Συνεχίζεται η… απόβαση

Παρά το γεγονός, πως πέρασε πλέον η εορτή του Δεκαπενταύγουστου, το κατεξοχήν ορόσημο της φθίνουσας πορείας της τουριστικής κίνησης για τα περισσότερα νησιά, φαίνεται πως φέτος, οι αφίξεις κινούνται σε πολύ καλύτερα επίπεδα από άλλες χρονιές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σύρος, καθώς μόλις ένα πλοίο, το μεσημέρι της Τετάρτης, αποβίβασε στο νησί περί τα 800 άτομα, ένα ύψος αφίξεων, που δεν συνηθιζόταν σε καμία περίπτωση τα προηγούμενα χρόνια, σε περιόδους όπως τα τέλη Αυγούστου. Παραδοσιακά, για τα περισσότερα νησιά, πλην των «ναυαρχίδων» της Μυκόνου και της Σαντορίνης, συνηθίζεται μετά το Δεκαπενταύγουστο, οι αφίξεις να μειώνονται σημαντικά, έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν και σταδιακά «κλείνει» η τουριστική σεζόν.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα και με τις πρώτες εκτιμήσεις από τα πρακτορεία, η κίνηση των επισκεπτών στις Κυκλάδες κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και πρωτόγνωρα, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις νησιών, όπου λόγω της μη αναμενόμενης συνέχισης της εισροής των επισκεπτών, ακόμη και στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτέμβρη, αρκετοί τουριστικοί επαγγελματίες έχουν βρεθεί προ εκπλήξεως, επιδιδόμενοι σε αγώνα δρόμου, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες.

Ετικέτες: