Ο Ιγκόρ Γιούρισιτς ξεκούρασε τους βασικούς και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στη Σύρο με 1-3

Με το μυαλό στο League Cup

  • Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021 - 19:16

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στην αναμέτρηση με τον Φοίνικα ONEX με 1-3 σετ, στο κλειστό του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη, αφού δίνει τη δική της μάχη για την εξασφάλιση της τρίτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα. Το «Πειρατικό» από την πλευρά του έκλεισε με ήττα τις εντός έδρας υποχρεώσεις του (ήταν το τελευταίο στη Σύρο παιχνίδι) και πλέον ακολουθεί ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο ημιτελικός του League Cup με τον Ολυμπιακό. Ο Ιγκόρ Γιούρισιτς από την πλευρά του έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε αθλητές που μέχρι σήμερα δεν είχαν παίξει ώστε να τους έχει ζεστούς στον ημιτελικό. Επίσης ξεκούρασε τους βασικούς, ώστε να τους έχει φρέσκους με τον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας

1ο σετ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο παιχνίδι μπήκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με δύο πολύ καλά σέρβις απέκτησε προβάδισμα με 0-2, ενώ ο Μήλης μείωσε με επίθεση στην ευθεία διαγώνιο σε 1-2. Ο Εβάντρο, με δεύτερη προσάθεια, έκανε το 5-8 και ανέβασε τη διαφορά στο +3, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μπει με μεγαλύτερη δυναμική στο ματς. Νέο μπλοκ του Εβάντρο πάνω στον Μήλη και ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με πέντε πόντου 5-10. Ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε τους παίκτες του να μην μπορούν να βρουν επιθετικές λύσεις. Κόντρα επίθεση του Εβάντρο 6-12 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Μήλης πήρε το μπλοκ άουτ και οι γηπεδούχοι μετά από ώρα παίρνουν πόντο και μειώνουν σε 7-12. Στην ευθεία η επίθεση του Εβάντρο 7-13. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Κουπόνο Φέι 8-15, με την διαφορά να αυξάνεται για τους φιλοξενούμενους. Με έξυπνο πέρασμα ο Μαρούλης πήρε τον πόντο και μείωσε σε 10-16. Ο Πρωτοψάλτης έβγαλε αντίδραση και στην κόντρα μείωσε σε 11-16. Πλασέ στην πίσω ζώνη από τον Σωτηρίου και το σκορ έγινε 11-17. Ο Πρωτοψάλτης το 12-17 μετά από επίθεση διαρκείας. ο ΠΑΟΚ διατηρεί την διαφορά τον έξι πόντων καθώς οι παίκτες του Φοίνικα κάνουν αρκετά λάθη σ’ αυτό το πρώτο σετ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μειώσουν το σκορ. Στο φιλέ η μπάλα από το σέρβις του Καπετανίδη 13-20. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Βαν ντε ντρις 14-20. Ο Λινάρδος με πρώτο χρόνο έκανε το 15-22. Άσσος από τον Ράντκε (πρώτο στο ματς) 16-22. Ο Εβάντρο πήρε το μπλοκ άουτ 16-23. Ο Κουπόνο Φέι πήρε το μπλοκ άουτ για το 17-23.  Ο Εβάντρο με δυνατή επίθεση το 17-24. Φιλέ από τον Φέι και το σκορ έγινε 17-25, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο ματς κάνοντας το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ματς με μεγαλύτερη όρεξη και εκμεταλλεύτηκαν τις αρκετές αλλαγές του Ιγκόρ Γιούρισιτς. Ο Φοίνικας από την πλευρά του, αν και προσπάθησε να μπει και πάλι στο παιχνίδι, τα λάθη ήταν αυτά που του στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσει το σετ.

2ο σετ

Ο Μήλης, με ωραία επίθεση στην ευθεία, πήρε τον πόντο στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ 1-0. Ο Βαν ντε ντρις ισοφάρισε σε 1-1.  Ο Πρωτοψάλτης το 2-1. Αμυντική αδράνεια για τους Συριανούς καθώς δέχθηκε ένα εύκολο πόντο από τον Αγκάνι 3-3. Ο Μήλης ωραία το 6-5.  Ο Κανέλλος ισοφάρισε σε 6-6, με τις δύο ομάδες σ’ αυτό το σετ να πηγαίνουν πόντο – πόντο. Ο Μήλης πέρασε ωραία για το 7-6. Μονό μπλοκ από τον Πρωτοψάλτη το 10-7 και οι Συριανοί για πρώτη φορά στο +3. Ο Εβάντρο μείωσε σε 10-8.  Ο Μήλης ωραία το 12-11. Λάθος από πλευράς Πρωτοψάλτη από τη γραμμή του σέρβις 12-12.  Διπλό μπλοκ του Σωτηρίου πάνω στον Μήλη το 13-13. Ο Παπαγγελόπουλος με μπλοκ το 15-13 και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ κάλεσε τάιμ άουτ. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Κουπόνο Φέι 15-14.  Ο Παπαγγελόπουλος με πρώτο χρόνο το 16-14. Ο Μήλης στην κόντρα το 17-14. Υπέρβαση από τον Βαν ντε ντρις και 20-16. Ο Εβάντρο το 20-18 και ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ καθώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ στους δύο πόντους. Ο Μήλης στην ευθεία το 21-18. Σε πρώτο χρόνο ο Λινάρδος, μετά το πολύ καλό σέρβις του Πρωτοψάλτη, έκανε το 22-18 και ο τεχνικός της ομάδας του ΠΑΟΚ κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Μήλης με επίθεση στην πίσω το 23-19.  Ο Φέι σαν σε προπόνηση το 24-19, μετά το πολύ καλό σέρβις του Λινάρδου. Ο Φοίνικας πήρε τον πόντο με τον Φέι κι έκανε το 25-20 και ο Φοίνικας ONEX ισοφάρισε σε 1-1. Το «Πειρατικό» είχε τον έλεγχο του ματς στο δεύτερο σετ, με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Πρωτοψάλτη, τον Μήλη και τον Φέι.  

