O AnimaΣπύρος “έχασε” τα γυαλιά του

Στον απόηχο των ξέφρενων αποκριάτικων εκδηλώσεων, ή και όχι καθώς δεν προσδιορίζεται σαφώς το χρονικό πλαίσιο, παρατηρήθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί τα χαρακτηριστικά γυαλιά από το αγαλματίδιο της μασκότ του Animasyros που βρίσκεται απέναντι από το Θέατρο Απόλλων.

Ο AnimaΣπύρος αποτελεί την πλέον αναγνωρίσιμη φιγούρα φεστιβάλ, με τα εγκαίνια του μικρού αγάλματος να έχουν γίνει μόλις πριν λίγους μήνες. Φαίνεται ότι κάποιοι συμπολίτες μας ενδεχομένως να τον αγάπησαν τόσο πολύ ώστε να αποσπάσουν το συγκεκριμένο κομμάτι του αγαλματιδίου και να το οικειοποιηθούν.

Αναφέροντας το γεγονός η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού σχολίασε ότι υπήρξε εξ’ αρχής ανησυχία για τη βιωσιμότητα του AnimaΣπύρου σε εξωτερικό χώρο καθώς είναι έργο μικρογλυπτικής με όχι και τόσο ανθεκτικά υλικά, έγινε όμως σεβαστή η επιθυμία των διοργανωτών του Φεστιβάλ για την τοποθέτηση του στο συγκεκριμένο σημείο. Επεσήμανε μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που “χάνονται” τα γυαλιά που κοσμούν το άγαλμα.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού έχει προτείνει τη μεταφορά του αγάλματος στο αίθριο του Δημαρχείου ή σε κάποιο εσωτερικό χώρο, αλλιώς να παραμείνει στο ίδιο σημείο με κάποιο προστατευτικό, και αναμένεται από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ να πάρουν τη σχετική απόφαση.

Ετικέτες: