Η Σύρος "λες και μάγια έχει κάνει" στην ΕΡΤ3

  • Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2017 - 11:21

Η εκπομπή της ΕΡΤ3 "BORDERS" με τον Αλέξη Αλεξιάδη ταξιδεύει την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 στις 21:00 στην "μεγαλοαστή" των Κυκλάδων... την κοσμοπολίτισσα Σύρο !
Με φόντο το Αιγαίο, οι αντιθέσεις ενώνονται αρμονικά δημιουργώντας μια επιβλητική και μοναδική εικόνα αρχοντιάς. Απο τα ιστορικά δημόσια κτήρια έως τα κυκλαδίτικα σοκάκια και απο τις μεγαλοπρεπείς πλατείες έως τις νεοκλασικές επαύλεις, η Σύρος θεωρείται ένα υπαίθριο ζωντανό μουσείο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής.
Ενα ιδιαίτερο νησί που κατάφερε να συνδυάσει στοιχεία απο διαφορετικούς πολιτισμούς, που τη βοήθησαν να γνωρίσει μια μεγάλη περίοδο ακμής και ιλλιγιώδη οικονομική ανάπτυξη και που έγινε γνωστή και ως το "Μαντσεστερ της Ελλάδος". Ο δυναμικός και πολυπολιτισμικός της χαρακτήρας, επηρέασε απο την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική της ζωή, έως τη γαστρονομία και τη μουσική.
Η συνύπαρξη του παραδοσιακού και του κοσμοπολίτικου, της ιταλικής όπερας και του ρεμπέτικου, της ορθόδοξης παράδοσης και της καθολικής αναμειγνύονται γλυκά όπως τοσυριανό νερό με τη χιώτικη συνταγή... το λουκούμι !
 

Ετικέτες: