22/9: Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

  • Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:21

H Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου καλεί τους γονείς, πολίτες της πόλης του νησιού, να κάνουν πράξη το μήνυμα της «Παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο», όχι μόνο στις 22/9 αλλά να το διατηρήσουν και να το κάνουν συνήθεια, για να περάσουν ένα θετικό μήνυμα στα παιδιά,

Κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου εορτάζεται σε παγκόσμια κλίμακα η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια και ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.

Σκοπός, είναι να ευαισθητοποιηθούμε εμείς οι γονείς, πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στη πόλη μας και ειδικότερα στο πεζόδρομο.

Οφείλουμε,  να ακολουθούμε τους κανόνες, να μην παρκάρουμε σε σημεία που ισχύει η απαγόρευση στάθμευσης, να μην κλείνουμε τις ράμπες που προορίζονται για ΑΜΕΑ και τις μητέρες με καρότσι, να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας όπου αυτό δεν χρειάζεται, να διευκολύνουμε την κίνηση των ποδηλάτων  και να σεβόμαστε τους πεζούς.