Τρεις αθλητές του Φοίνικα Σύρου ONEX θετικοί στον κορωνοϊό

Την αναβολή του αγώνα αποφάσισε η ΕΣΑΠ

  • Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:20

Ο προγραμματισμένος για την Τετάρτη αγώνας της 11ης αγωνιστικής μεταξύ του Φοίνικα Σύρου ONEΧ και του ΠΑΟΚ, αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Στον προκαθορισμένο έλεγχο, τρεις συνολικά αθλητές της ομάδας της Σύρου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Αυτομάτως η διοίκηση της ομάδας της Σύρου προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες κινήσεις και όσα προβλέπονταν από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η διοργανώτρια αρχή, αλλά και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επίσης, η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου ONEX αιτήθηκε την αναβολή του αγώνα και με όσα ισχύουν η ΕΣΑΠ προχώρησε στην αναβολή του αγώνα με τον «δικέφαλο του Βορρά». Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Φοίνικα έχουν ήδη μπει σε καραντίνα στα σπίτια τους. Επίσης σε τεστ COVID-19 αλλά και σε μοριακό έλεγχο προχώρησε όλη η ομάδα, με τα αρχικά τεστ των υπολοίπων να είναι αρνητικά.

Να σημειώσουμε εδώ, πως η ομάδα του ΠΑΟΚ  θα πρέπει πλέον να πάρει το δρόμο της επιστροφής αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ήδη στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ο ΠΑΟΚ, για να προλάβει τις κακές καιρικές συνθήκες είχε έρθει στη Σύρο από την Κυριακή το βράδυ, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο «Δικέφαλος» θα επιστρέψει με την πρώτη ευκαιρία στην βάση του.

Αναβολή και για τον Φίλιππο Βέροιας

Σε μία ακόμη αναβολή στο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής προχώρησε η ΕΣΑΠ, καθώς δεν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση μεταξύ του Φίλιππου Βέροιας με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Βέροιας ενημέρωσε τη διοίκηση της διοργανώτριας αρχής, πως οι δύο πασαδόροι της βρίσκονται σε καραντίνα και αυτομάτως ενεργοποιήθηκε το σχετικό άρθρο του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη στις 16:00 στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Κανονικά θα διεξαχθούν οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Τώρα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θα διεξαχθούν κανονικά τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη στις 17:00 στο κλειστό του Ρέντη θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ. ΟΙ γηπεδούχοι μετά τη νίκη τους επί του Φοίνικα Σύρου ONEX έχουν ανεβασμένη την ψυχολογία και θέλουν τη νίκη ώστε να συνεχίσουν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος της Volley league. Ακόμη, στο πρόγραμμα υπάρχει και η αναμέτρηση του Μίλωνα με την Κηφισιά, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 17:00.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

Η Ε.Σ.Α.Π. μετά από επίσημη ενημέρωση που είχε από τα σωματεία Α.Ο. Φοίνικα ΟΝΕΧ Σύρου και Α.Π.Σ.Φίλιππο Βέροιας σχετικά με κρούσματα covid-19 σε αθλητές ενεργοποίησε το υγειονομικό πρωτόκολλο και ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες αρχές και την Γ.Γ.Α.

Ο Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου δήλωσε ανίχνευση του ιού covid-19 σε τρεις αθλητές της ομάδας και κατόπιν τούτου αναβάλλεται ο προγραμματισμένος για αύριο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στην Ερμούπολη για την 11η αγωνιστική της Volley League,

Ο Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας έχει σε καραντίνα τους δύο πασαδόρους του και συνεπώς ενεργοποιήθηκε σχετικό άρθρο του υγειονομικού πρωτοκόλλου και αναβάλλεται ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα για την 11η αγωνιστική της Volley League.

 

Volley League Ανδρών - 11η αγωνιστική

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Αναβολή Κλειστό Αγίου Θωμά 16.00 (Live Streaming V.L.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας
Διαιτητές: Κουτσούλας, Ράντσιου, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Αρβανίτης, Νικάκης, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Μελίνα Μερκούρη Ρέντη 17.00 (Live Streaming V.L.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Ο.Φ.Η.
Διαιτητές: Μουλά Λ., Χανδρινός, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Κατσιάρας, Ρηγόπουλος, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Αναβολή Δ. Βικέλας Ερμούπολη 20.00 (ΕΡΤ-3): Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Συρίγος, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Κλειστό Μίλωνα 17.00 (Live Streaming V.L.): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Α.Ο.Π. Κηφισιάς
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Χατζηβασιλείου, Κατερλή, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

 

VOLLEY LEAGUE 2020-21

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ.

ΟΜΑΔΕΣ

ΑΓ.

Β.

ΣΕΤ

Ν-Η

1.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

9

25

26-5

8-1

2.

Παναθηναϊκός Α.Ο.

10

20

22-12

7-3

3.

Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου

8

19

21-9

7-1

4.

Π.Α.Ο.Κ.

8

16

17-10

5-3

5.

Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

10

8

12-25

2-8

6.

Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας

7

7

10-16

3-4

7.

Α.Ο.Π. Κηφισιάς

8

7

9-19

2-6

8.

Ο.Φ.Η.

10

3

8-30

1-9

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου θα γίνουν δύο μίνι πρωταθλήματα για το 1-4 και 5-8.

Η πρώτη ομάδα του 1-4 θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Στη Β΄φάση θα μεταφερθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου.