Η ομάδα του κ. Τσάμογλου επικράτησε με 2-1 του Πανναξιακού και γιόρτασε τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας της

Πρωταθλήτρια Κυκλάδων η Θύελλα Καμαρίου

  • Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 22 Απρ. 2024 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η Θύελλα Καμαρίου είναι και επίσημα η πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων, μετά και τη νίκη της επί του Πανναξιακού με 2-1. Το συγκρότημα του κ. Τσάμογλου βέβαια δεν χρειάζονταν καν το δικό της αποτέλεσμα με τον Πανναξιακό, καθώς είχε προηγηθεί η ήττα της Α.Ε. Πάρου από τον Παμμηλιακό. Οι γηπεδούχοι, από εκεί και πέρα, μπήκαν στο παιχνίδι με τον… αέρα του πρωταθλητή και σημείωσαν ακόμη μία νίκη, η οποία συνδυάστηκε με τους έξαλλους πανηγυρισμούς μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Η Θύελλα ήταν η καλύτερη ομάδα, καθώς διέθετε ένα πλήρες ρόστερ και το απέδειξε κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, η διοίκηση και η ομάδα της Σαντορίνης θα αρκεστούν μόνο στην κατάκτηση του τίτλου, καθώς δεν έχουν εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συνέχιση της πορείας τους. Αυτό σημαίνει πως το συγκρότημα από τη Σαντορίνη δεν θα πάρει μέρος στα μπαράζ ανόδου, με το ενδιαφέρον πλέον να στρέφετε στη δεύτερη και τρίτη ομάδα της βαθμολογικής κατάταξης.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, με ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως ο Γιώργος Μοστράτος για ακόμη ένα παιχνίδι αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό γιατί η ομάδα της Νάξου θέλει να επενδύσει πάνω σ’ αυτά τα παιδιά, ώστε με την πάροδο του χρόνου να δημιουργήσει ένα δυνατό κορμό από γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Στο 23΄ο Σιμιτσής έπειτα από ασίστ του Τσιάβου άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, κάνοντας το 1-0.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να μην αλλάζει και τους γηπεδούχους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, καθώς οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό, αλλά και τον Πανναξιακό να έχει τις δικές του καλές στιγμές.

Στο 63΄ ο Καστράτι διπλασίασε τα τέρματα της Θύελλας Καμαρίου, μετά από όμορφη προσπάθεια και ασίστ του Νικλητσιώτη.

Στο 69' ο Πανναξιακός κέρδισε πάναλτι σε ανατροπή του Σβίρου, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Πίντο.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση στο 89’, όταν ο Μανθόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.  

Τέλος, η Θύελλα Καμαρίου σ’ αυτό το πρωτάθλημα κατάφερε να σημειώσει συνολικά 17 νίκες (και στις δύο φάσεις), είχε επίσης μία ισοπαλία και μία  ήττα (από τον Πανναξιακό στη Νάξο). Ταυτόχρονα σημείωσε 58 τέρματα και δέχθηκε μόλις τέσσερα.

 

Θύελλα Καμαρίου – Πανναξιακός 2-1

Διαιτητική τριάδα: Ανδρικόπουλος, Βάιλας, Νάκκας

 Θύελλα Καμαρίου (Τσάμογλου): Τσουκαλάς, Κουλόλι, Μπιρμπίλη, Μαντούσης, Καστράτι,Σιμιτσής, Μαναριώτης (76΄ Εσκίογλου) , Νικλητσιώτης (76΄Καφούρος), Τσιάβος, Παπαλεξόπουλος (83΄Πεχλιβανόπουλος) , Λούκα (64΄ Τριανταφύλλου).

Πανναξιακός (Μοστράτος):  ΠοθητόςΑνεβλαβής, Βαθρακοκοίλης, Παπαδόπουλος, Γιαννακόπουλος (57΄Μανθόπουλος), Πίντο, Γιαννούλης (90΄Καρβούνης), Μπλόσμι, Τραγούδας (79΄Μαυρίδης), Φράγκου, Σβίρος.