Ημέρα Απελευθέρωσης της Σύρου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής

  • Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:17

Την 12η Νοεμβρίου του 1997, μετά από πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, το Δημοτικό Συμβούλιο του τέως Δήμου Ερμούπολης με την 299 απόφασή του, καθιέρωσε την 11η Οκτωβρίου ως ημέρα τιμής στους ήρωες συμπατριώτες μας και το κτήμα Χαρτουλάρη, χαρακτηρίστηκε ως «Χώρος Θυμάτων Κατοχής».

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης στην έδρα του, έχει ως εξής:

1. Γενικός σημαιοστολισμός, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 8 ης Οκτωβρίου 2017.

2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας κατά τις βραδινές ώρες της 8 ης Οκτωβρίου 2017, έως τις πρωινές της επομένης.

ΩΡΑ 10:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β΄.

Τέλος προσέλευσης στον Ι.Ν. 10:20 π.μ. 

Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας εντός του Ι.Ν. από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Δούναβη .

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Θυμάτων Κατοχής (Κτήμα Χαρτουλάρη – πλησίον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου) και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, εκπροσώπους των πολιτικών κόμματων, εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων, αντιπροσωπείες μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Επέτειο.

Σιγή ενός λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Πέρας τελετής.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

 Τα της ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

 Τα της Τάξεως, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

Υπεύθυνοι για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, Μαρία Ρούσσου και Νικολέττα Ρούσσου.