Σχεδόν ακατόρθωτη η μετακίνηση στα «στενά»

Ιδιαίτερα αυξημένο και όχι λόγω της αύξησης της κίνησης των οχημάτων, λόγω τουριστικής περιόδου, είναι το πρόβλημα της άναρχης και παράνομης στάθμευσης κυρίως αυτοκινήτων, στους παράδρομους της ευρύτερης περιοχής του Αγ. Νικολάου στην Ερμούπολη.

Συνεχές είναι το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, αλλά και οι πεζοί, οι οποίοι επιλέγουν να μετακινηθούν μέσω της οδού Απόλλωνος (πλησίον πλατείας Τσιροπινά), καθώς και άλλων παράδρομων της πόλης, πεζοδρομημένους ή μη, λόγω της άναρχης ή/και παράνομης στάθμευσης των αυτοκινήτων στην περιοχή,

Αξίζει δε, να σημειωθεί, πως ελάχιστα είναι τα οχήματα που φέρουν πινακίδες, οι οποίες παραπέμπουν σε επισκέπτες του νησιού, ενώ η πλειοψηφία τους αποτελείται από οχήματα κυρίως των μονίμων κατοίκων.

Συγκεκριμένα, στην οδό Απόλλωνος, παρά το γεγονός ότι επιτρέπεται μόνο η ολιγόλεπτη στάση των οχημάτων προς εξυπηρέτηση των ξενοδοχειακών μονάδων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τα σταθμευμένα οχήματα δημιουργούν σειρές, που δυσχεραίνουν έτι περαιτέρω τη μετακίνηση των επισκεπτών, αλλά και των ντόπιων οδηγών, αφού μπλοκάρονται οι ήδη ιδιαίτερα στενοί πλακόστρωτοι δρόμοι.