Ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου Νίκος Ζιάβρας μιλά στην «Κοινή Γνώμη» για την έναρξη της προετοιμασίας και τις κινήσεις που θα γίνουν από τη διοίκηση

“Θα γίνουν μεταγραφές ουσίας”

Η Ελλάς Σύρου από την Τρίτη 1 Αυγούστου άρχισε την προετοιμασία στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων. Αθλητές, προπονητικό επιτελείο και διοίκηση έδωσαν σύσσωμοι το “παρών” στην πρώτη της ομάδας και άπαντες έδειξαν ικανοποιημένοι που η νέα χρονιά θα βρει την Ελλάς Σύρου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Η διοίκηση, από την πλευράς, κάνει ότι περνά από το χέρι της, ώστε σε πρώτη φάση να μην λείψει τίποτα από τους παίκτες, προκειμένου άπαντες να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους.
Ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Ζιάβρας μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την έναρξη της προετοιμασίας, τις κινήσεις που θα γίνουν ακόμη, αλλά και όλα όσα αφορούν την επόμενη ημέρα. Μάλιστα, τόνισε πως θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές, καθώς η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Τώρα, θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως από πλευράς κόσμου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, αφού η Ελλάς Σύρου θα επιστρέψει σε Εθνική κατηγορία έπειτα από πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα το Συριανό ποδόσφαιρο θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως έχει τη δυνατότητα να σταθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο και  ταυτόχρονα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Η Ελλάς Σύρου θα είναι έτοιμοι και θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος της ομάδας της Σύρου Νίκος Ζιάβρας μίλησε για την έναρξη και επίσημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς, την προετοιμασία, αλλά και τις μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

«Αρχικά να ευχηθώ σε όλους να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία. Τώρα όσον αφορά την ομάδα μου, η νέα χρονιά μας βρίσκει στην Γ’ Εθνική, κάτι πρωτόγνωρο ακόμη και για εμάς και θα κάνουμε όλα όσα είναι απαραίτητα για να τα καταφέρουμε. Είναι αλήθεια πως έχουμε μπροστά τας πολλά και δύσβατα μονοπάτια, όμως έχουμε μάθει να παλεύουμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τα καταφέρουμε. Η προετοιμασία ξεκίνησε και ήδη έχουν έρθει αρκετά νέα πρόσωπα, βέβαια υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν ώστε να δημιουργήσουμε την ομάδα που θέλουμε και επιθυμούμε. Θα γίνουν κι άλλες κινήσεις άμεσα, καθώς ψάχνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Τώρα όσον αφορά στο κομμάτι της προετοιμασίας, τα παιδιά είδαμε πως έχουν πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά και πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να τα καταφέρουμε. Όπως είπα και παραπάνω από την πλευρά μας αναζητούμαι παίκτες που θα μας δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα ως ομάδα για να καταφέρουμε να σταθούμε στην κατηγορία. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι δύσκολο, είναι ένας μεγάλος μαραθώνιος 34 αγωνιστικών κι από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας».

 

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι κάτι πρωτόγνωρο για το νησί καθώς θα πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να δούμε μία ομάδα από τη Σύρο σε τόσο υψηλή κατηγορία. Ο κόσμος βλέπουμε ότι ζει και αναπνέει για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Εθνικής κατηγορίας. Εσείς από την πλευράς σας πως εισπράττετε αυτήν την προσμονή και την αγάπη των φιλάθλων του νησιού;

«Ο κόσμος όπως έχει συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλευρό μας. Θέλουν να μας βοηθήσουν ώστε να δημιουργήσουμε κάτι καλό και ωραίο. Το γεγονός πως οι ομάδες του νησιού ήταν στις τοπικές κατηγορίες τον κούρασε καθώς είχε βαρεθεί να βλέπει κάθε χρόνο το ίδιο σκηνικό. Ο κόσμος ήθελε μία αλλαγή, ήθελα να δει κάτι άλλο, ήθελε μία επιτυχία και πιστεύω πως διψούσε να δει τη Σύρο ψηλά. Από την πλευρά μας τα καταφέρουμε και τώρα βλέπουμε πως άπαντες είναι κοντά μας και όλοι θέλουν να σταθούν στο πλευρό μας. Όλοι μαζί θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές και γι’ αυτό και καλώ τον κόσμο από την πλευρά του να έρθει κοντά μας να απολαύσουμε την Γ’ Εθνική».

Η Γ’ Εθνική όντως είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα, με ιστορικές ομάδες και που πιστεύω πως θα ικανοποιήσει όλους τους φιλάθλους. Η Ελλάς Σύρου κ. πρόεδρε πιστεύετε πως με την έναρξη του πρωταθλήματος θα είναι έτοιμη; Επίσης θα ήθελα να μου πείτε τι κινήσεις θα πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα;

«Πράγματι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι πολύ δύσκολο, αφού θα δούμε και θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις στην κατηγορία αυτή κι εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει αρχικά να αντιμετωπίσουμε και την απειρία που έχουμε κι ως παράγοντες. Παρόλα αυτά θέλουμε να πετύχουμε και γι’ αυτό δουλεύουμε σκληρά καθημερινά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και η αναζήτηση παικτών συνεχίζεται, αφού θέλουμε να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το ρόστερ μας. Η Ελλάς Σύρου θα κοιτά στα μάτια τον κάθε αντίπαλο και ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία όσον το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται».

Πότε θα μπορούμε κ. Ζιάβρα να πούμε ότι το ρόστερ της Ελλάς Σύρου θα είναι πλήρες;

«Πιστεύω πως μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις κινήσεις που θέλουμε κι έχουμε στο μυαλό μας. Θέλουμε να αποκτήσουμε πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να μας δώσουμε την ώθηση που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Τέλος θα ήθελα μα πείτε και για το κομμάτι της προετοιμασίας. Η ομάδα θα κάνει όλο το πρόγραμμα των προπονήσεων εδώ στο νησί ή θα πάει και σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας;

«Είναι πολύ δύσκολο το να φύγουμε από το νησί και ήδη για εμάς είναι πολύ δύσκολο που ξεκίνησε η προετοιμασίας μας τόσο νωρίς. Δεν έχουμε συνηθίσει να ξεκινάμε τόσο νωρίς προετοιμασία, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε στο γήπεδο μιας και οι επίσημες υποχρεώσεις μας δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν. Ακόμη και για εδώ είναι πολύ δύσκολα, αφού δυσκολευτήκαμε να βρούμε σπίτια να μείνουν οι παίκτες. Είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα από νησιωτική περιοχή να ανταπεξέλθει σε καλοκαιρινή προετοιμασία. Από την πλευρά μας ως διοίκηση κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ώστε οι ποδοσφαιριστές να είναι ικανοποιημένοι και να δουλέψουν, έχοντας καθαρό μυαλό, προσηλωμένοι στον στόχο μας».