23ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους

“Άνοιξε πανιά” η συριανή συμμετοχή της Ομάδας Αιγαίου

Η συριανή συμμετοχή της Ομάδας Αιγαίου ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης το ταξίδι της από το λιμάνι της Ερμούπολης, προκειμένου να συναντήσει την πολυάριθμη αποστολή φουσκωτών σκαφών, ανοικτά της Σύρου, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του 23ου Διάπλου Αιγαίου Πελάγους.

Η Ομάδα Αιγαίου πιστή στο καθιερωμένο ραντεβού της με τα μικρά νησιά και με “πυξίδα” την κοινωνική προσφορά στους κατοίκους αυτών, “άνοιξε πανιά” σήμερα το πρωί, έχοντας στον χάρτη επτά μικρούς νησιώτικους προορισμούς, στους οποίους και αναμένεται να παραδώσει εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό προς ενίσχυση των σχολείων, ενώ η ιατρική αποστολή θα διενεργήσει δωρεάν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις.

Από το νησί της Σύρου αναχώρησαν οι κκ. Ρούσσος Τάσος και Μόσχος προκειμένου να συνδράμουν στο πολύτιμο έργο της Ομάδας Αιγαίου, ενώ αξίζει να τονισθεί ιδιαιτέρως πως η πολυπληθής συμμετοχή ανέρχεται συνολικά σε περίπου 100 άτομα, με τα 60 – 65 εξ αυτών να ταξιδεύουν σταθερά καθ΄ όλη τη διάρκεια των ημερών που θα διαρκέσει ο 23ος Διάπλους. Σημειώνεται επιπλέον πως, η συριανή συμμετοχή έρχεται να προστεθεί σε 11 ακόμη φουσκωτά σκάφη κι ένα πλωτό ασθενοφόρο, που θα προσεγγίσουν στους Φούρνους, στη Θύμαινα, στη Δονούσα, στην Αμοργό, στην Αστυπάλαια, στην Ίο και το Κουφονήσι.

Με σύμμαχό τους – κατά την πρώτη ημέρα έναρξης του φετινού Διάπλου - τον ευνοϊκό καιρό, οι συμμετέχοντες ευελπιστούν στην επιτυχή εκτέλεση μίας ακόμη πολύτιμης κοινωνικής αποστολής, αφού η Ομάδα Αιγαίου πρέπει να σημειωθεί πως θα διανύσει περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια για να προσεγγίσει στα επτά μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Η διαδρομή του 23ου Διάπλου, ο οποίος και θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαΐου αποτυπώνεται στον ακόλουθο χάρτη.