Τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου για τις αφίξεις του προηγούμενου μήνα

Αυξημένη επισκεψιμότητα τον Ιούνιο στη Σύρο

  • Πέμπτη, 6 Ιουλίου, 2017 - 06:16
  • /   Eνημέρωση: 6 Ιουλ. 2017 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Νέα άνοδο κατέγραψαν τον φετινό Ιούνιο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι αφίξεις επισκεπτών στη Σύρο.

Στα 34.040 άτομα και 3.168 Ι.Χ. αυτοκίνητα, έφτασε ο αριθμός των ακτοπλοικών αφίξεων στη Σύρο, που καταγράφηκε για το μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου, ενώ στα στοιχεία αυτά δεν έχει συμπεριληφθεί ο αριθμός των αεροπορικών αφίξεων του μήνα.

Σε μία σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία των προηγούμενων ετών, επιβεβαιώνεται μία ανοδική πορεία στο ρυθμό των αφίξεων τον συγκεκριμένο μήνα, κατά την τελευταία τριετία.

Συγκεκριμένα οι αφίξεις του Ιουνίου για το 2014 ήταν 27.111 επιβάτες και 1.798 Ι.Χ. αυτοκίνητα, για το 2015 ήταν 28.076 επιβάτες και 1.863 Ι.Χ. αυτοκίνητα και για το 2016 ήταν 30.604 επιβάτες και 2.560 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Οι αυξητικές διαφοροποιήσεις των αφίξεων καταδεικνύουν μία σταθερή ετήσια ανοδικότητα της Σύρου ως τόπο προορισμού, ανεξαρτήτως ή ίσως εκ παραλλήλου, των συγκυριών και των όποιων εξωγενών παραγόντων συντέλεσαν υπέρ του θετικού αποτελέσματος.

Αυτό διότι ο προγραμματισμός μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, λειτούργησε ενισχυτικά, προσελκύοντας το ενδιαφέρον, με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων σε αυτές, με το Τρίαθλο να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού.

Στις ήδη προγραμματισμένες δράσεις συνεπικούρησαν όμως τόσο φυσικά στοιχεία, όπως οι αυξημένες θερμοκρασίες στο τετραήμερο κύμα καύσωνα, όσο και οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, με την πολυήμερη απεργία των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα η μη αποκομιδή των απορριμμάτων να καταστήσει ανυπόφορη την παραμονή στα μεγάλα αστικά κέντρα, δεδομένα που, ειδικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, συνέτειναν στην αύξηση του αριθμού αφιχθέντων στο νησί.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο οι συγκυριακοί λόγοι, όσο και ο προγραμματισμός εκδηλώσεων και δράσεων λειτούργησαν συμπληρωματικά, επιβεβαιώνοντας την, ανά έτος, αυξητική τάση που καταγράφει η επισκεψιμότητα στη Σύρο.