Ο Πανθηραϊκός επικράτησε με 1-0 της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου Ελλάδας

Ιστορική πρόκριση για Πανθηραϊκό

  • Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 10 Σεπ. 2019 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Μία ακόμη σημαντική νίκη – πρόκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Πανθηραϊκός ο οποίος επικράτησε με 1-0 της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ στο πλαίσιο της Β’ φάσης του κυπέλλου Κυκλάδων. Η ομάδα της Σαντορίνης έγραψε μία ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία του καθώς δείχνει να ξεκινά ιδανικά τη σεζόν, μετρώντας μέχρι στιγμής δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Το συγκρότημα του Γιάννη Σιλεβίστα με τη νίκη του αυτή πήρε το εισιτήριο για την Γ’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ο αγώνας σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό γήπεδο των Φηρών.

Τώρα όσον αφορά τον αγωνιστικό κομμάτι οι φίλοι του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα της Σαντορίνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μία σπουδαία αναμέτρηση. Η ομάδα του κ. Σιλεβίστα θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, έπειτα τη λάθος συνεννόηση μεταξύ των αθλητών της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ. Οι γηπεδούχοι τώρα έδειχναν να ελέγχουν το ματς παρά τις προσπάθειες των φιλοξενουμένων.  

Η γενική εικόνα και των δύο ομάδων ήταν πολύ καλή, με το γκολ του Περιάλη στο 72’ να χωρίζει στο φινάλε τις δύο ομάδες. Ο Τηνιακός αθλητής ήρθε από τον… πάγκο για να δώσει πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του.

Το τελικό σφύριγμα του άρχοντα του αγώνα έδωσε τη νίκη – πρόκριση στον Πανθηραϊκό ο οποίος πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση δίκαια.

 

Το φιλμ του αγώνα

 

1' με το… καλημέρα ο Πανθηραϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ έπειτα το λάθος γύρισμα με το στήθος του Παληγεώργου, ο γκολκίπερ της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ έχασε την… φάση και ο Παπασάββας σε δεύτερο χρόνο δεν βρήκε στόχο με το σουτ που επιχείρησε.

2' την εσχάτη των ποινών ζήτησε ο Πανθηραϊκός μετά από μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

37' άουτ πέρασε το σουτ που επιχείρησε ο Κορέτα.

42'  ο Γεωργούλης με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα προς το τέρμα του Ζωντού, όμως η μπάλα βρήκε σε σώμα στο τοίχος και κατέλειξε σε κόρνερ.

43'  με τις γροθιές έδιωξε ο Βλαχάκης το σουτ του Βαλαβανόπουλου.

49' ο Κόλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανθηραϊκού όμως ο βοηθός σήκωσε το… σημαιάκι και ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.

63' Ο Τσόπελα με σέντρα – σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το δεξί δοκάρι του Βλαχάκι με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μία πολύ καλή ευκαιρία για γκολ.

64' νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους μετά το σουτ του Βαλαβανόπουλου.

71' άουτ κατέληξε η μπάλα από την κεφαλιά του Βεστάκη έπειτα το φάουλ που εκτέλεσε ο Παληγεώργος.

72' ο Γιώργος Περιάλης με διπλή προσπάθεια έπειτα την πάσα – ασίστ του Κορέτα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι άνοιξε το σκορ για τον Πανθηραϊκό 1-0. Γκολ το οποίο τελικά έκρινε και την αναμέτρηση, αφού μέχρι το τέλος δεν άλλαξε το σκορ. Ο Πανθηραϊκός πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Γιάννης Σιλεβίστας) Ζωντός, Τσόπελας, Χούσα, Μπιρμπίλι, Παληγεώργος, Λούκας, Παπασάββας, Λαμπρόπουλος, Κορέτα, Κόντι (58' Περιάλης), Βαλαβανόπουλος.

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (Αστέριος Θέμελης) Βλαχάκης, Ίμερι (58' Βεστάκης), Μωυσίδης, Παληγεώργος, Μαζιώτης, Μποτωνάκης, Νικόλτσης (18' λ.τρ. Βαρδάκης), Γεωργούλης, Τσίτας, Πάγκαλος, Κόλα (77' Σινγκ).

 

 

Με Ο.Φ. Ιεράπετρας ο Πανθηραϊκός

 

Ο Πανθηραϊκός μετά τη νίκη του με 1-0 επί της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ προκρίθηκε στην Γ’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Σαντορίνης μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ο.Φ. Ιερέπετρας. Μία νέα πρόκληση για το συγκρότημα του Γιάννη Σιλεβίστα, το οποίο θέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ώστε να μπει στους ομίλους του κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα της Κρήτης μπορεί να είναι αρκετά καλή, όμως ο Πανθηραϊκός μέχρι στιγμής έχει δείξει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πως μπορεί ιδιαίτερα στην έδρα του να επικρατήσει οποιουδήποτε αντιπάλου.

 

Τα ζευγάρια της Γ’ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας

Αναλυτικά τα ζευγάρια της Γ΄φάσης:

Πανθηραϊκος-ΟΦ Ιεράπετρας

Επισκοπή-Τρίκαλα

Θιναλιακός-Καβάλα

Πανδραμαϊκός-Ιωνικός

Βαθυλιακός-Αιολικός / ΠΑΣ Κόρινθος-Νίκη Βόλου

Πανσερραϊκός-Τρίγλια

Αετός Ορφανού-Θεσπρωτός

Ξενοφών Κρεστενών-Αιγάλεω

Ελλασόνα-Ασπρόπυργος ΠΣ η Σπάρτη-Ιαλυσός

Αταλάντη-Ατρόμητος Πατρών/Ολυμπιακός Βόλου

Βέροια-Διαγόρας