Η ομάδα του Αλέξη Κωνσταντόπουλου επικράτησε με 3-0 του Πανθηραϊκού

Πρώτη νίκη για τον Α.Ο. Πύργου

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων σημείωσε ο Α.Ο. Πύργου, ο οποίος επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι με τον Πανθηραϊκό με 3-0. Η νίκη αυτή αφιερώθηκε από τους παίκτες του Πύργου στον Στέλιο Γκίκα, ο οποίος, μετά τον τραυματισμό του στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η ομάδα του Αλέξη Κωνσταντόπουλου μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να αναλάβει γρήγορα τα ηνία του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρα πολύ καλή αγωνιστική παρουσία με αποτέλεσμα να φτάσουν εκτός από τα τρία γκολ και στη δημιουργία ακόμη περισσότερων ευκαιριών. Το σκορ άνοιξε στο 30’ ο Μανώλης Νομικός με ωραίο πλασέ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Το σκορ, παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα Πύργος και Πανθηραϊκός να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι στο 1-0.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, αφού οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και να βγαίνουν συνεχώς με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 55’ ο Κελίδης μετά την ασίστ του Νομικού έκανε το 2-0 σε κενή εστία, βάζοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για τη νίκη της ομάδα τους.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε από τον Σόλωνα Φύτρο, οποίος στην επαναφορά της μπάλας έπειτα το δοκάρι του  Νομικού έστειλε με ωραίο πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα του Ξαγοράρη.

Πύργος – Πανθηραϊκός 3-0

Διαιτητής: Νάκκας | Βοηθοί: Ελευθεριάδης - Ρούσσου

ΑΟ Πύργου (Κωνσταντόπουλος): Καραμολέγκος, Πάγια (39' λ. τρ. Κλουβάτος), Δρόσος, Νομικος Β., Φύτρος Μ., Μαντούσης, Νομικός Μ., Σελιστάι (70' Λύτρας), Κελίδης, Φύτρος Σ., Μαναριώτης.

Πανθηραϊκός (Κρεμμύδας): Ξαγοράρης Π., Δαμίγος, Κοτσάκι (79'Σέχου), Μοσχάτος, Παπαδόπουλος (46' Λιγνός), Φέγγης,  Λαμάι (70' Ζαρογιαννόπουλος), Βεζύρης, Παπαβασιλείου (46' Αϊντινάι), Ξαγοράρης Γ. (19' λ. τρ. Διονυσόπουλος), Γαλανός.