Ο ΠΑΣ Νάξου σήκωσε τον τίτλο και στην Κ12

Ο ΠΑΣ Νάξου, έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κ12 μετά τη νίκη του στα πέναλτιέναντι του Αίαντα Σύρου με 5-4. ΠΑΣ Νάξου και Αίαντας Σύρου χάρισαν μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές καθώς όχι μόνο έδειξαν πλούσια ποδοσφαιρικά χαρίσματα, αλλά και πείσμα για τη νίκη.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος του τελικού, ο Αίαντας Σύρου κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 χάρη στο τέρμα του Μωραΐτη, όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι, μετά από επίθεση διαρκείας, έκαναν την ολική ανατροπή χάρη στα γκολ των Μαυρίδη (26΄) και Κιουλαφή (38΄). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Ναξιώτες να προηγούνται και τον Αίαντα να κάνει μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος. Στην επανάληψη η ομάδα του Σίμου Ρηγούτσου μπήκε με στόχο αρχικά την ισοφάριση και στη συνέχεια τη διεκδίκηση της νίκης. Οι Συριανοί, αν και πίεσαν σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου, δημιούργησαν ευκαιρίες και ισοφάρισαν στο 51΄ με τον Καπέλλα. Η πίεση από πλευράς Σύρου συνεχίστηκε όμως το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε. Το 2-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης κι έτσι οδηγηθήκαμε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες στα τέσσερα πρώτα πέναλτι και στο τελευταίο ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έκανε μεγάλη απόκρουση. Έτσι το συγκρότημα του κ. Μαράκη ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αίαντας Σύρου – ΠΑΣ Νάξου 2-2 (4-5 πεν)

Διαιτητές ήταν η κα. Ιωάννα Ρούσσου και ο Κ. Γουίδος Ρούσσος

Αίαντας Σύρου (Σίμος Ρηγούτσος): Βακόνδιος, Βλάχος, Χαλαβαζής, Μαύρος Γιωρ., Ρουσουνέλος, Καπέλλας, Μωραΐτης, Καλμπουράκης, Μαύρος Αγγ.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Ζαράνης, Παπαδημάτος, Ρούσσος Σπ., Τσένο, Ρούσσος Ορ., Γιατσίδης, Νομικός.

ΠΑΣ Νάξου (Μαράκης): Γραμματίκας, Σιδερής, Γρατσίας, Ορφανός, Μπουλαξής, Κατσάνης, Κουλαφής, Καρούσης, Μαυρίδης.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Βασιλάκης, Βαλέττας, Κρητικός, Κατσαράς, Κουτελιέρης, Σουσούνης

Η ανακοίνωση του ΠΑΣ Νάξου

ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Κ12 2021-2022»

'Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στο final - 4 της Πάρου η ομάδα Κ12 του συλλόγου μας κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η διοίκηση του ΠΑΣ Νάξου συγχαίρει τους μικρούς αθλητές για την αγωνιστικότητα που έδειξαν και την συμπεριφορά τους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Επίσης συγχαίρουμε τον προπονητή - παιδαγωγό Πέτρο Μαράκη και τον ευχαριστούμε για τα όσα έχει διδάξει στα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε τους γονείς που ακολούθησαν την αποστολή".