Απόφαση για τη συνέχιση ενός «ημιτελούς» έργου στην παραλία Φετουρή

Μέριμνα για την ασφάλεια οδηγών και λουόμενων

  • Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:13

Την κατασκευή προστατευτικών στηθαίων στο δρόμο Φετουρή, σε συνέχεια των ήδη υπαρχόντων, που καλύπτουν μέχρι σήμερα ένα μόνο τμήμα του δρόμου και της παραλίας, αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου, το οποίο καταγράφηκε στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2018 είναι η ομοιόμορφη περίφραξη της παραλίας για την καλύτερη ασφάλεια τόσο των διερχόμενων οδηγών, όσο και των λουομένων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Νταλαχάνη, κατά τη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, ο αριθμός των επισκεπτών ήταν αυξημένος από άλλες χρονιές με τον κόσμο να καταλαμβάνει όλη την έκταση της παραλίας, ακόμα και σε σημεία χωρίς προστατευτικά στηθαία.

Για το λόγο αυτό, πρότεινε την κατασκευή νέων τοιχίων με στόχο την κάλυψη όλης της παραλίας για την αποφυγή πιθανού ατυχήματος, εξαιτίας της στενότητας του δρόμου, διπλής κατεύθυνσης.

Ωστόσο, σημειώνεται πως για την υλοποίηση του έργου ενδέχεται να μειωθεί το πλάτος του δρόμου κατά 30 εκατοστά, παράμετρος την οποία θα εξετάσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.