Μεγάλο έργο από τον ΟΤΕ προς όφελος και καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επιχειρήσεων της πρωτεύουσας των Κυκλάδων

Πολύ γρήγορο ίντερνετ στη Σύρο

Ιδιαιτέρως υψηλές ταχύτητες ίντερνετ αναμένεται να απολαύσει το νησί της Σύρου, καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες από τον ΟΤΕ σε αρκετές περιοχές του νησιού, προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία τοποθέτησης οπτικών ινών, μετά και τη λήψη των απαραίτητων αδειοδοτήσεων από τον πάροχο, για την προώθηση του μεγάλου έργου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία παρέμβαση από τον Όμιλο του ΟΤΕ, του μεγαλύτερου παρόχου τηλεπικοινωνιών της χώρας, που αφορά στην υλοποίηση ενός επενδυτικού πλάνου ύψους 1,5 δισ. Ευρώ για την τετραετία 2017 – 2020 σε όλη τη χώρα, με σκοπό την ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς στη σταθερή τηλεφωνία, το οποίο δίνει έμφαση δε στην εξάπλωση του δικτύου οπτικών ινών.

Δεδομένου ότι οι πολίτες της Σύρου παρατηρούν ήδη σημαντικές εργασίες να είναι σε εξέλιξη και οι οποίες σχετίζονται με το ανωτέρω έργο, η “Κοινή Γνώμη” επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, προκειμένου να φιλοξενήσει μία ακριβή και αναλυτική ενημέρωση.

Αναφορικά με τη σκοπιμότητα και το όφελος που αναμένεται να προκύψει σε επίπεδο υπηρεσιών από τον ΟΤΕ τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επιχειρηματίες, μίλησε στην εφημερίδα ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονιάδης από το Τμήμα Σχέσεων με ΜΜΕ για Εταιρικά Θέματα.

Αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες: Έως και 100Mbps η ταχύτητα του σήματος

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο ίδιος για τον λόγο που προωθεί ο ΟΤΕ το συγκεκριμένο έργο, “Η συνεχής εξέλιξη του internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων”. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε πως, “Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη”. Προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπως ανέφερε, ο ΟΤΕ “Αντιλαμβανόμενος τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές επιχειρήσεις” προωθεί το έργο, το οποίο πρέπει να υπογραμμισθεί ότι “στηρίζει και ο Δήμος για την υλοποίησή του”.

Ο κ. Πολυχρονιάδης μιλώντας πιο αναλυτικά και αναφερόμενος στις εργασίες που είναι ήδη σε εξέλιξη στο νησί, σημείωσε πως, “Ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, έχει ήδη ξεκινήσει το έργο αναβάθμισης του δικτύου με οπτικές ίνες σε δύο αστικά Κέντρα (Ερμούπολης & Αποθηκών Σύρου – Λαζαρέτων)”, συμπληρώνοντας με σαφήνεια πως, “μετά την ολοκλήρωσή τους, θα έχουν τοποθετηθεί περισσότερες από 36 νέες καμπίνες, που θα προσφέρουν πολύ γρήγορο internet VDSL έως 100Mbps και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες”.

Διευκολύνεται η καθημερινότητα πολιτών κι επιχειρήσεων

Εστιάζοντας στο κύριο όφελος που θα προκύψει για τη Σύρο, ο ίδιος πρόσθεσε πως, “Οι ταχύτητες VDSL θα διευκολύνουν την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία “κατεβαίνουν” και “αποστέλλονται” εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online”.

Κατά συνέπεια, σημείωσε πως, “με τον τρόπο αυτόν, θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα”.

Αξίζει να υπενθυμιστεί μάλιστα, πως, σήμερα η δυνατότητα του ίντερνετ VDSL φθάνει έως τα 30Mbps.

Όσο το δυνατόν συντομότερα η ολοκλήρωση των εργασιών

Δεδομένου όπως διαπιστώνει ο κάθε δημότης πως, το έργο αφορά ως φαίνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό των περιοχών της Σύρου αφού ήδη είναι σε εξέλιξη εργασίες και μάλιστα τα όρια αυτών φθάνουν ως τα όρια του Πάγου, των Λαζαρέτων, του Μάννα και της Άνω Σύρου, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί πως, τα τμήματα από τα οποία έχουν περάσει οι οπτικές ίνες, έχουν κλείσει στο μεγαλύτερο μέρος τους. Κρίνεται επιβεβλημένο να συμπληρωθεί ταυτόχρονα, πως, οι εργασίες εξελίσσονται με αυξημένη προσοχή εκ μέρους του ΟΤΕ, με τους εργάτες να λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα, τόσο για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων, των δικύκλων, και των φορτηγών, όσο και για τη δική τους ασφάλεια.

Ερωτηθείς ο κ. Πολυχρονιάδης να απαντήσει αν οι εργασίες - καθώς διανύουμε τη θερινή περίοδο -, προβλέπεται να ολοκληρωθούν άμεσα, ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα, απάντησε καταφατικά, χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο. Πάντως, επεσήμανε πως, στόχος του ΟΤΕ είναι η ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο του παρόντος ρεπορτάζ δε, πρέπει να αναφερθεί πως, το επόμενο έτος δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες σε Αζόλιμνο και Γαλησσά, ενώ ήδη κάποια έργα έχουν γίνει και στο ύψος της παρακαμπτήριας οδού που οδηγεί στην περιοχή της Αμπέλας. Επιπλέον, πρέπει να γίνει κατανοητό πως, στο κέντρο της Ερμούπολης όπου και βρίσκεται το κατάστημα του ΟΤΕ δεν προβλέπονται εκσκαφές, αφού η δυνατότητα υψηλής ταχύτητας ίντερνετ, παρέχεται ευκολότερα, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως, σχετικές εργασίες στο νομό των Κυκλάδων υλοποιούνται φέτος στο κέντρο της Πάρου και της Νάξου, ενώ κατά το 2016 προηγήθηκαν σε Σαντορίνη και Μύκονο.


Σχόλια

Μιχάλης Ρούσσος Δευ, 15 Απρ. 2019 - 23:55

εγω.βρισκομε.περιπου.δυο.χιλιομετρα.απο.το.κεντρο.του.ο.τ.ε.του.φοινικα.πληρωνο.εικοσιτεσαρα.και.σασ.λεω.οτη.εχω.2.μια.τα.δισκολιασ.ληπαμε.δηστηχωσ.