Έφυγε ο "λογιστής των λογιστών" Τάσος Κορφιάτης

  • Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2018 - 11:22
Πηγή: arxipelagos.com

Ο Συριανής καταγωγής Τάσος  Κορφιάτης, η φωνή της Blue Star Ferries, ο «λογιστής των λογιστών», όπως τον αποκαλούσαν, έφυγε από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη στην «οικογένεια» της ελληνικής ακτοπλοΐας, στους οικείους του, όσο και σε εκείνους που είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν.

Ή θητεία του Τάσου Κορφιάτη στα πλοία ξεκίνησε με το ΙΟΝΙΟ των αδερφών Στρίντζη, ακολούθησαν το ΑΙΝΟΣ στην γραμμή Ραφήνα-Σύρος-Πάρος, στη συνέχεια το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ και το IONIAN GLORY στην γραμμή της Ιταλίας. Ακολούθησε μια 15ετία στην Ραφήνα με τα πλοία ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και ΔΗΛΟΣ κι έπειτα, άρχισε η συμμετοχή του στις  μετασκευές και στα ξεκινήματα πλοίων: ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ, ΔΗΛΟΣ, IONIAN SUN στην γραμμή της Ρόδου, IONIAN BRIDGE στην γραμμή Ηγουμενίτσα-Μπρίντιζι, το IONIAN VICTORY, το SUPERFERRY HELLAS(νυν BLUE HORIZON) το 1998. Ακολουθεί η ιστορία των νέων πλοίων ξεκινώντας το 2000 με το BLUE STAR ITHAKI και το 2002 με το BLUE STAR PAROS».

Ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ το πάθος του για τις Κυκλάδες, αλλά και για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σύρο, την οποίο είχε χαρακτηρίσει σε συνέντευξή του έναν ιδανικό προορισμό τόσο για τη χειμερινή όσο και για την καλοκαιρινή περίοδο.