Άμεση ανάγκη αποψίλωσης χόρτων από κεντρικά σημεία με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της Λαλακιάς

Ούτε τα στοιχειώδη...

Επιτακτική όσο ποτέ μοιάζει η ανάγκη εκτέλεσης αποψίλωσης χόρτων σε κεντρικά σημεία και δρόμους της Σύρου, δεδομένης της θερινής περιόδου που διανύουμε, με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης καταστροφής και ζημιών από ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει αρκετές οδοί και δρόμοι της Σύρου αποτελεί η περιοχή της Λαλακιάς, με το άνω τμήμα του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου να έχει “πνιγεί” κυριολεκτικά από τη χαμηλή και ξερή βλάστηση και τα χόρτα.

Η απουσία έστω και στοιχειώδους μέριμνας αποψίλωσης των χόρτων εκ μέρους της δημοτικής πλευράς μέχρι στιγμής καθίσταται αντιληπτή, καθώς όχι μόνον έχουν καταστεί δυσδιάκριτα τα όρια του δρόμου, αλλά επιπλέον, δεν εξυπηρετούν τον σκοπό τους τα κολονάκια με τα ανακλαστικά αυτοκόλλητα, τα οποία και προειδοποιούν τους οδηγούς για το όριο του οδοστρώματος.

Η ανάγκη ανάπτυξης εργασιών κρίνεται τουλάχιστον επιβεβλημένη ενώ αξίζει να προστεθεί πως, στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προτείνεται η πρόσληψη δύο ακόμη προσώπων για την υποστήριξη του έργου καθαριότητας και μέριμνας πρασίνου.