Την ήττα με 0-1 γνώρισε η Άνω Σύρου από το συγκρότημα της Μήλου στη σκιά του τραυματισμού του Κλιτόν Τρόκα

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων ο Παμμηλιακός

Με ήττα ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Άνω Σύρος, καθώς αποκλείστηκε από την συνέχεια του κυπέλλου Κυκλάδων μετά το 0-1 από τον Παμμηλιακό, στο γήπεδο της Ερμούπολης-ΕΠΣ Κυκλάδων. Βέβαια, ίσως να είναι το τελευταίο που θα απασχολήσει τους ανθρώπους της Συριανής ομάδας, καθώς την γιορτή της επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους την επισκίασε ο τραυματισμός του Κλιτόν Τρόκα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής σε μία προσπάθεια στην αντίπαλη περιοχή, έπεσε άσχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι. Να ευχηθούμε στον Κλιτόν Τρόκα καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους. Τώρα όσον αφορά στην αναμέτρηση, η Άνω Σύρο στάθηκε άτυχη καθώς είχε τις ευκαιρίες να προκριθεί, όμως η αστοχία των παικτών της ήταν μία από τις αιτίες του αποκλεισμού. Από την άλλη πλευρά ο Παμμηλιακός έπαιξε έξυπνα, προσπάθησε να κλείσει τους δρόμους που οδηγούσαν στην περιοχή του και ταυτόχρονα είχε σε πολύ καλή μέρα τον Καπάνταη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε είπε "όχι", κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Το παιχνίδι είχε έναν σχετικά καλό ρυθμό, αφού τόσο η Άνω Σύρος όσο και ο Παμμηλιακός προσπάθησαν να παίξουν όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσαν. Οι αθλητές επέστρεψαν μετά από μία μεγάλη διάρκειας αποχή, καθώς λόγω της πανδημίας τα πάντα σταμάτησαν από τον περασμένο Μάρτιο.

Έπαιξαν ρόλο οι ευκαιρίες

 Η Άνω Σύρος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης έδειξε να πατά καλύτερα εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς έλεγχε τον ρυθμό και βρέθηκε περισσότερες φορές κοντά στο γκολ. Ο Παμμηλιακός από την πλευρά του προσπάθησε να κρατήσει στην άμυνα το μηδέν και επιδίωξε σε κάποια από τις επιθέσεις του να πετύχει το γκολ το οποίο θα του έδινε την πρόκριση. Ο Παπαδημητρίου μπήκε από τα δεξιά στην μεγάλη περιοχή στο 33’ και με ωραία, γλυκιά, σέντρα βρήκε τον Σάντα, ο οποίος "τρύπωσε" στη μικρή περιοχή και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Πρίντεζη για το 0-1. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως ο Καπάνταης κράτησε, με υπερπροσπάθεια, το μηδέν για την ομάδα του.

Κρατά τα καλά στοιχεία και συνεχίζει

Αρκετά καλά στοιχεία έδειξε στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι η Άνω Σύρος, η οποία θα παίξει μετά από αρκετά χρόνια στο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΠΣ Κυκλάδων. Η τελευταία της συμμετοχή ήταν στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας 2010-11. Εννέα χρόνια η Άνω Σύρος ήταν ένα ανενεργό σωματείο και είναι πολύ σημαντική η επιστροφή της στους αγωνιστικούς χώρους. Η επιστροφή αυτή συνδυάστηκε με μία αρκετά καλή εμφάνιση καθώς έδειξε στοιχεία τα οποία στη συνέχεια μπορούν να βελτιωθούν. Σίγουρα ο τραυματισμός έπαιξε τον δικό του ρόλο, όχι στον αποκλεισμό, αλλά στην ψυχολογία των παικτών, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που μετά το τέλος του αγώνα έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι. Ο κ. Κωτζαπαναγιώτης στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Άνω Σύρου, έδειξε από την πλευρά του ότι μπορεί να προσφέρει στο ποδόσφαιρο της Σύρου και των Κυκλάδων γενικότερα. Έστησε καλά την ομάδα του εντός αγωνιστικού χώρου και όταν η Άνω Σύρος έμεινε πίσω στο σκορ, προσπάθησε με αλλαγές να αλλάξει την ροή της αναμέτρησης.

Νίκησε, προκρίθηκε και έδειξε πως μπορεί να παίξει καλύτερα   

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ο Παμμηλιακός, ο οποίος επικράτησε στη Σύρο με 0-1 της Άνω Σύρου. Η ομάδα της Μήλου έδειξε πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα, έχει δυνατή αμυντική λειτουργία και ταυτόχρονα έχουν επιστρέψει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα μπορούν να την βοηθήσουν στον επιθετικό τομέα.

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

9’  φάουλ στον Τσουβαλτζή μπλόκαρε ο Καπάνταης.

13’  τετ α τετ του Ρηγούτσου, με υπερένταση ο Καπάνταης.

33’ 0-1 με κεφαλιά του Σάντα έπειτα τη σέντρα του Παπαδημητρίου από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής.

39’ γυριστό σουτ του Παπαδημητρίου με τα πόδια έδιωξε ο Τρόκα.

44’ φάουλ του Σαγκινέτου πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

45’ σουτ του Ρηγούτσου έξω από την μεγάλη περιοχή, σε κόρνερ ο Καπάνταης με υπερένταση.

49’ τετ α τετ Ρηγούτσου με τα πόδια ο Καπάνταης κράτησε ανέπαφη την εστία του.

50’ απευθείας εκτέλεση  κόρνερ του Παπαδημητρίου σε νέο κόρνερ ο Περιστεράκης.

55’ τεράστια ευκαιρία με τον Σουβαλτζή για την Άνω Σύρο, από το ένα μέτρο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Καπάνταη.

67’ εκτός αγωνιστικού χώρου το σουτ του Τσουβαλτζή από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής.

69’ μία ακόμη καλή στιγμή για την Άνω Σύρο με την Κεφαλιά του Ρηγούτσου μετά τη σέντρα του Σαγκινέτου.

72’ κεφαλιά άουτ του Κυρίτση Η., μετά την εκτέλεση φάουλ του Παπαδημητρίου, καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.

79’ σοβαρός τραυματισμός του Κλιτόν Τρόκα, ο οποίος έφυγε με φορείο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

97’ Σάντα σουτ με την μπάλα να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου.

98’ μεγάλη ευκαιρία για την Άνω Σύρο με τον Ρηγούτσο, ο Καπάνταης έδιωξε με τις γροθιές σε κόρνερ.

102’ ευκαιρία με τον Ρηγούτσο ο οποίος πήρε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ ήταν άστοχο.

104’ ευκαιρία με Κατσαβά η μπάλα στο σουτ από τα δεξιά της περιοχής πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.