Αποψίλωση χόρτων στην περιοχή των Χρουσσών, τα οποία και παρέμειναν στο περιθώριο του δρόμου πλησίον της Κατασκήνωσης

Καλή πρόθεση, μισό αποτέλεσμα...

  • Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 26 Μαΐου. 2017 - 7:36

Σε ενέργειες αποψίλωσης ξερών χόρτων προχώρησε ιδιώτης σε τμήμα επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή των Χρουσσών και ειδικότερα σε μικρό δρόμο κάτω από τη θέση της Κατασκήνωσης στο χωριό, χωρίς ωστόσο η καλή πρόθεσή του να επισφραγίζεται από ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύεται από το σχετικό φωτογραφικό υλικό που παραθέτει η εφημερίδα, ιδιώτης, που δεν αποκλείεται να είναι κάτοικος της περιοχής, πραγματοποίησε εκτεταμένες εργασίες ξεριζώματος χόρτων τα οποία είχαν “πλημμυρίσει” την περιοχή, χωρίς όμως να προβαίνει στην απομάκρυνσή τους.

Η εν λόγω πρόθεση του συμπολίτη μας, αν και κρίνεται ιδιαιτέρως θετική αφού έρχεται να συμβάλει στην προσπάθεια αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιάς και μάλιστα σε περίοδο που κάθε αρμόδια Υπηρεσία αναπτύσσει σχετικές ενέργειες στο νησί, ωστόσο αποδεικνύεται μισή, καθώς τα ξερά χόρτα παραμένουν στον ίδιο χώρο, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Ως φαίνεται, η απομάκρυνση ενός σημαντικού όγκου ξερών χόρτων από το τμήμα του δρόμου που οδηγεί στον ποταμό, επαφίεται στην ευαισθητοποίηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.