Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στη Σύρο από το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων και το Περιφερειακό Παράρτημα ΙΝΕ ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων

Συλλογική προσπάθεια

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες, θα παρέχει το Κοινωνικό Φροντιστήριο που θα λειτουργήσουν στη Σύρο το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων και το Περιφερειακό Παράρτημα ΙΝΕ ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχει σταλεί δελτίο τύπου προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού, με το οποίο καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν (διορισμένοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, ακόμα και φοιτητές που μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους), να υποστηρίξουν τη δράση.

«Από τον Αύγουστο, έχουμε έρθει σε επαφή με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με εκπαιδευτικούς» δηλώνει η επιστημονική συνεργάτιδα του Περιφερειακού Παραρτήματος ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Χριστίνα Οικονόμου.

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών για τη δημιουργία τμημάτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι το πρώτο Κοινωνικό Φροντιστήριο που θα λειτουργήσει στο νησί της Σύρου και η επιτυχία του βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη, στη συλλογική προσπάθεια, στον εθελοντισμό των εκπαιδευτικών, στην υποστήριξη της δράσης από γονείς και κηδεμόνες και στην υπευθυνότητα των μαθητών και μαθητριών.

Πρώτο μέλημα του Παραρτήματος είναι η συγκέντρωση ενός ικανού αριθμού εκπαιδευτικών για τη δημιουργία των τμημάτων. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση γονέων και μαθητών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

«Εμείς βάζουμε την πρωτοβουλία και οι εκπαιδευτική τη γνώση»

Όπως επισημαίνεται, μετά από τη δημοσιοποίηση του θέματος υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία βρισκόταν ακόμα σε περίοδο άδειας.

«Έχουν δείξει αρκετοί ενδιαφέρον αλλά είμαστε στη φάση των διενεργειών για να δούμε πώς μπορούμε να το οργανώσουμε. Το σημαντικό σε αυτή την υπόθεση είναι η συλλογική προσπάθεια από όλους, εμείς μπορεί να έχουμε την πρωτοβουλία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, οι εκπαιδευτικοί όμως έχουν τη γνώση και τις ικανότητες για να μπορέσουν να το αναπτύξουν όλο αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Οικονόμου.

Στόχος των υπευθύνων είναι η λειτουργία του Φροντιστηρίου εντός του προσεχούς Οκτωβρίου. «Ήδη κάποιοι άνθρωποι ήρθαν σε επαφή μαζί μας και ζητούν σχετικές πληροφορίες. Επομένως, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση».

Αναφορικά με τη λειτουργία ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου στη Σύρο η κ. Οικονόμου σημειώνει: «εφόσον δεν έχει δραστηριοποιηθεί κάποιος άλλος φορέας σε αυτό, θεωρήσαμε να αναλάβουμε εμείς αυτή τη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να δομήσουμε την ιδέα και να προχωρήσουμε στην υλοποίησή της».