Καθαρισμός στον αύλειο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Αποψιλώσεις και κλάδεμα για την ασφάλεια των μαθητών

  • Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 5 Φεβ. 2019 - 20:01

Εργασίες καθαρισμού του αύλειου χώρου πραγματοποιήθηκαν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να υπάρξει απομάκρυνση χόρτων και κλάδεμα των μεγάλων δέντρων για την ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους.

Κλαδιά που είχαν αποκτήσει μεγάλη κλίση κι έτειναν να αποκολληθούν πλήρως από τα δέντρα που περιστοιχίζουν το μισό τμήμα της αυλής του Σχολείου, αφαιρέθηκαν με προσοχή από τους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας μαθητής.

Ήδη η όψη του Σχολείου φαίνεται πιο καθαρά, ενώ το τμήμα με το χαλίκι στη δεξιά πλευρά της αυλής του 5ου Δημοτικού Σχολείου έχει φροντιστεί επαρκώς, καθώς το χρησιμοποιούν μικροί μαθητές για το καθημερινό παιχνίδι τους.

Πρέπει να σημειωθεί πως, οι εργασίες έγιναν με ειδικό μικρό γερανοφόρο όχημα σε χρόνο που οι μικροί και μεγάλοι μαθητές δεν βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου για λόγους ασφάλειας των ίδιων.

Η φροντίδα της αποψίλωσης χόρτων και του κλαδέματος οφείλει να έρχεται σε προτεραιότητα με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος στους μαθητές συνολικά των σχολείων.