Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ο Αθανάσιος Μαρτίνος

Τιμήθηκε ένας άνθρωπος πρότυπο αθόρυβης προσφοράς

Την πολυετή και πάντοτε αθόρυβη προσφορά του Αθανάσιου Μαρτίνου προς τους ανθρώπους της Σύρου και τον πολιτισμό του νησιού αναγνώρισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ανακηρύσσοντας τον ίδιο, το βράδυ της Κυριακής, σε Επίτιμο Δημότη του τόπου.

Στο πλαίσιο μίας λιτής τελετής στην οποία παρευρέθηκε πλήθος επισήμων, καθώς επίσης αιρετών προσώπων, αλλά και απλών πολιτών της Σύρου, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, κατόπιν της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, προσέφερε την τιμητική πλακέτα προς τον κ. Μαρτίνο, προλογίζοντας περιεκτικά την πολύτιμη κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά του εδώ και πολλά έτη προς το κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Μαρτίνος ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο, όσο και τους ίδιους τους δημότες για την αναγνώριση και την τιμή στο πρόσωπό του, εκφράζοντας την ανάγκη του να παραμείνει πιστός στην αξία της κοινωνικής προσφοράς και αρωγής, με αποδέκτες πρωτίστως τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στήριξης.

Ο ίδιος, γνωστός στη Σύρο για την σταθερή συνδρομή του και προς την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, του ναούς, αλλά και προς τον παιδικό σταθμό “Η παλάμη του Θεού”, εισέπραξε τις θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄, ο οποίος θέλησε να επισημάνει και να υπογραμμίσει το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο του κ. Μαρτίνου, ως άξιου συνεχιστή των πολλών και σπουδαίων ευεργετών που γνώρισε η Σύρος.

Η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με τους χαιρετισμούς του εκπροσώπου της Καθολικής Εκκλησίας, π. Αντώνη και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Μ. Δαδάου.

Θα ακολουθήσει σε επόμενο φύλλο της Κοινής Γνώμης αναλυτικό δημοσίευμα.