Τοποθέτηση αντιολισθητικών ταινιών και ειδικών χειρολαβών σε κεντρικά σημεία του δρόμου πλησίον του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ερμούπολης

Απαντώνται μικρές ανάγκες του κέντρου

Στην ικανοποίηση σημαντικών αιτημάτων τόσο από την πλευρά μονίμων κατοίκων του ιστορικού κέντρου, όσο και της ίδιας της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης που συνδέονται με την ασφαλή μετακίνηση των πεζών στην περιοχή του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας προέβη το Τμήμα Μικρών Έργων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πυκνών αναφορών προς την Τεχνική Υπηρεσία σχετικά με το σοβαρό θέμα της ολισθηρότητας των πεζοδρομίων και του κεντρικού δρόμου στην προβολή του ναού, καθώς επίσης και δεδομένης της απότομης κλίσης που υφίσταται, η οποία αποτελεί τον κυριότερο λόγο πρόκλησης ατυχημάτων - λόγω πτώσης - για τους πεζούς, οι αρμόδιοι εργάτες μερίμνησαν άμεσα προκειμένου να δοθούν πρακτικές λύσεις στα βασικά προβλήματα.

Ειδικότερα, χθες, υλοποιήθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης αντιολισθητικών ταινιών σε όλο το μήκος του επικίνδυνου τμήματος του πεζοδρομίου που οδηγεί προς τον πεζόδρομο της οδού Πρωτοπαπαδάκη, με σκοπό να διέρχονται με ασφάλεια οι πεζοί κατά την κάθοδό τους, ενώ επιπλέον, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση ειδικών χειρολαβών σε συγκεκριμένα τμήματα πεζοδρομίων, ώστε να εξυπηρετούνται πρωτίστως οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής.

Πρέπει να σημειωθεί πως, οι αρμόδιοι εργάτες προχώρησαν στην αφαίρεση των όποιων κατεστραμμένων ταινιών είχαν απομείνει σε μικρά τμήματα του πεζοδρομίου.