Η ομάδα της Σαντορίνης επικράτησε με 3-1 στο τελικό του Κυπέλλου Κυκλάδων

Με την κατάκτηση του κυπέλλου έκλεισε η χρονιά για τον Πανθηραϊκό

Ο Πανθηραϊκός μετά από έναν ωραίο τελικό κόντρα στον Πανναξιακό αναδείχθηκε κυπελλούχος Κυκλάδων  για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων το απόγευμα του Σαββάτου, με μία μικρή καθυστέρηση ως προς την έναρξη του ματς, λόγω και καθυστέρησης που υπήρχε στην άφιξη της αποστολής του Πανναξιακού. Ο τελικός λίγο ήθελε και θα χαλούσε αφού στο 16’ της αναμέτρησης ο Κωνσταντίνοφ συγκρούστηκε στον αέρα με τον τερματοφύλακα του Πανναξιακού και βρέθηκε στο έδαφος. Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν κρίσιμα και… δύσκολα. Είχε γυρίσει η γλώσσα του παίκτη και χρειάστηκε την άμεση επέμβαση του φυσικοθεραπευτή του Πανναξιακού κ. Κάρλοβιτς, αλλά και της Έφης Κασιανού οι οποίοι πραγματικά υπερέβαλαν εαυτό ώστε ο παίκτης σήμερα να είναι καλά και να έχει φύγει ήδη με την υπόλοιπη αποστολή. Βέβαια χρειάστηκε να δώσουν μάχη με τον… χρόνο αφού ο παίκτης είχε χάσει τις αισθήσεις του για λίγη ώρα με τους Κάρλοβιτς και Κασιανού να επαναφέρουν τον παίκτη. Στην συνέχεια στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον παίκτη στο Νοσοκομείο του νησιού, όπου μεταφέρθηκε για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Κωνσταντίνοφ παρέμεινε το Σάββατο στο νοσοκομείο περισσότερο για προληπτικούς λόγους και την Κυριακή αναχώρησε όπως αναφέρουμε και παραπάνω με την υπόλοιπη αποστολή για… Σαντορίνη.

Από εκεί και πέρα μετά και την διακοπή το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά με τις δύο ομάδες να παίζουν για τη νίκη. Ο Πανθηραϊκός με το αυτογκόλ του  Κωστόπουλου στο 2’ προηγήθηκε στο σκορ. Οι Ναξιώτες ισοφάρισαν με ένα πολύ όμορφο γκολ του Μπονιάκου στο 12’. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο έξτρα χρόνο της παράτασης. Εκεί οι Σαντορινιοί εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή – στην παράταση αποβλήθηκαν δύο παίκτες του Πανναξιακού – σημείωσαν δύο ακόμη τέρματα και επικράτησαν με 3-1.

 

 

 

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ του Τελικού

 

2’ ο Πανθηραϊκός άνοιξε το σκορ μετά το αυτογκόλ του Κωστόπουλου. Ο παίκτης στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον γκολκίπερ την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του.

12’ ο Μπονιάκος με ένα πολύ ωραίο κι άπιαστο σουτ από μακρινή απόσταση νίκησε τον Διαμαντή κι έφερε το ματς στα ίσα 1-1.

16’ ο Τόνι Κωνσταντίνοφ μετά από σύγκρουση με τον τερματοφύλακα του Πανναξιακού βρέθηκε στο έδαφος άσχημα τραυματισμένος. Μετά τις προσπάθειες Κάρλοβαιτς και της Κασιανής ο παίκτης επανήλθε και οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο της Σύρου.

20’ ο Τσαϊλάκης χωρίς πρόβλημα στο σουτ του Κόντι.

23’ ο Κόντι με κεφαλιά προσπάθησε για το γκολ, όμως η μπάλα βρήκε σε σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.

31’ ο Κόντης βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με τους Σαντορινιούς να φωνάζουν και να ζητούν πέναλτι.

35’ ο Τσαϊλάκης ήταν στην κατάλληλη θέση και δεν είχε πρόβλημα στο σουτ του Τσίγκρου.

36’ ο Κόντης στο έδαφος και ο Πανθηραϊκός ζήτησε πέναλτι, όμως και πάλι ο διαιτητής είπε να συνεχιστεί το ματς.

44’ άουτ πέρασε η μπάλα στο σουτ του Μάνια.

45’ ο Κωστόπουλος με σουτ προσπάθησε για το γκολ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

46’ ο Τσίγκρος βρέθηκε σε θέση για σουτ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσαϊλάκη.

49’ μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους, αφού ο Κόντι μπήκε μέσα στην περιοχή κι αντί για σουτ προσπάθησε να δώσει δίπλα του στον Γαϊδαρτζή, με τους φιλοξενούμενους να διώχνουν την μπάλα την τελευταία στιγμή.

56’ μία ακόμη ευκαιρία για τον Πανθηραϊκό με τον Πολυκρέτη.

58’ ο Πανναξιακός κοντά στο γκολ με τον Λιμπερτά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα βρήκε σε σώματα και κατέληξε στον Διαμαντή.

