Παρέμβαση μέλους της Κίνησης Πολιτών Σύρου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την κατάσταση του οδικού δικτύου μετά από εργασίες τρίτων

Κακοτεχνίες στην αποκατάσταση

Αμέτρητα “μπαλώματα” που συνθέτουν εν τέλει μία γενικότερη εικόνα κακότεχνης αποκατάστασης τμημάτων οδοστρώματος, από μέρους τρίτων που κατά καιρούς υλοποιούν εργασίες σε αυτό, καταγράφονται στο οδικό δίκτυο της Σύρου, με ενδεικτικό παράδειγμα, την οδό Ανδρέα Κάργα στην περιοχή του Βροντάδου και στο ύψος του Ιδ. Δημοτικού Σχολείου, Άγιος Γεώργιος.

Το σοβαρό θέμα που σχετίζεται με την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση πολιτών μέσω χρήσης μηχανών και δικύκλων έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Κομνηνός Στρογγύλης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Σύρου, προκειμένου να επισημάνει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί δρόμοι του νησιού, αλλά και να πληροφορηθεί για τη μέριμνα και τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τις εργασίες τρίτων.

Όπως υπενθύμισε στο σώμα, ευθύνη της αποκατάστασης των οδοστρωμάτων όποτε γίνονται παρεμβάσεις ή εργασίες, έχουν οι υπεύθυνοι του κάθε μικρού ή μεγαλύτερου έργου, παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα κακότεχνης αποκατάστασης την περίπτωση του Βροντάδου.

Λακκούβες, αποκόλληση τμημάτων και ανομοιομορφίες του οδοστρώματος παρατηρούνται κατά μήκος του δρόμου, με τον κ. Στρογγύλη να επισημαίνει πως, η συγκεκριμένη εικόνα, προδίδει προφανώς μη ύπαρξη ελέγχου από τη Δημοτική Αρχή, αλλά ακόμη και μη ικανοποιητική αποκατάσταση, σε περίπτωση που κάποιο έργο ανήκει στον Δήμο.

Επί της παρατήρησης, εκ μέρους του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκου Βακόνδιου ειπώθηκε γενικόλογα ως απάντηση, πως, ο Δήμος θα μεριμνήσει για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων, όπου αυτός φέρει ευθύνη.