Η Κ17 της ΕΠΣ Κυκλάδων επικράτησε με 1-0 της ΕΠΣ Χανίων και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων

Μάγεψαν οι έφηβοι των Κυκλάδων

Η Κ17 της ΕΠΣ Κυκλάδων επικράτησε με 1-0 της ΕΠΣ Χανίων και προκρίθηκε στους 8 του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων.

Το συγκρότημα του Βαγγέλη Γατσέλου ήταν καλύτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Γιαννακόπουλος στο 2΄. Ο Γιαοπάϊ με φάουλ βρήκε πολύ ωραία τον Γιαννακόπουλο και ο δεύτερος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χατζηδάκη.

Οι τυπικά γηπεδούχοι στο 12΄ βρέθηκαν κοντά σε ακόμη ένα γκολ, όταν ο Βαμβακούρης με κάθετη πάσα βρήκε τον Ορφανό μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ του δεύτερου πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χατζηδάκη.

Οι Χανιώτες είχαν κι αυτοί μία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο 37΄, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπραουδάκη, όμως ο Νικολάου με ωραίο τρόπο αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 40΄ ο Δαφερέρας, με ανάποδο ψαλίδι μέσα από την μεγάλη περιοχή, προσπάθησε να νικήσει τον Χατζηδάκη, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της ΕΠΣ Χανίων.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους προσπάθησαν να πιέσουν ώστε να ισοφαρίσουν και να μπουν και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης, όμως οι Κυκλαδίτες ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα ο Φέγγης με κεφαλιά στο 54΄ ανάγκασε τον Χατζηδάκη να υπερβάλει εαυτό για να αποκρούσει τη μπάλα.

Στο 64΄ ο Καλαμαρίδης ανέτρεψε τον Δαφερέρα μέσα στην περιοχή, οι άνθρωποι των Κυκλάδων φώναξαν για πέναλτι όμως ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα όσο ο χρόνος περνούσε η ομάδα του Βαγγέλη Γατσέλου πίεζε ακόμη περισσότερο τους Χανιώτες με αποτέλεσμα να τους κλείσει για μεγάλη ώρα στο μισό γήπεδο.

Στο 84΄ ο Γεωργάκης έκανε ένα χλιαρό σουτ το οποίο δεν ανησύχησε τον Νικολάου.

Ο Λέκκας στο 93΄ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, όμως η μπάλα, σε σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Χατζηδάκη.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε νικήτρια ομάδα την ΕΠΣ Κυκλάδων και όλοι μαζί στο τέλος του αγώνα πανηγύρισαν την πρόκριση στην προημιτελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων.

ΕΠΣ Κυκλάδων (Γατσέλης): Νικολάου, Ασράμ, Γιαοπάϊ, Φέγγης, Μαθιάσος, Βαμβακούσης, Λέκκας, Μήλας, Γιαννακόπουλος (87' Τσελάϊ), Ορφανός (87' Γαλανός), Δαφερέρας (66' Ευαγγελόπουλος)

ΕΠΣ Χανίων (Διακάκης): Χατζηδάκης, Μπραουδάκης, Πολιτάκης (73' Βαρδαλάκης), Σκοπελίτης, Καλαμαρίδης, Μεγαλάκης, Πιπεράκης, Πενταράκης (79' Ψιστάκης), Κουφάκης, Παπαδόπουλος (73' Νταγιάκος), Περογαμβράκης .