"Consumeless" από το Δήμο Νάξου

  • Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, 2017 - 16:11

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Consumeless, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τη Γραμματέα του Κατερίνα Μαργαρίτη επισκέφθηκαν τη Μάλαγα, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες των εταίρων του προγράμματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από πέντε χώρες (Ισπανία, Μάλτα, Ελλάδα, Ιταλία και Αλβανία). Εκτός από την ανάλυση της προόδου του έργου, οι συναντήσεις περιλάμβαναν επίσης εργαστήριο για τη δημιουργία ενός οικολογικού σήματος, με σύνθημα «Καταναλώνουμε λιγότερο», που θα τοποθετηθεί σε καταστήματα και τουριστικά κέντρα που ακολουθούν τη φιλοσοφία του έργου.

Το Consumless είναι μέρος του προγράμματος Interreg MED, που χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ. Στόχος του είναι να προτείνει δράσεις για την υπεύθυνη κατανάλωση ύδατος και ενέργειας και για τη μείωση των αποβλήτων σε παράκτιους δήμους. Ο βασικός σκοπός του είναι να επιτευχθεί σημαντική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο στις μεσογειακές πόλεις, με τον καθορισμό και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και κοινής στρατηγικής βιώσιμης διαχείρισης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του παράκτιου τουρισμού.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του προγράμματος, η Ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Την Κυριακή το πρωί, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης παρέστη στο μνημόσυνο των 6, μεταξύ των οποίων και του Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, που με απόφαση έκτακτου Στρατοδικείου εκτελέστηκαν μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και που ο Άρειος Πάγος αθώωσε πρόσφατα, καθώς έκρινε την τότε απόφαση ως πάσχουσα πλάνης.