Ρομαντικό βράδυ Δευτέρας με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο

  • Δευτέρα, 7 Αυγούστου, 2017 - 06:21

Ορατή από όλα τα μέρη της Κύπρου και της Ελλάδας χωρίς τη χρήση τηλεσκοπίου μετά την δύση του Ηλίου θα είναι το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου η Μερική Έκλειψη της Σελήνης, το πρώτο καλοκαιρινό αστρονομικό φαινόμενο του 2017.

Κατά τη διάρκεια της εκλείψεως η Σελήνη δεν γίνεται αόρατη ,όπως συμβαίνει με τον Ήλιο κατά τις ηλιακές εκλείψεις ,διότι η Γη διαθλά και σκεδάζει έντονα την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι έμμεσα η Σελήνη είναι ορατή και όχι απευθείας από τον Ήλιο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατά την είσοδο της Σελήνης στη σκιά της Γης (19:22) να αρχίζει η Σελήνη να αλλάζει χρώμα και να κοκκινίζει, αντί να γίνεται αόρατη.

Στις 19:22 ώρα Κύπρου και Ελλάδας δείτε λοιπόν αυτό το υπέροχο θέαμα.

Το φαινόμενο αυτό άρχισε από τις 17 Ιουλίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου 2017, όμως στις 12 Αυγούστου θα είναι η καλύτερη βραδιά για να το θαυμάσετε.

Οι Περσείδες είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και φωτεινά, έχοντας συχνά μακριές πύρινες «ουρές».

Σύμφωνα με τη NASA, οι Περσείδες παράγουν περισσότερα φωτεινά μετέωρα από κάθε άλλη βροχή διαττόντων. Εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, μολονότι αρχικά φαίνονταν να προέρχονται από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους.

Πηγή: euronews.gr