Μεγάλος νικητής στο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του League Cup ήταν ο Φοίνικας Σύρου ONEX ο οποίος επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού

Δύο σετ μακριά από τον μεγάλο τελικό του League Cup

  • Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, 2023 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 19 Ιαν. 2023 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη σε ντέρμπι, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-1 στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του League Cup. Ο προπονητής της ομάδας της Σύρου Αλεξάντερ Σένισιτς, ανακάτεψε την… τράπουλα αφού ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Μάρκο Γαλιώτο αντί του Ιρεζουέλο, μία κίνηση η οποία όπως φάνηκε έβγαλε εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό. Το «πειρατικό» βέβαια είχε προειδοποιήσει τους ερυθρόλευκους στο ματς του πρωταθλήματος, όπου και επικράτησαν με 2-3 και πλέον οι Συριανοί είναι πολύ κοντά στην πρόκριση. Για να βρεθεί στον τελικό του League Cup η ομάδα του κ. Σένισιτς χρειάζεται μόλις δύο σετ στο Ρέντη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τέλος, ο φίλαθλος κόσμος από την πλευρά του στήριξε την ομάδα του νησιού και στο τέλος όλοι μαζί πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

 

Απόδοση βγαλμένη από τα… παλιά

Η πρώτη φετινή νίκη του Φοίνικας Σύρου ONEX σε ντέρμπι είναι γεγονός. Το συγκρότημα του κ. Σένισιτς έπειτα από μία σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού και απέκτησε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό του League Cup «Νίκος Σαμαράς». Αυτό βέβαια που κρατούν περισσότεροι οι άνθρωποι της ομάδας είναι η εμφάνιση των παικτών. Όπως δήλωσε και ο κ. Σένισιτς είχε ζητήσει από τους αθλητές να παλεύουν μέχρι τέλους όλες τις φάσεις. Κάτι που φυσικά και έκαναν οι Συριανοί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ακόμη κι όταν ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό, ο Φοίνικας ONEΧ διεκδικούσε κάθε φάση και κάθε πόντο. Η μαχητικότητα των παικτών ήταν αυτό που έκανε τον κόσμο στο τέλος του αγώνα να σηκωθεί όρθιος και να χειροκροτήσει τους αθλητές της ομάδας της Σύρου.

 

Αλεξάντερ Σένισιτς: «Θα τα δώσουμε όλα στον επαναληπτικό»

 

Ο προπονητής του Φοίνικα ΟΝΕΧ Αλεξάντερ Σένισιτς που πανηγύρισε την πρώτη νίκη σε ντέρμπι της ομάδας του δήλωσε: «Αρχικά αυτό που ζήτησα από τους παίκτες μου είναι να κυνηγήσουν κάθε μπάλα, κάθε πόντο, να μην αφήνουν καμία φάση. Μπήκαν κάποιοι παίκτες που βοήθησαν στο μέγιστο και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, ειδικά στο δεύτερο σετ, δεν τελειώσαμε κάποιες κόντρες, αλλά καταφέραμε στο τρίτο σετ να βρούμε τον ρυθμό μας και να πάρουμε τη νίκη. Το σημαντικότερο είναι το ομαδικό πνεύμα, μία ομάδα που κυνηγάει κάθε πόντο. Παρά την καλή μας εμφάνιση δεν θα έλεγα ότι είμαστε φαβορί για την πρόκριση, γιατί ο Ολυμπιακός παίζει στο γήπεδό του. Παρόλα αυτά εμείς θα τα δώσουμε όλα».

