Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 1-0 της Α.Ε. Μυκόνου Β στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων

Αγχωτική νίκη για την Ελλάς Σύρου

Με το δεξί στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μπήκε η Ελλάς Σύρου, η οποία επικράτησε με 1-0 της Α.Ε. Μυκόνου Β, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος των ανδρών. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, το απόγευμα της Παρασκευής και όπως συμβαίνει πλέον ήταν κεκλεισμένων των θηρών. Τα παιχνίδια μέχρι στιγμής δεν θα έχουν θεατές, αφού ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η Ελλάς Σύρου από πριν το παιχνίδι ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη κάτι το οποίο της πρόσθεσε ένα επιπλέον άγχος. Γνωρίζουμε πως η κάθε αρχή έχει τη δική της δυσκολία και πολλές ομάδες την έχουν πατήσει στη δική τους πρεμιέρα. Η Ελλάς ήθελε να μπει με το δεξί και να εξασφαλίσει το πρώτος της "τρίποντο". Αγωνιστικά έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, καθώς η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου και Μιχάλη Βασάλου διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κάτι ανάλογο έγινε και στο παιχνίδι με την Α.Ε. Μυκόνου Β, με τον Μουλίδη, οποίος τρία λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο σημείωσε το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η ομάδα της Σύρου ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» τη νίκη, αν στην τελική προσπάθεια οι παίκτες του Νίκου Βουτσίνου ήταν πιο προσεκτικοί.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Μυκόνου έδειξε πως είναι ένα συγκρότημα το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να κάνει ανά πάσα στιγμή ζημιά σε όποιον δεν προσέξει.

Το πρωτάθλημα των ανδρών της ΕΠΣ Κυκλάδων, άνοιξε την αυλαία του με την αναμέτρηση της Ελλάς Σύρου και της Α.Ε. Μυκόνου Β.

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης

Η Ελλάς Σύρου ήταν καλύτερη κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια έφτασε στη νίκη με 1-0. Σίγουρα το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν ο Παυλόπουλος δεν ήταν άτυχος στο σουτ που επιχείρησε στο 17’, καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπουρντένη.

Αλλά και στο 89’ με την τεράστια ευκαιρία του Περιάλη με τον Μπουρντένη αρχικά και τον Βλαχόπουλο στη συνέχεια να στερούν το γκολ από την Ελλάς Σύρου.

Οι Συριανοί διαθέτουν αθλητές με ποιότητα και μέσα από τη δουλειά, αλλά και αποβάλλοντας το άγχος, θα αποδώσουν καλύτερα και θα προσφέρουν περισσότερο θέαμα. Άλλωστε η ομάδα του κ. Βουτσίνου είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η Α.Ε. Μυκόνου Β, κατεβαίνει στο πρωτάθλημα με μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, αφού στόχος της ομάδας είναι να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε αθλητές νεαρής ηλικίας, ώστε να αποκτήσουν εμπειρία και να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα.

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

5’ ο Περιάλης βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ της Μυκόνου, όμως ο Μπουρντένης με τα πόδια έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ.

13’ ο Περιάλης από τα αριστερά βρήκε ωραία τον Σταμούλη, όμως ο δεύτερος δεν έκανε όπως θα ήθελε την προβολή και ο Μπουρντένης έπεσε και έπιασε τη μπάλα.

17’  τεράστια ευκαιρία για την ομάδα της Σύρου με το Παυλόπουλο να στέκεται άτυχος καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι της Μυκόνου, μετά το σουτ που επιχείρησε έξω από τη μεγάλη περιοχή.

27’ ο Σταμούλης βρέθηκε μόνο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου.

34’ ο Μουλίδης, μετά τον ωραίο συνδυασμό με τον Παυλόπουλο, βρέθηκε εντός της περιοχής και με πλασέ νίκησε τον Μπουρντένη, γράφοντας το 1-0 για την Ελλάς Σύρου.

37’ νέα ευκαιρία για τους Συριανούς με τον Περιάλη, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως ο γκολκίπερ της Μυκόνου, χωρίς πρόβλημα, μπλόκαρε τη μπάλα.

48’ άουτ πέρασε το σουτ του Κέμπε από μακρινή απόσταση.

53΄ο Μπουρντένης με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Περιάλη από την μικρή περιοχή.

88’ τεράστια ευκαιρία για την Ελλάς Σύρου να "κλειδώσει" το ματς με το Περιάλη, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά την πάσα του Σταμούλη, ο Μπουρντένης αρχικά και στη συνέχεια ο Βλαχόπουλος, έδιωξαν την μπάλα σε κόρνερ.

93’ άουτ πέρασε το σουτ του Παράβαλου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ζαράνης με βοηθούς τους κ.κ. Μουτάφη και Καλόγερας.

Ελλάς Σύρου (Βουτσίνος): Συριανός, Μαυράκης, Παράβαλος, Συριανός Α., Μαραγκός, Χαλκιάς (72' Δημητρανόπουλος), Περιάλης (89΄Πρίντεζης), Σταμούλης, Ευριπιώτης (31' Μουλίδης), Μανουδάκης, Παυλόπουλος 

Την αποστολή συμπλήρωσαν οι: Καραμολέγκος, Ελθαντί, Μαϊπάς, Δημητρακόπουλος.

Α.Ε. Μυκόνου (Παχατουρίδης): Μπουρντένης, Μπαλής, Βλαχόπουλος, Αχμετάι, Καρατζάς, Χατζάκος (75' Βίγκου) , Σπαχίγια (53' Πάγια), Κέμπε, Μπομπάι, Βερώνης.

Την αποστολή συμπλήρωσαν: Μπαϊρακτάρι, Θεοδώρου, Μακρής, Χύσα, Γκέζος.