Εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων και διαμόρφωσης ραμπών στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου (Λαλακιά)

Ασφάλεια στη διέλευση των πεζών

Στην υλοποίηση άκρως σημαντικών εργασιών επί των πεζοδρομίων της οδού Ανδρέα Παπαναδρέου (περιοχή Λαλακιάς) προχώρησε το Τμήμα Μικρών Έργων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να βελτιώσει παρατηρημένες αστοχίες που δυσχέραιναν την ομαλή διέλευση πεζών καθώς και τη μετακίνηση των συμπολιτών μας με αναπηρικά αμαξίδια.

Συγκεκριμένα, εργάτες του αρμόδιου Τμήματος από νωρίς το πρωί της Τετάρτης μετέβησαν στα σημεία των προγραμματισμένων παρεμβάσεων, αποκολλώντας προβληματικά τμήματα πλακών από τα πεζοδρόμια και προχωρώντας σε εργασίες ορθής επανατοποθέτησής τους, προκειμένου να εξελίσσεται απρόσκοπτα η μετακίνηση των πεζών.

Παράλληλα, οι ίδιοι ολοκλήρωσαν σημαντικές παρεμβάσεις σε τμήματα ραμπών, διαμορφώνοντας κατάλληλα τις κλίσεις τους, αλλά και τα όριά τους με σκοπό την ομαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας, που χρησιμοποιούνται αναπηρικά αμαξίδια, ώστε να διευκολύνεται η άνοδος και η κάθοδός τους στα πεζοδρόμια.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρωινού, οι εργάτες ολοκλήρωσαν έναν μεγάλο όγκο εργασιών, διορθώνοντας μάλιστα και τμήματα των πεζοδρομίων, στα οποία είχε παρατηρηθεί μετακίνηση και αποκόλληση μαρμάρων.