Από τους κορυφαίους του Φοίνικα ΟΝΕΧ Μάρκος Γαλιώτος δήλωσε: «Το σημερινό ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δείξαμε ότι έχουμε ψυχή, ότι έχουμε αντοχές, γιατί είναι πολύ δύσκολο μετά από τρεις μέρες να μπαίνεις και να παίζεις ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα όμως μετράει και χαίρομαι που κερδίσαμε. Το γεγονός ότι ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα μας μετά το παιχνίδι του πρωταθλήματος, μας έκανε να θέλουμε να πανηγυρίσουμε με το κοινό μας. Επίσης αντέξαμε παραπάνω στις λεπτομέρειες και ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, ενώ ήταν κουρασμένοι και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Εύχομαι να έρθει η πρόκριση, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα και μέσα στην έδρα του θα πιέσει από το σέρβις. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε την ομάδα μας, τους συμπαίκτες μας και το κοινό μας. Εύχομαι να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Η Σύρος ήταν καλή και συγχαρητήρια για το βόλεϊ που έπαιξε. Εμείς δεν παίξαμε στο επίπεδό που μπορούμε και χωρίς να υπάρχουν δικαιολογίες χάσαμε επειδή δεν παίξαμε καλά και ο αντίπαλός μας έπαιξε. Κοιτάμε τον αγώνα του Σαββάτου, στον οποίο πρέπει να ανεβάσουμε την ποιότητά μας».

 

Τεράστια νίκη του Φοίνικα ONEX επί του Ολυμπιακού με 3-1 σετ

Μία νίκη που του δίνει δικαίωμα να ελπίζει για την συμμετοχή του στον τελικό του League Cup σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου ONEX. Το «Πειρατικό», όπως είναι γνωστό, επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό του θεσμού. Οι Συριανοί που ήταν καλύτερη κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης πήραν μία δίκαιη νίκη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και είναι μία ομάδα η οποία θα διεκδικήσει στο τέλος τον τίτλο, μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Τώρα όσον αφορά τον αγώνα της Τρίτης, ήταν ένα παιχνίδι το οποίο έβγαλε πολλές ωραίες φάσεις. Φοίνικας ONEX και Ολυμπιακός ήθελαν τη νίκη ώστε να αποκτήσουν το πλεονέκτημα και έπαιξαν μέχρι τέλους γι’ αυτήν.

Κορυφαίοι των Συριανών ήταν οι Φρομ, Μιχάλοβιτς, Γαλιώτος, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, όμως, ο Φρομ έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στον Φοίνικα ΟΝΕΧ και μάλιστα με προσωπικό του πόντο έκλεισε τον αγώνα σε βάρος της παλιάς του ομάδας.

 

Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός 3-1

Τα σετ: (25-22, 20-25, 25-21, 25-22) σε 112′.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-6, 16-12, 21-17, 25-22

2ο σετ: 6-8, 13-16, 17-21, 20-25

3ο σετ: 5-8, 12-16, 21-18, 25-21

4ο σετ: 6-8, 16-14, 21-18, 25-22

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας, Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Αλεξάντερ Σένισιτς): Μιχάλοβιτς 18 (15/36 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Παπαλεξίου 8 (5/10 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Χαραλαμπίδης 10 (2/7 επ., 1 άσσος, 7 μπλοκ), Κλίνκενμπεργκ 6 (4/13 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 47% υπ. – 20% άριστες), Γαλιώτος 3 (1/3 επ., 2 άσσος), Φρομ 18 (13/35 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 54% υπ. – 24% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 40% υπ. – 13% άριστες), Σωνάκης (λ), Ιερεζουέλο, Ρουμελιωτάκης 1 (1 μπλοκ), Παπαδόπουλος, Παλαιολόγος 2 (2/4επ.), Μανωλάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παγένκ 13 (9/13 επ., 4 μπλοκ), Στερν 23 (20/41 επ., 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 8 (7/29 επ., 1 μπλοκ, 67% υπ. – 52% άριστες), Τράβιτσα 3 (3/5 επ.), Λινάρδος 9 (5/8 επ., 4 μπλοκ), Ιντάλγκο 9 (6/16 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 64% υπ. – 55% άριστες) / Τζιάβρας (λ, 55% υπ. – 36% άριστες), Χανδρινός 7 (6/17επ., 1 άσσος, 54%υπ., 50%άρ.), Παπαγγελόπουλος, Ζουπάνι, Δαλακούρας.

*Οι πόντοι του Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν από 11 άσσους, 42 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 56 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.