66’ ο Γαϊδαρτζής με κεφαλιά προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Πανναξιακού όμως ο Τσαϊλάκης με υπερένταση αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

77’ φωνές και έντονες διαμαρτυρίες από τον Πανναξιακό, αφού οι παίκτες του Πανθηραίκού δεν έβγαλαν την μπάλα εκτός, καθώς στο έδαφος ήταν αθλητής από τη Νάξο και συνέχισαν την προσπάθεια.

80’ Ο Μανιάς μετά από εκτέλεση κόρνερ έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Πολυκρέτης έκανε το σουτ όμως ο Τσαϊλάκης ήταν… εκεί και κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

90+’ ο Τσαϊλάκης με υπερένταση στο σουτ του Μανιά έξω από την μεγάλη περιοχή.

Το ματς έληξε χωρίς νικητή και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

91’ ο Χαμηλοθόρης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ανδρικόπουλου έπειτα από δυνατό φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή κι έτσι πήρε πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Ο Πανναξιακός έμεινε με παίκτης λιγότερα στο ξεκίνημα της παράτασης.

92’ ο Μανιάς δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσαϊλάκη με την απευθείας εκτέλεση φάουλ αφού η μπάλα πέρασε άουτ.

99’ ο Τσίγκος έφερε μετά από σέντρα τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο γκολκίπερ του Πανναξιακού αρχικά δεν βρήκε τη μπάλα, αλλά σε δεύτερο χρόνο απόκρουσε.

103’ ο Ποληγιώργος με ψηλοκρεμαστό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Τσαϊλάκη, αλλά ο γκολκίπερ του Πανναξιακου αρχικά της άλλαξε πορεία κι ο Παπανικολάου την έδιωξε μακριά.

105’ ο Μπουρούς στην επαναφορά της μπάλας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ από κοντά. Αρχικά ο Χουζούρης με σουτ έστειλε τη μπάλα σε σώματα αμυντικών και ο Μπουρούς από κοντά έκανε το 2-1.

 110’ ο Πολυκρέτης μετά από ατομική ενέργεια πέρασε και τον Τσαϊλάκη, έδωσε δίπλα στον Γαϊδαρτζή όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

118’ ο Δεμερτζής με σουτ προσπάθησε να κάνει το 2-2, η μπάλα βρήκε σε σώματα άλλαξε πορεία και την τελευταία στιγμή ο Διαμαντής έδιωξε σε κόρνερ.

120’ ο Μπουρούς βγήκε στην κόντρα βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσαϊλάκη και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

 

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ: Τσαϊλάκης, Καράι, Κωστόπουλος, Χαμηλοθώρης, Πιτταράς (75' Βαθρακοκοίλης), Μπονιάκος (70' Παπανικολάου), Λιμπερτάς (72' Δεμερτζής), Ταρούσης, Ζαφείρης, Καφετζής, Τσουρής

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ: Διαμαντής, Χουζούρης, Τσίγκρος, Μπιρμπίλι, Λαμπρόπουλος, Λούκα, Κόντι, Κωνσταντίνοφ (Λ. Τ. 20' Πολυκρέτης – 119' Αγοραστός), Παλή Γεώργος, Μάνιας (114' Κεσίδης), Γαϊδαρτζής

Διαιτητής ήταν ο κ. Ανδρικόπουλος, με βοηθούς τους Ρούσσο Ι. και Βαρθαλίτη. Τέταρτος 

 

Τα συγχαρητήρια της ΕΠΣ Κυκλάδων

«Ο 37ος Τελικός Κυπέλου Κυκλάδων ανήκει πλέον στο παρελθόν. Σ’ ένα όμορφο παιχνίδι (εντός αγωνιστικού χώρου), Κυπελλούχος Κυκλάδων περιόδου 2018-2019 αναδείχθηκε το σωματείο  ΑΟ ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ.

              Για εμάς μεγάλος νικητής όμως είναι ο ποδοσφαιριστής του σωματείου κ. Κωνσταντίνοφ Τ. ο οποίος με την σημαντική και καθοριστική βοήθεια του φυσικοθεραπευτή του ΑΟ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ κ. Κάρλοβιτς Ευάγγελου, της διασώστριας του αγώνα κας Κασσιανού Ευφροσύνης και την έγκυρη άφιξη των διασωστών του Ε.Κ.Α.Β. επανήλθε στη ζωή μετά από σοβαρό τραυματισμό στο 17ο λεπτό του αγώνα.

              Επίσης, με την ευκαιρία να δώσουμε κουράγιο και στήριξη στον προπονητή του ΑΟ ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΥ κ. Σιλεβίστα Ιωάννη στις δύσκολες στιγμές που περνάει για την ανεύρεση της μητέρας του.

               Εμείς ως Ε.Π.Σ. Κυκλάδων όραμα μας και προτεραιότητα είναι η υγεία όλων των εμπλεκόμενων στο χώρο του ποδοσφαίρου και η προσπάθεια δημιουργίας καλών σχέσεων μεταξύ όλων των υγιών ενασχολούμενων με το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες».