Ο Α.Ο. Σύρου πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλου μετά το 4-5 στα πέναλτι επί του Α.ο. Σερίφου (1-1 κανονική Διάρκεια αγώνα)

Η πρόκριση ήρθε στα… πέναλτι

  • Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:45
  • /   Eνημέρωση: 9 Δεκ. 2019 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων πέρασε ο Α.Ο. Σύρου μετά τη νίκη του στα πέναλτι με 4-5 επί του Α.Ο. Σερίφου. Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν να… λύσουν τις διαφορές τους στη… ρώσικη ρουλέτα, καθώς το τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης βρήκε τον Α.Ο. Σερίφου και τον Α.Ο. Σύρου ισόπαλους με 1-1. Στην παράταση το σκορ δεν άλλαξε καθώς και οι δύο ομάδες είχαν περισσότεροι στραμμένη την προσοχή τους στην άμυνα παρά στην επίθεση. Οι Συριανοί αν και προηγήθηκαν στο 31’ με τον Οικονομόπουλο δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, καθώς ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης σε μία αμυντική αδράνεια νίκησε τον Αναστασόπουλο κι έκανε το 1-1. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες καλές στιγμές μπροστά στην αντίπαλη εστία, όμως κανείς από τους παίκτες του Γιώργου Ρούσσου δεν κατάφερε να σημειώσει το γκολ της νίκη.

Ποιοτικά το παιχνίδι ήταν μέτριο, αφού τόσο η Σέριφος όσο και ο Α.Ο. Σύρου δεν κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Αυτό φαίνεται και στις δηλώσεις που έκανε στο τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Ρούσσος ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του είχε μία δύσκολη αποστολή σε ένα … δύσκολο γήπεδο.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως και την προηγούμενη εβδομάδα που οι δύο ομάδες έπαιξαν για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων, ο Α.Ο. Σύρου είχε πάρει μία δύσκολη νίκη με 1-2.

Οι Συριανοί δείχνουν  να μην είναι σε καλή κατάσταση αυτήν την περίοδο, όπου ακολουθεί το ματς της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου με τον Πανναξιακό στη Νάξο. Ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου ίσως και να κρίνει τον φετινό πρωταθλητή Κυκλάδων. Α.Ο. Σύρου και Πανναξιακός βρίσκονται ισόβαθμοι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τους Ναξιώτες να έχουν όμως καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι δύο προπονητές μίλησαν για το παιχνίδι της 3ης φάσης του κυπέλλου Κυκλάδων. Την αρχή την έκανε ο τεχνικός της Σερίφου κ. Ράμπιας ο οποίος αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας του, αλλά και τους στόχους που έχει η Σέριφος στη συνέχεια. «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο όπως είδε όλος ο κόσμος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Από την πλευρά μας είμαστε σαφώς καλύτεροι σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος και ο Α.Ο. Σύρου δεν πήρε εύκολα την πρόκριση, όπως πίστευαν πολλοί. Ήταν ένα ματς το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Α.Ο. Σύρου να είναι πιο τυχερός στη διαδικασία των πέναλτι» είπε αρχικά ο τεχνικός της ομάδας της Σερίφου για να συνεχίσει. «Από την πλευρά μας θέλουμε να συνεχίσουμε και να έχουμε καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Πάμε στη Σαντορίνη για το ματς με τον Καρτεράδο, το οποίο είναι και η πρεμιέρα του δευτέρου γύρου. Θέλουμε τη νίκη και για παίξουμε γι’ αυτήν. Στόχος μας είναι η πεντάδα και πιστεύω πως μέσα από τη δουλειά θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ρούσσος προπονητής του Α.Ο. Σύρου είπε για τη νίκη – πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. «Γνωρίζαμε από την αρχή πως θ ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Πριν μία εβδομάδα είμαστε στο ίδιο γήπεδο κι αντιμετωπίσαμε τα ίδια προβλήματα καθώς ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι και ο ιδανικότερος για αγώνες. Από εκεί και πέρα είχαμε την ατυχία να αποχωρίσουν στο ημίχρονο δύο ποδοσφαιριστές μας κι αυτό μας επηρέασε κάπως. Παρόλα αυτά καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων». Για τη συνέχεια και τη δύσκολη αποστολή στη Νάξο είπε. «Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο, κόντρα σε μία δυνατή ομάδα. Ο Πανναξιακός έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Από την πλευρά μας θα πάμε στη Νάξο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρουμε όλοι πως όποιος παίζει με τον Α.Ο. Σύρου την προηγούμενη νύχτα δεν… κοιμάται. Στόχος μας τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε αυτές τις μέρες να πάρουμε τις απαιτούμενες ανάσες γιατί είχαμε μία δύσκολη περίοδο με δύο παιχνίδια στη Σέριφο».

Α.Ο Σερίφου (Ράμπιας): Βαλσαμάκης, Μποφίλιος, Παγιολάρη, Εφεντη, Μουστάκας, Μαγουλάς, Λιβάνιος, Παπαδόπουλος, Βαλσαμάκης, Ρεβίνθης, Παπάς

Α.Ο Σύρου (Ρούσσος): Αναστασόπουλος, Σαμανίδης (Φιλίππου 46΄), Οικονομόπουλος (Σαγκινέτος 100΄), Μαραγκός, Αργυρός, Νταβαρίνος, Ζουμπουνέλης, Γολιδόπουλος, Κουκούλης, Ραμπαβίλας (Χούρος 46΄), Μουλίδης (Λιέας 67΄)

 

 

Η διαδικασία των πέναλτι

Παπαδόπουλος 1-0

Χούρος 1-1

Εφέντη 2-1

Σαγκινέτος 2-2

Μουστάκας 2-2 (άουτ)

Μαραγκός 2-3

Μποφίλιος 3-3

Αργυρός 3-4

Παρίσης 4-4

Ζουμπουνέλης 4-5