Προσωρινή κάλυψη έργου

Ανοικτές τομές στο οδόστρωμα έχουν παρατηρηθεί σε αρκετά σημεία στην περιοχή των Χρουσσών, τα οποία, παρά την πρόχειρη κάλυψή τους, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από οδηγούς, κυρίως μηχανών, ειδικά τις βροχερές μέρες.

Πρόκειται για έργο υπογειοποίησης μικρών τμημάτων του δικτύου ύδρευσης της περιοχής, με αντικατάσταση των παλαιών μεταλλικών με νέες πλαστικές, προκειμένου να αποφευχθούν τα συχνά προβλήματα σκουριάς στο νερό. Το έργο, συνολικής αξίας περίπου 30.000 ευρώ αφορά μικρές παρεμβάσεις σε τρία σημεία του νησιού, δημοπρατήθηκε το Σεπτέμβριο και γίνεται στο πλαίσιο των ετήσιων βελτιώσεων της δημοτικής επιχείρησης στα δίκτυα, με δικά της διαθέσιμα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σύρου, Γιώργος Παπαμανώλης, επεσήμανε ότι για αυτές τις παρεμβάσεις ανοίγονται τομές στο οδόστρωμα με κοπτικό μηχάνημα στις οποίες τοποθετείται η σωλήνα και το αδρανές υλικό και στη συνέχεια η τομή κλείνει με σκυρόδεμα και άσφαλτο. Επειδή όπως ανέφερε, οι συγκεκριμένες εργασίες δε μπορούν να γίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση και οι τομές να παραμείνουν ανοιχτές τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο, διαβεβαιώνοντας ότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή.