Κοπή πίτας και χοροεσπερίδα από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σύρου

Γιόρτασαν τη νέα χρονιά

  • Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, 2018 - 06:22

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σύρου το περασμένο Σάββατο, υπενθυμίζοντας στους παρευρισκόμενους ότι για τα μέλη του συλλόγου το κυνήγι αποτελεί τρόπο ζωής.

Όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος του συλλόγου, Σπύρος Βαρθαλίτης, κάνοντας έναν άτυπο απολογισμό των δράσεων της περασμένης χρονιάς, κυρίαρχο μέλημα του συλλόγου είναι διαχρονικά η προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο αποδεικνύει η πάντα άμεση κινητοποίηση των μελών σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ο κ. Βαρθαλίτης στάθηκε επίσης στη συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης που πραγματοποίησαν οι κυνηγοί για να στηρίξουν τους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας, ενώ πρόσθεσε ότι το 2018 θα ξεκινήσει με δράσεις αναδασώσεων στη Σύρο.

Η εκδήλωση της κοπής της πίτας και της χοροεσπερίδας του Κυνηγετικού Συλλόγου είχε μία επταετία να πραγματοποιηθεί, ανέφερε ο πρόεδρος, επισημαίνοντας την απόφαση των μελών να ξαναγίνει θεσμός παρά τις όποιες δυσκολίες. Στη βραδιά η οποία ήταν ανοιχτή για όλους, παραβρέθηκαν πολλά μέλη του ιστορικού αυτού συλλόγου, ο οποίος είναι ο πρώτος στην Ελλάδα με έτος ίδρυσης το 1863. “Εμείς, το κυνήγι το έχουμε διαφυλάξει, το ‘χουμε πάρει απ’ τους παππούδες και τους πατεράδες μας, είναι τρόπος ζωής για μας και δε νομίζω να σταματήσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθαλίτης, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου εγγράφονται και νέα μέλη.