Μία αίθουσα που θα δώσει πολλές λύσεις σε προπονητές, διαιτητές, αλλά και σε ποδοσφαιριστές

Εγκαινιάστηκε η αίθουσα διδασκαλίας στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρα τα εγκαίνια της Αίθουσα Διδασκαλίας της ΕΠΣ Κυκλάδων, στο γήπεδο της Ερμούπολης. Αρχικά έγινε ο αγιασμός από τον Πατέρα Κωνσταντίνο Κοντό, παρουσία τόσο του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων, των μελών της Ένωσης, αλλά και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη. Επίσης, παρών στην εκδήλωση ήταν τόσο ο Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο Αλέξης Αθανασίου. Ακόμη παρόντα ήταν μέλη των ομάδων της Σύρου, των διαιτητών, αλλά και του συνδέσμου προπονητών.

Ρένος Πρόεδρος (πρόεδρος ΕΠΣ Κυκλάδων): «Είναι μία σημαντική ημέρα για το ποδόσφαιρο της Σύρου»

Ο κ. Φρέρης, μετά το τέλος του αγιασμού, πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της αίθουσας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων τόνισε τα εξής: «Είναι μία σημαντική ημέρα για το ποδόσφαιρο της Σύρου καθώς η εκδήλωση αυτή είναι η αρχή μιας σειράς γιορτών που θα ακολουθήσουν. Όπως είναι γνωστό στο γήπεδο της Ερμούπολης στο άμεσο μέλλον αναμένεται να γίνουν πολλά έργα, όπως έργα γίνονται στα περισσότερα γήπεδα των Κυκλάδων. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το εκπρόσωπό της κ. Λεονταρίτη έχει εξαγγείλει την βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου της Ερμούπολης, αλλά και την τοποθέτηση καθισμάτων στην εξέδρα. Τα τελευταία χρόνια που βρισκόμαστε όλο το Δ.Σ. της Ένωσης στο γήπεδο της Ερμούπολης, έχουμε προχωρήσει σε αρκετές βελτιωτικές κινήσεις και φυσικά θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε. Φυσικά είχαμε και την συμπαράσταση των σωματίων της Σύρου.

Στην αίθουσα που προχωρήσαμε σε κάποιες μικρές επεμβάσεις ήταν η γυναικεία ομάδα του Περσέα, όμως μετά την αδρανοποίηση του σωματείου αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες μικρές παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργήσουμε μία αίθουσα στην οποία θα μπορούν να διδαχθούν τα παιδιά, οι προπονητές, αλλά και οι διαιτητές. Γενικά να υπάρχει μία αίθουσα που θα συμβάλει στην βελτίωση του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς εδώ στη Σύρο είμαστε πίσω υποδομές και είδαμε με χαρά την παράδοση στον δήμο από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, του γηπέδου του Πάγου. Ένα γήπεδο που θα αποφορτίσει το αυτό της Ερμούπολης, καθώς όλα τα σωματεία και οι ακαδημίες είχα συσσωρευτεί σε έναν χώρο. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε άμεσα να το χρησιμοποιούμε και τα παιδιά να χαρούν αυτό το γήπεδο».

Γιώργος Λεονταρίτης: «Η Σύρος δυστυχώς υπολείπετε αθλητικών υποδομών»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης ευχαρίστησε την ΕΠΣ Κυκλάδων για την πρόσκληση σ’ αυτή την γιορτή, αλλά και χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους.  «Σήμερα είναι μία πάρα πολύ σημαντική μέρα για το Συριανό ποδόσφαιρο. Αυτή την αίθουσα την είχε ανάγκη το Συριανό ποδόσφαιρο. Σ’ αυτήν την προοπτική και κατεύθυνση εμείς ως περιφερειακή αρχή προσπαθούμε να βελτιώσουμε και να εξελίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων των Κυκλάδων. Μπορεί αυτά όλα να μην είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας όμως η αγάπη μας για τα νέα παιδιά και για τον αθλητισμό είναι μεγάλη και έχουμε προσπαθήσει και νομίζω σε μεγάλο βαθμό τα έχουμε καταφέρει, να ανακατασκευάσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των αγωνιστικών χώρων στα νησιά των Κυκλάδων. Η Σύρος δυστυχώς  από τη δεκαετία του 1970 που κατασκευάστηκε αυτό το γήπεδο, υπολείπεται σε υποδομές. Ειδικά για το ποδόσφαιρο και λέω για το άθλημα αυτό γιατί παραμένει το λαοφιλέστερο άθλημα και ασχολούνται τα περισσότερα νέα παιδιά. Δυστυχώς οι αγωνιστικοί χώροι εδώ στο νησί ήταν ελλιπείς. Επίσης είχαμε την ατυχία από το 2018 να χάσουμε και το γήπεδο της Άνω Σύρου, οπότε το γήπεδο της Ερμούπολης αναγκάστηκε να φιλοξενήσει όλες τις ομάδες. Σε ένα γήπεδο που συγκεντρώνει όλες τις ομάδες καταλαβαίνουμε όλοι πως δεν μπορεί να λειτουργεί σωστά. Έτσι από την πλευρά μας αποφασίσαμε να ανακατασκευάσουμε το δεύτερο γήπεδο του νησιού που ήταν άκρως απαραίτητο και πλέον η Σύρος έχει σύγχρονο γήπεδο αυτό του Πάγου. Μάλιστα έχει όλα τα σύγχρονα μέσα καθώς έχουμε τοποθετήσει και προβολείς LED και όλα τα σωματεία του νησιού θα μπορούν να το χρησιμοποιούν. Τώρα, έχουμε μπροστά μας τα έργα που θα γίνουν στο γήπεδο της Ερμούπολης, με την αλλαγή του φωτισμού και την τοποθέτηση των καθισμάτων. Ακόμη, θα προσπαθήσουμε μέσα στο επόμενο έτος να τοποθετήσουμε πλαστικό χλοοτάπητα στον βοηθητικό χώρο του γηπέδου ώστε οι ακαδημίες να μπορούν να προπονούν τα παιδιά με μεγαλύτερη άνεση. Να αποφορτιστεί το κεντρικό γήπεδο και όλοι να μπορούν να προπονηθούν".