Η Άνω Μερά επικράτησε του Πανθηραϊκού με 0-2 στο τοπικό ντέρμπι των Κυκλάδων

Κράτησε τις ελπίδες της ζωντανές

Με ένα… μεγάλο διπλό επέστρεψε στη βάση της η Άνω Μερά μετά τη νίκη της ομάδας της Μυκόνου με 0-2 επί του Πανθηραϊκού στη Σαντορίνη. Το συγκρότημα της Μυκόνου μετά από τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς, επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στους 23 διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά ο Πανθηραϊκός έμεινε στους 32 και δεν κινδυνεύει στην παρούσα φάση. Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης ο Πανθηραϊκός είχε τις ευκαιρίες, όμως η Άνω Μερά τα γκολ. Ο Παλαιοπάνος στο 19’ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και ο Μεζίνι διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

19’ ο Κωνσταντινίδης από τα δεξιά βρήκε μέσα στην περιοχή τον Παλαιοπάνο και ο δεύτερος με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1 για την Άνω Μερά.

26’ τρίλεπτη διακοπή στην αναμέτρησης καθώς υπήρξε ο τραυματισμός τους Σαββίδη και διαπληκτισμών μεταξύ των δύο πάγκων.

31’ ο Μεζίνι με σουτ από πλεονεκτική θέση προσπάθησε για το 1-1, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

36’ ο Ζώντος χρειάστηκε να κάνει μία δύσκολη επέμβαση στο φάουλ που εκτέλεσε από μακριά ο Λέγκας.

57’ μία ακόμη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Βαναβανόπουλο αρχικά και στη συνέχεια με τον Κορέτα. Ο Παλιούρας και τις δύο φορές αντέδρασε σωστά κρατώντας το υπέρ της ομάδας του προβάδισμα.

73’ ο Κόντι πήρε την κεφαλιά, οι γηπεδούχοι ζήτησαν… γκολ, όμως ο διαιτητής και ο βοηθός διέταξαν να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

75’ νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ο Βαναβανόπουλος με κοντινή κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Παλιούρα.

78’ ο Κωνσταντινίδης βγήκε στην… κόντρα απέναντι στον Ζώντο, αρχικά ο γκολκίπερ του Πανθηραϊκού έβγαλε με τις γροθιές, όμως στην επαναφορά ο Μεζίνι με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2 για την Άνω Μερά.

89’ ο Σεΐτι με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Παλιούρα να τεντώσει το κορμί του και να βγάλει τη μπάλα σε κόρνερ.

92’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην μείωση του σκορ με τον Κόντι, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Άνω Μεράς είπε… όχι.

Πανθηραϊκός: Ζωντός, Τσόπελας (82' Νομικός), Χούσα, Λαμπρόπουλος (46' Αντωνιάδης), Παληγεώργος, Λούκα, Κόντι, Παπασάββας, Κορέτα (68' Σεΐτι), Βαλαβανόπουλος, Κορακιανίτης.

Άνω Μερά: Παλιούρας, Καλαγκάνης, Ντατίδης, Αχείμαστος, Κωνσταντινίδης (92' Μπρένο), Μεζίνι (84' Καλαμάρης), Σαββίδης, Λένγκα, Παλαιοπάνος (69' Νάκας), Σαλταμάρας, Σούλτσε.