Η ομάδα του Χρήστου Πελέκη επικράτησε με 1-3 του ΠΑΣ Τήνου

Νίκη πρωτιάς στην Τήνο ο Αίαντας Σύρου

  • Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 20 Δεκ. 2022 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Β΄ κατηγορίας και του 1ου ομίλου ήταν ο Αίαντας Σύρου, ο οποίος πέρασε από την Τήνο επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-3. Η ομάδα του Χρήστου Πελέκη ήταν καλύτερη κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι έφτασε δίκαια στη νίκη. Μία νίκη η οποία της εξασφαλίζει ουσιαστικά την πρώτη θέση του ομίλου, για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας Κυκλάδων.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν, πριν ακόμη συμπληρωθούν τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της αναμέτρησης, να προηγηθούν με 0-2 στο σκορ και να βάλουν τις βάσεις νίκης από νωρίς.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 43΄σε 1-2 με τον Ζαλώνη.

Ο Αίαντας Σύρου προηγήθηκε αρχικά στο 7΄ με τον Παναγιώτη Ραμπαβίλα με σουτ από πλεονεκτική θέση και στο 11΄ ο Νίκος Ξαγοράρης έκανε το 0-2. Ο Ζαλώνης μείωσε στο 43΄ για τον ΠΑΣ Τήνου, ένα σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος είχε πιο μέτρια εικόνα καθώς ο ρυθμός έπεσε και δεν υπήρχαν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Αίαντας από την πλευρά του κατάφερε να σημειώσει ακόμη ένα γκολ και ουσιαστικά να σφραγίσει τη νίκη με τον Παναγιώτη Ρααμπαβίλα στο 55΄. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν καθώς ο Αίαντας είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ρουμελιώτη.

Η ομάδα του Χρήστου Πελέκη με τη νίκη της αυτή έφτασε τους 19 βαθμούς κι άφησε τον ΠΑΣ Τήνου στους 13, ο οποίος όμως έχει κι ένα ματς λιγότερο.

 

Διαιτητική τριάδα: Καλόγερας, Ρούσσος, Μαραγκός

ΠΑΣ Τήνου (Μάλλιος): Απέργης, Γιαννόπουλος, Κελαδίτης, Αρμακόλας (87' Παγανέλης), Μουζάι, Αγγελής, Φώσκολος (78' Περπινιάς), Πλυτάς, Καρδαμίτσης (46' Μυλωνάς), Ζαλώνης, Γεωργιάδης

Αναπληρωματικοί: Βιδάλης, Μούκα, Βελαλόπουλος

Άγιαξ Σύρου (Πελέκης): Ρουμελιώτης, Μπαλόπιτας, Ρούσσος, Καραμολέγκος, Συριανός, Ταμάμης, Σαγκινέτος, Ξαγοράρης (89' Αρώνης), Μακρυωνίτης (82' Καπέλλας), Ραμπαβίλας, Μουλίδης (46' Σαμανίδης)

Αναπληρωματικοί: Μιχάλοβιτς, Σελαμάι, Γκοτζάι, Νικητίδης, Στεφάνου.