Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας για το "Σπίτι του Άη Βασίλη"

Άκρως επιτυχημένη η φετινή διοργάνωση

  • Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 3 Ιαν. 2018 - 7:32

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών”, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, συνδιοργάνωσαν για 6η συνεχόμενη χρονιά τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σύρου και των Κυκλάδων, μεταμορφώνοντας την Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία σε μεγάλο θεματικό πάρκο, το “Σπίτι του Άη Βασίλη”.

Η φετινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2017, έχοντας ως σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθόλη τη διάρκειά της, προσέλκυσε πολύ μεγάλο πλήθος παιδιών και επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Άη Βασίλη και το ανανεωμένο Σπίτι του, να παίξουν και να δημιουργήσουν στα εργαστήρια των ξωτικών του και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε διάφορα δρώμενα και παρακολουθώντας θεατρικές, μουσικές κ.λπ. παραστάσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών”, οφείλει να ευχαριστήσει:

Όλα τα μέλη του και τους εθελοντές για τη βοήθεια, τις προσπάθειες αλλά και την πολύωρη εργασία τους, έτσι ώστε να προετοιμαστεί και να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και ιδιαίτερα στις κυρίες Μαρία Κασσιώτη και Μαγδαληνή Ρούσσου και στον κύριο Ισίδωρο Δουράτσο.

Την ειδική συνεργάτιδα της εκδήλωσης, δίδα Ευγενία Σαγκινέτου για την επιμέλεια των εργαστηρίων των ξωτικών και το συντονισμό των εθελοντών.

Την κυρία Άννα Ρούσσου, η οποία μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε το κείμενό της για την έναρξη της εκδήλωσης και συμμετείχε σ΄αυτήν, αναβιώνοντας το έθιμο του Χόχλακα.

Τους Συλλόγους, τους φορείς και τους ιδιώτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Καθώς και:

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Τμήμα Πολιτισμού αυτής

Το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και το τμήμα Πολιτισμού αυτού

Την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και τους υπαλλήλους της

Την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Την Καθολική Επισκοπή Σύρου

Την Ορνιθολογική Εταιρεία Ελλάδος και

Τους υπαλλήλους των γραφείων της Έπαυλης Τσιροπινά

και τέλος, στους υποστηρικτές και χορηγούς της εκδήλωσής μας, η βοήθεια των οποίων υπήρξε καταλυτική για την επιτυχή έκβασή της καθώς και τα μέσα επικοινωνίας που προέβαλαν αυτήν.