετά μεγάλη αφού αρχικά ήρθαν κοντά μας περίπου 20 κορίτσια διαφόρων ηλικιών. Ένα χρόνο τώρα, δώσαμε κάποια φιλικά παιχνίδια, αλλά δουλέψαμε αρκετά ώστε να έχουμε σήμερα δημιουργήσει ένα αρκετά καλό σύνολο».

Για το όραμα της συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική η κ. Κοσμά είπε: «Το όραμα της Γ’ Εθνικής ουσιαστικά ήρθε πολύ γρήγορα, γιατί μετά τις προπονήσεις που κάναμε νιώσαμε την έλλειψη παιχνιδιών. Δεν γίνεται να κάνεις συνέχεια προπόνηση, χωρίς να μπορεί στη συνέχεια να δεις τα αποτελέσματα της δουλειάς σου. Πρέπει να υπάρχει ένας στόχος. Ένας στόχος που θα μας δώσει επιπλέον κίνητρα και η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ήταν… μονόδρομος. Βέβαια για να πάρουμε την τελική μας απόφαση κάναμε όλες τις διερευνητικές κινήσεις που έπρεπε να γίνουν κι αν έχουμε τις δυνατότητες για να αγωνιστούμε. Μία συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα δεν είναι εύκολη υπόθεση και κυρίως όταν υπάρχουν αρκετά παιχνίδια εκτός έδρας και μέσα σ’ αυτά πρέπει να διανυκτερεύσουμε σε άλλα μέρη. Η Σύρος είναι ένα νησί και δεν είναι πόλη της Στερεάς Ελλάδας, όπου μπορείς να μετακινηθείς με πούλμαν ή ακόμη και με αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα κάναμε πολλές συζητήσεις με πολλά σωματεία, όπως και την αδελφοποίηση με την Άνω Μερά, ώστε να υπάρξει μία καλύτερη συνεργασία. Στην ομάδα της Μυκόνου αγωνίσθηκαν πέρσι τρεις αθλήτριες μας και από την συμμετοχή αυτή απέκτησαν εμπειρίες που μεταφέρουν στις νεότερες αθλήτριές μας».

Σαν εγχείρημα ήταν εύκολο ή δύσκολο;

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο καθώς είμαστε σε νησί. Όλα εξαρτώνται από το οικονομικό, σίγουρα η Σύρος έχει πάρα πολλές επιλογές σε αντίθεση με άλλα νησιά, αφού εδώ μπορείς να ασχοληθείς από βόλεϊ μέχρι και καποέιρα, από ρυθμική έως και οριεντάλ χορούς. Υπάρχει μεγάλη γκάμα από αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα το γυναικείο βόλεϊ στη Σύρο είναι πολύ ανεπτυγμένο. Οπότε ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς εμείς είχαμε να ξεπεράσουμε και τις προκαταλήψεις πως το ποδόσφαιρο είναι καθαρά αντρικό άθλημα».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας του Περσέα Θεόδωρος Καραγιάννης αναφέρθηκε στο ίδιο θέμα. «Στη Σύρο υπάρχουν περισσότερες επιλογές κι αυτό σημαίνει πως είναι πιο μικρό το ποσοστό των αθλητριών που θα ασχοληθούν με το άθλημα του ποδοσφαίρου».

Ο Περσέας αγωνιστικά είναι έτοιμος για την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

Θ. Κ. «Η πλειοψηφία των κοριτσιών που είναι στην ομάδα δεν έχουν εμπειρία από  ένα τέτοιο πρωτάθλημα, καθώς δεν έχουν αγωνιστεί σε επίσημα παιχνίδια. Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, εδώ κι έναν χρόνο γίνεται μία προσπάθεια από όλους μας για να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Έχουν έρθει κοντά μας κορίτσια που αγαπούν αυτό που κάνουν και δουλεύουν σκληρά εδώ κι έναν χρόνο. Ταυτόχρονα στην ομάδα μας ήρθαν κάποιες αθλήτριες που έχουν αγωνιστικές εμπειρίες κι αυτό μας δίνει την αίσθηση πως όλα θα πάνε καλά. Πιστεύω πως είμαστε σε ένα  τέτοιο επίπεδο που μπορούμε να κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Αυτός είναι άλλωστε κι ο στόχος μας, να κάνουμε δηλαδή μία καλή πορεία και να αποκτήσουμε αυτήν την πρώτη χρονιά όλες τις εμπειρίες που χρειάζονται».

 

Αναλυτικά οι αγωνιστικές

 1η αγωνιστική

Παμπαιανικός - Περσέας 18/11/2018

2η αγωνιστική

Περσέας - Τράχωνες Αλίμου 2/12/2018

3η αγωνιστική Περσέας - Α.Σ. Άνω Μερά Μυκόνου 16/12/2018

4η αγωνιστική

ΑΕΚ Αλιμου - Περσέας 6/1/2019

5η αγωνιστική

 Περσέας - Α.Ο. Ελλάς Ποντίων 20/1/2019

6η αγωνιστική

Περσέας - Παμπαιανικός 3/2/2019

7η αγωνιστική Τράχωνες Αλίμου - Περσέας 17/2/ 2019

8η αγωνιστική

Άνω Μερά - Περσέας 3/3/2019

9η αγωνιστική

Περσέας - ΑΕΚ Αλίμου 17/3/2019

10η αγωνιστική

Ελλάς Ποντίων- Περσέας 31/3/2019

Ετικέτες: