Η παύση ηλεκτροδότησης του Νεωρίου έχει ως συνέπεια και τη μη δυνατότητα φωτισμού του δρόμου που αποτελεί την έξοδο του δημοτικού parking “Μπαμπαγιώτειο” στην Ερμούπολη

Χωρίς φωτισμό η οδός Μπαρμπέτα

Αδύνατη καθίσταται η ασφαλής διέλευση οχημάτων και δικύκλων από την οδό Μπαρμπέτα τις βραδινές ώρες, καθώς η ηλεκτροδότησή της σταμάτησε απρόσμενα, αφότου αποφασίστηκε η παύση της παροχής ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου.

Μέσω παρέμβασης του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλου Χρυσαφίδη γνωστοποιήθηκε πως η εν λόγω οδός αντλούσε ρεύμα από το δίκτυο που εξυπηρετούσε το ναυπηγείο κι ως εκ τούτου, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης καλείται σήμερα να αναζητήσει τρόπο προκειμένου να επαναφέρει αλλά και να διασφαλίσει την ηλεκτροδότηση του δρόμου.

Μάλιστα ο κ. Χρυσαφίδης τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης εξεύρεσης λύσης, υπενθύμισε πως πέραν της κανονικής ροής των οχημάτων και των δικύκλων, η οδός Μπαρμπέτα έρχεται να αποτελέσει την έξοδο των οδηγών που σταθμεύουν στο parking του Μπαμπαγιώτειου, η κίνηση της οποίας λόγω θερινής περιόδου, αυξάνεται σταδιακά.

Εκ μέρους του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκου Βακόνδιου κατέστη σαφές πως το θέμα απασχολεί ήδη τον Δήμο, ο οποίος εξετάζει τίνι τρόπω θα εξυπηρετηθεί η οδός Μπαρμπέτα, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα πρέπει να κατασκευαστεί νέο δίκτυο.