3ο σετ

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το τρίτο σετ με διάθεση να το κατακτήσου και κατάφεραν έπειτα κι από τα λάθη των Συριανών να προηγηθούν με 1-4. Ο Άγκανιτς δέχθηκε μπλοκ από τον Παπαγγελόπουλο για το 2-4. Ο Βαν ντε ντρις πήρε τον πόντο για το 2-5. Ο Μήλης. με ωραία επίθεση. μείωσε σε 4-6 για τον Φοίνικα ONEX. Πρώτος χρόνος από τον Λινάρδο το 5-7. Ο Εβάντρο πήρε το μπλοκ άουτ ανεβάζοντας τη διαφορά στο +4 (5-9). Ο Βαν ντε ντρις στην κόντρα το 5-11, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξέφυγε με έξι πόντους και ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Μπλοκ του ΠΑΟΚ πάνω στον Λινάρδο το 7-13. Ο Παπαγγελόπουλος με μπλοκ μείωσε σε 10-13 βάζοντας και πάλι τον Φοίνικα μέσα στο παιχνίδι. Ο Φέι σαν σε προπόνηση μετά το πολύ καλό σέρβις του Μήλη έκανε το 12-14 και στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης πήρε το μπλοκ άουτ για το 13-14. Το «Πειρατικό» μείωσε τη διαφορά στον έναν πόντο κι έδειξε πως ακόμη και με παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο μπορεί να κερδίσει μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Ο Παπαγγελόπουλος το 14-15, σε μία δύσκολη για τον Φοίνικα φάση. Ο Τερζής με έξυπνο πλασέ το 14-17. Ο Βαν ντε τρις πήρε το μπλοκ άουτ ανεβάζοντας τη διαφορά στο +4 (15-19) για τον ΠΑΟΚ. Λάθος πέρασμα του Μήλη 15-20 και οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν διαφορά ασφαλείας. Λάθος από τον Κουπόνο Φέι (διπλή μπαλιά) 15-21. Κακό τελείωμα από τον Κανέλλο 17-22. Ο Κωστόπουλος πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων το 18-23. Ο Καπετανίδης πήρε τον μπλοκ άουτ κάνοντας το 18-24 και έφερε κοντά στο 1-2 τον ΠΑΟΚ. Με άσσο του Βαν ντε ντρις ολοκληρώθηκε το τρίτο σετ για τον ΠΑΟΚ με 18-25. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ήδη εξασφαλίσει έναν βαθμό στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στη μάχη που δίνουν πλέον για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα.  

4ο σετ

Άσχημη επίθεση από πλευράς ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας πήρε κεφάλι στο σκορ με 3-2 στο τέταρτο σετ.  Ο Κουμεντάκης πήρε το μπλοκ άουτ το 3-4. Ο Λινάρδος σαν σε προπόνηση το 5-4. Ο Βούτος πήρε το μπλοκ άουτ για το 5-6. Μπλοκ του Κανέλλου πάνω στον Μήλη για το 5-7. Μετά από φάση διαρκείας ο Βούτος έκανε το 5-9 και ο κ. Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε την ομάδα του ΠΑΟΚ να ξεφεύγει με τέσσερις πόντους. Πρώτος χρόνος από τον Λινάρδο το 6-10. Ο Καπετανίδης πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων το 6-11. Ο Βούτος με μπλοκ σταμάτησε τον Κωστόπουλο για το 6-12. Ο Κουμεντάκης, με δυνατή επίθεση πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων, έκανε το 6-13, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά για την ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης τελείωσε εύστοχα την επίθεση για το 6-14. Ο Κανέλλος έκανε το 7-15 και ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου κάλεσε τάιμ αουτ για να δώσει οδηγίες στους παίκτες. Πρώτος χρόνος από τον Λινάρδο το 8-15. Ο Βούτος πήρε το μπλοκ άουτ για το 8-16, διατηρώντας τη διαφορά των οκτώ πόντων για την ομάδα του. Ο Τακουρίδης με μπλοκ πάνω στον Μήλη το 8-17 και στη συνέχεια ο Κουπόνο Φέι μείωσε σε 9-17. Στην κόντρα ο Φέι πήρε το μπλοκ άουτ για το 10-17. Λάθος από τος Συριανούς με τον Μαρούλη το 10-20 και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κοντά σε μία καθαρή νίκη. Στο σέρβις από πλευράς Φοίνικα και ο ΠΑΟΚ έκανε το 15-25 κάνοντας το 1-3 σετ. Η ομάδα του ΠΑΟΚ ήθελε πιο πολύ τη νίκη σε σχέση με τον Φοίνικα ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση. Από την πλευρά του ο Ιγκόρ Γιούρισιτς έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε αθλητές που μέχρι σήμερα δεν είχαν αγωνισθεί αρκετά ώστε να τους έχει ετοιμοπόλεμους στον αγώνα που είναι όλη η χρονιά για τους Συριανούς. Επίσης, ο Κροάτης τεχνικός θέλησε να ξεκουράσει παίκτες κλειδιά για την ομάδα του ενόψει της ημιτελικής φάσης του League Cup με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ πήρε μια δίκαιη νίκη, εκμεταλλευόμενος όλα τα λάθη των Συριανών, αλλά και έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη.